Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Valaki tu dna segíteni nekem?

Csonka János kérdése:

Valaki tu dna segíteni nekem?

Figyelt kérdés

17 vagyok és nagyon szívesen beszélgetnék fórumon a politikáról, a világról, a globalizáció nevű hatalomra törésről és mindenféle hasonló dologról.a bökkenő az, hogy nem ismerek egy ilyen oldalt se.Tudtok nekem ilyeneket ajánlani?Első sorban fórumokra gondolok.

Előre is köszönöm.

2012. febr. 28. 21:35
1 2
 1/16 tetro ***** válasza:
100%
szerintem előbb inkább olvasgass. minden cikizés nélkül, sokkal jobb lesz neked is beszélgetni ilyen témákról, ha majd már ilyet nem írsz le: globalizáció nevű hatalomra törés
2012. febr. 28. 21:46
 2/16 A kérdező kommentje:
képzeld nagyon sokat olvasok.és szeretek a dolgok után olvasni.amiket viszont találtam, tényekkel alá voltak támasztva és beleillettek a mai világba.Attól, hogy Te ezeket a rövidlátásod miatt vagy egyszerűen csak nem vagy hajlandó tudomásul venni, még vannak.Én is szkeptikusan álltam hozzá, de teljesen meggyőződtem.Ha esetleg utánaolvasnál Te is, nem pedig csak a médiából tájékozódnál, akkor nem mondanál ilyeneket.
2012. febr. 29. 15:52
 3/16 anonim ***** válasza:
Szerintem 17 évesen még annyira kis taknyos vagy, hogy kár lenne ilyennel foglalkoznod. Te is mindent elhiszel, amit olvasol, nem vagy különb azoktól, akik csak a TV-ből, meg a neves hírportálokból tájékozódnak. Az meg eleve képzavar, hogy a médiából tájékozódókat kritizálod, mivel te is egy médiumon olvastad az összeesküvés elméleteket. ;) Neked egyelőre a csajozás (pasizás), barátokkal szórakozás való. Először ismerd meg saját magad, az emberi kapcsolatok működését, tanuld meg értelmezni a saját kis világodat, aztán majd úgy 8-10 év múlva próbálkozz globális problémákkal.
2012. márc. 5. 09:53
 4/16 anonim ***** válasza:

És az se lenne egy hátrány, ha normálisan tennéd fel a kérdést, ha már kérdezel! A "Valaki tudna segíteni nekem?" nem nevezhető annak, még akkor sem ha lejjebb azért kifejted hogy miről is van szó. Én a helyedben mondjuk így tenném fel:

"Milyen globalizációval, politikával kapcsolatos fórumokat ismertek?" Sokkal rövidebb, és hatásosabb!

És kénytelen vagyok igazat adni néhány előttem szólónak, bár nem fogalmaznék ilyen nyersen: először önmagadat kell megismerned, mert az az alapja mindennek. Ha magadat nem ismered, és úgy fordulsz másokhoz, akkor nem tanulsz meg gondolkodni, csak mások mossák az agyadat (bármilyen nézeteket is vallj) Meg kell még tanulnod, hogy senki sem nyelte le a bölcsek kövét, nincs abszolút igazság...

Ajánlom neked ezt a dalt (jobb, ha a képre nem figyelsz, csak a zenére és a szövegre)

http://www.youtube.com/watch?v=KlJf__VxlRk

2012. márc. 25. 16:29
 5/16 A kérdező kommentje:

gratulálok.kértem szépen egy-két tippet, erre mindenki neki áll kritizálni.igen, ismerem magam, az intelligencia hányadosom is magasan az átlag fölött van, 164-es.Miért ne ismerném magamat?

Kedves 09:53-as!

A médiát, mint tudod erősen befolyásolják.ezen nincs mit vitatkozni, mert ez tény.Az, hogy én régi könyveket olvasok, mind kettő oldaltól, az miért ellentmondásos?DE igazad van, nem fogalmaztam elég világosan.Mindenesetre remélem, hogy most már világos a mondandóm számodra.Ezenkívül ismerem magamat, a társaimat, a kapcsolatokat.Édesanyám pszichológus, a pszichológia is nagyon érdekel, így még azt is meg merem kockáztatni, hogy egyes helyzeteket jobban ismerek és tudok értelmezni, mint Te.Ezenkívül rólad süt, hogy mennyire befolyásolható vagy.Nem vagy nyílt egy ilyen témára.Én se voltam, de utánaolvastam és meggyőződtem.És pl. a Holokausztról is erősen más a véleményem.Nem mondom, hogy nem volt zsidó irtás, de megvizsgáltam a forrásokat, sok filmet megnéztem róla, megint mindkettő oldalról és megint csak azt találtam, hogy nem a mai álláspont a helyes.itt egy link, győződj meg magad is.

[link]

Kedves 16:29-es kommentelő!

Be kell valljam, hogy igazad van a címmel kapcsolatban.a többire pedig csak ugyan azt tudom mondani, amit az előző kommentelőnek.Nem úgy jutottam erre az álláspontra, hogy mosták az agyam.Mint feljebb leírtam mindét oldal állításait megvizsgáltam.a fentebb belinkelt videó például teljesen objektíven vizsgálja meg a Holokaustot.Egy szimpatikus, fiatal revizionista zsidó fiú csinálja az egészet.érdemes megnézned.ezek után nem állítanám azt, hogy bárkiről is azt hiszem, hogy "lenyelte a bölcsek kövét".

További szép estét Urak!

2012. márc. 30. 20:32
 6/16 tetro ***** válasza:
164-es? :D igeeen.... :D
2012. márc. 30. 22:27
 7/16 anonim ***** válasza:
Akármelyik sikeres vallást, politikai irányzatot, diktátort, eszmét, összeesküvés elméletet, stb-t nézzük, egy mindegyikben közös. Az igazukat alá tudják támasztani, az elméletük beleillik a mai világba, amit állítanak hihető és logikus. Hogyan is terjedhetne egy összeesküvés elmélet, ha az emberek a hallatán nem csapnának a homlokukra, hogy "Jééé, tényleg, hát ez tényleg így van, teljesen világos!"? A magam részéről mindent fenntartásokkal kezelek. Van egy jó én képem, van egy valós tapasztalatokon alapuló világképem, és mivel nap mint nap emberekkel foglalkozom, ismerem a legtöbb embertípus motivációit, döntésmechanizmusait. De ebben nincs semmi extra. A legtöbb gondolkodni tudó, és akaró ember eljut idáig kisebb nagyobb sikerrel, függően attól, hogy milyen benyomások érik az életben. A magam részéről az érdeklődésemből, cinikusságomból és életvitelemből kifolyólag kicsit nagyobb rálátásom van ezekre a dolgokra, és ezt ki is használom a mindennapokban. Nagyon sok ember képtelen arra, hogy egy adott képet úgy vizsgáljon, hogy hátra lép egyet, és egészében, összefüggéseiben lássa át. Ők a birka nép, nekik lehet mindent beadni. Te is ilyennek látsz mindenkit, akinek nem egyezik a véleménye veled, és egyszerűen csak rájuk húzod, hogy "média által butított". Arrogáns vagy, nagyképű, és öntelt. Azt hiszed mindent tudsz már a világról, és te ismered egyedül a legfelsőbb igazságot. Kivételesnek, egyedinek hiszed magad. Na meg persze hazudsz, mint a vízfolyás. Igen. Ezek kifejezetten a korosztályod legfőbb ismérvei. Majd elnövöd.
2012. márc. 31. 07:49
 8/16 A kérdező kommentje:

az utolsó kommentelőnek.

Igen, valóban minden mai politikai szervezet,vallás, eszme alá tudja támasztani a saját igazát.A kérdés az, hogy hazugságokkal, logikai bukfencekkel teli magyarázatokkal vagy tényekkel?Én egyedül az utolsóak hiszek.A vallásos nem vagyok, nem tartom a vallást semmi másra, mint a mindennapi emberek lelki támasza, háborúk indítója.De elismerem, mert szükséges volt az emberiség fejlődéséhez és ugye nem csak rosszat köszönhetünk nekik.Minden esetre abban nem vagyok biztos, hogy ma is szükségesek.

A politikában, ahogy azt fent is említettem objektívan tájékozódom.Mindig megvizsgálom mindkét oldal állításait, azt, hogy mit tesznek és hogy mi lett annak az eredménye.Vegyük példának most a magyar politikát.Miniszterelnökünk ígér fűt-fát, a beszédei gyönyörűek.Mit tettek?Pontosan az ellenkezőjét annak, amit mondtak.Mi lett az eredmény?Pont az ellenkezője, mint amit elvártunk.De most jöjjön az ellenzék.Nézzük mit mondott a Jobbik: szinte minden parlamenti ülésen felszólalnak a kis emberek mellett, a cigány bűnözés ellen és az EU ellen.Mit tettek?Mint Te is tudhatod, hogy Gyöngyöspatán most egy jobbikos képviselőt választottak meg.A bűnözés visszaszorult, jelentős pénzbírságot szabtak ki arra a személyre, aki a kutat megrongálta és lám, máris nem szerepel a médiában (értem ez alatt a mai ember mindennapi információ forrásainak jelentős részét) annyit az a kis település.

"Te is ilyennek látsz mindenkit, akinek nem egyezik a véleménye veled, és egyszerűen csak rájuk húzod, hogy "média által butított"".Helyesbítenék.Nem azokat látom ilyennek, akiknek nem megegyező a véleménye az enyémmel, hanem akiknek ellentétes.Mivel a jelenlegi témában én felkutattam az összes olyan forrást, amit találtam és elolvastam őket, meggyőződtem az véleményem helyességéről.Erősen kétlem, hogy az előző kommentelők (,ha Te is az egyik régebbi vagy, akkor ezt kérlek tekintsd rád nem érvényesnek) is megtették ezt, de már azt is, hogy megnézték a videót.

Arrogáns,nagyképű és öntelt.Nem Te vagy az első, aki ezt mondja, sajnálom, hogy ilyen voltam, nem állt szándékomban.Édesanyám azt mondta, hogy az eszemmel jár.Nem vagyok kivételes.Csak ritkább madár.Nem, nem, ezt most nem az önteltségem mondja, hanem a józan eszem.Kérlek mutass még egy velem egykorút, aki hasonlít hozzám.

A hazugsággal viszont nem tudok egyet érteni.Az intelligencia hányadosom a korombeliek felett van, az édesanyám pedig pszichológus.

Remélem válaszolsz.Jólesik valakivel vitatkozni, aki nem megy el 1 komment után és nem a mai közhelyeket puffogtatja.Remélem nem ittam előre a medve bőrére.

További szép napot!

2012. ápr. 1. 02:29
 9/16 tetro ***** válasza:

Te időnként azért le is cummantod magad, a hatalmas önimádatban? A 168-as IQ-dat mégis hogy mérték meg? És ilyen IQ-val hogy hogy nem vagy még Amerikában valami zseniképzőben? A nagyképűség pedig nem jár együtt az ésszel feltétlenül.

Ez pedig priceless: "Nem azokat látom ilyennek, akiknek nem megegyező a véleménye az enyémmel, hanem akiknek ellentétes." :D

2012. ápr. 1. 11:25
 10/16 A kérdező kommentje:

az IQ-mat pont úgy, mint neked, IQ tesztekkel mérték meg.Azért nem vagyok külföldön, mert súlyos anyagi problémáink vannak.Ezenkívül az iskolában tanított tantárgyak egyike se érdekel igazán.Kivétel ez alól a történelem.

"A nagyképűség pedig nem jár együtt az ésszel feltétlenül."Ezt aztán nagyon jól megmondtad.Írtam esetleg, hogy feltétlenül együtt jár?De én is tudok ilyen okos lenni...A hosszú haj nem jár feltétlenül együtt a tetvekkel.Na?

Nem imádom önmagam, teljesen tisztában vagyok a képességeimmel és a határaimmal.Tudom például, hogy a kapcsolatteremtési képességem, pont úgy, mint a többi szociális képességem elég gyenge.De azt is tudom, hogy nagyképű és öntelt vagyok.Azt is, hogy a testtömegindexem az optimális alatt van.Tisztában vagyok önmagammal.

Viszont azt nem tudom felfogni, hogy a személyeskedésen kívül miért jársz ide vissza.Mert ugye normálisan vitatkozni nem tudsz, csak gyerekes módon személyeskedni.Kérlek menny el, ha normálisan nem tudsz vitatkozni.Köszönöm.

2012. ápr. 1. 13:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!