Szerintetek jelenleg az emberiség fejlődik vagy már inkább a hanyatlás korszakában élünk?
"növekvő szociális különbségek"
EZ azóta van mióta az őskorban valaki azt mondta, hogy ez az enyém és nem a közé.
Fejlődni természetesen fejlődik. (tudomány, technika, stb)
Társadalmilag hanyatlik e? EZ egy jó kérdés. Mihez viszonyítva. Mi volt a jó társadalom, erkölcs.
Ezt ajánlom figyelmedbe.
http://www.youtube.com/watch?v=r18QlCPfGrg
Idő kérdése, hogy a gyakorlatban is kiderüljön, hogy a számítások beválnak-e?
Szerintem a "nyugati" civilizáció a válság előtt elérte a csúcspontját, és jelenleg hanyatlik.
Keleten Kína, és India még felemelkedőben van, de húsz-harminc év mulva hasonló problémáik lesznek, mint Europának.
Öszességében az emberi civilizáció szerintem hanyatlik, mert felélte, feléli az erőforrás, és nyersanyagkészleteket.
A jelenlegi életmód nem fenntartható, egy nagy technoogiai, életmód, és szemléletváltásra van szükség.
Lényegében ennek a sikerességétől fog függeni a következő néhány évtizedben az, hogy mi lesz a sorsa az emberiségnek.
Elég sok forgatókönyv elképzelhető.
Ha találgatnom kellene, akkor én azzal az időszakkal vonnék párhuzamot, amikor a Római Birodalom összeomlott, és Európára rborult a sötét középkor.
Szerintem egy újabb sötét korszak következik, de mint történt akkor, ez nem jelenti az emberiség végpusztulását, hiszen mi is itt vagyunk.
civilizációk jönnek-mennek
ha nem tudja magát fékezni az emberiség, akkor kihal.
jogosan
"hogy minden, még az életképtelen egyedek is életben maradnak és örökítenek.
"
ezt ki fogja eldönteni?
te?
akkor talán jobb is, hogy kihalunk...
Nem gondolom, hogy kihalna az emberiség, hacsak nem tör ki atomháború, de talán még akkor sem halna ki teljesen.
Abban azonban szinte biztos vagyok, hogy a mai életvitel nem fenntartható, és nem is tehető azzá.
Szerintem hatalmas visszaesés lesz, de egyes régiókban meg fog maradni, sőt tovbb is fejlődik a technologia.
Miközben általános visszaesés lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!