Az oktatás vagy a nyugdíj visz el több pénzt?
Mindenki mondja, hogy pár évtized múlva már nem lesz pénz kifizetni a nyugdíjakat, mert nem lesznek fiatalok.
Ilyen logikával viszont, ha nincsenek fiatalok, akkor az oktatás sem visz el annyi pénzt, vagyis abból az összegből kifizethetik a nyugdíjakat.
Ki mondta, hogy ennek örülnünk kell? Én csak azt próbáltam leírni, hogy nem kell kelteni a pánikot, mert a demográfiai változások miatt költségvetési átcsoportosítások várhatóak.
Ha nincsenek fiatalok, akkor például nem kell annyi pénzt pumpálni az oktatásba. A pedagógia presztízsvesztesége miatt tanárokból is hiány lesz. Szóval az oktatásra nagyon kevés pénz fog elmenni.
A tendencia az, hogy általában a fiatalok bűnöznek, ezért a rendőrség sem kap majd annyi pénzt. Nem is kaphatna, mivel rendőrből is hiány lesz.
Ez már elég arra, hogy legalább egy keveset kapjanak a nyugdíjasok. Addigra mi leszünk a nyugdíjasok.
Nem tudom, hogy melyik soromból olvastad ki, hogy ennek én örülök.
Nyugdíjra kb. 3-szor annyit költ az ország, mint oktatásra.
"Ilyen logikával viszont, ha nincsenek fiatalok, akkor az oktatás sem visz el annyi pénzt, vagyis abból az összegből kifizethetik a nyugdíjakat."
Szerintem te inkább ne beszélj logikáról :DDDD
17:08
Rendvédelemre 1/3 annyi pénz megy el, mint oktatásra.
Amúgy természetesen a nyugdíjrendszer sohasem válik fenntarthatatlanná. Legfeljebb szűkül, egészen addig a pontig, hogy a többség számára megszűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!