Ugyan már ilyen könnyen feladja az emberiség, nem lenne jobb, egy tisztább egészségesebb környezetben élni? Szerintetek lehetséges még hogy mindenki összefogjon és módosítson minden káros hatást?
Én bizom abban, hogy vagyunk már talán annyira értelmesek, hogy ha nagyon nagy a baj, akkor össze tudunk fogni mi emberek.
Ezt abból vontam le, hogy amikor valahol a világban katasztrófa történik, akkor azonnal nemzetközi összefogás van, és mindenki segíteni próbál a bajba jutottakon.
A globális felmelegedést meg már nem tudom elhinni. A múltkor azt taglalták az egyik műsorban, hogy újabb jégkorszak jön. Akkor most mi lesz? Nagy hideg, vagy nagy meleg? Vagy az egész csak műbalhé?
Nemcsak hogy nem leghet, hanem egyensen kizárt. Az ember végtelen egozmusában hajlamos elfelejteni, hogy ő is csak egy állat mégha fejlett is. Ugyanúgy az ösztönök irányítják, valójában ugynúgy viselkedünk mint az állatok. ugyaúgy igaz ránk, hogy ideális körülmények között exponenciálisan nő a fajunk egyedszáma, ugyanúgy igaz, hogy bármely egyed a lehető legkisebb energiabefektetéssel próbál a legnagyobb hasznot elértni. Stb.
Az, hogy te a környezeteddel egyáltalán törődsz igen extrém, természetellenes dolog, ami csak azért lehet, mert elég nagy hozzá az intelligenciád, ÉS mert van hozzá fölösleges erőforrásod; mint ilyen, már az is bámulatos, hogy idáig eljutottunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!