Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ozvegyi nyugdij, minek?

Ozvegyi nyugdij, minek?

Figyelt kérdés
Egy ismerosomrol jutott eszembe a kerdes, hogy ki mit szol hozza. Adott egy no, ket gyerekkel. Megozvegyult. Az allamtol igy, osszesen kb. 200.000 forintot kap. Elment dolgozni, dolgozott 2 honapot, majd otthagyta mondvan ebbol is megelnek es nem szereti a munkat. Az agyam eldobom. Mas kapalodzik egy takaritoi allasert, masok meg az allam penzebol elnek vigan. Regebbi idokben ertem az ozvegyi funkciojat, a nok nem dolgoztak, gyereket neveltek, ha az apa meghalt, valamibol el kellett tartani a gyerekeket. Na, de ma? Miert jar ez? Mert oke, arvasagi, meg akar ozvegyi is, mondjuk 3 honapig, mig beall a no dolgozni, ha addig nem tette, de igy... Valaki magyarazza mar el nekem.
2012. jan. 16. 19:54
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Ja és tisztában vagyok vele, hogy a pénz nem minden, de nem egy ismerősöm 3 műszak mellett (kényszerből csinálja, nincs más) is szakít időt gyermekeire, bár ők már nagyobbak, míg mást egy műszak mellett sem érdekel a gyerek...
2012. jan. 17. 08:24
 22/22 A kérdező kommentje:
Az utolso megertette a problemam. Ertem en, hogy fizette a jarulekot, csak nekem mar nem lesz nyugidjam se, nemhogy meg ozvegyi. Egy egeszseges felnott no, meg igenis menjen dolgozni. Apam fiatalon halt meg, mi azert nem kaptunk. Nekunk is fajt, csak emellett, meg sokszor kaja sem volt, igy a gyasz, ehesen kicsit hatterbe szorult. Es igen, bosszant, hogy ok ugyanebbe a helyzetbe kerultek, a no pedig eloskodik az allamon es jatsza az eszet. (megjegyeznem, nem o az egyetlen)
2012. jan. 17. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!