Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Az oktatás vagy a nyugdíj...

Az oktatás vagy a nyugdíj visz el több pénzt?

Figyelt kérdés

Mindenki mondja, hogy pár évtized múlva már nem lesz pénz kifizetni a nyugdíjakat, mert nem lesznek fiatalok.

Ilyen logikával viszont, ha nincsenek fiatalok, akkor az oktatás sem visz el annyi pénzt, vagyis abból az összegből kifizethetik a nyugdíjakat.

2011. nov. 22. 16:49
 1/6 Andizsuzsi ***** válasza:
Melyik összegből? Ha nem lesznek fiatalok, nem lesz aki dolgozik, nem lesz, aki adót fizet. (vagyis lényegesen kevesebben, mint amennyire szükség lenne) Ebből következik, hogy az oktatásra fordítható pénz is kevesebb lesz.
2011. nov. 22. 16:54
 2/6 anonim ***** válasza:
Akkor örüljünk, hogy kevés a fiatal és kevesebb pénz megy el az oktatásukra? Szánalmas... aki ilyen logikával gondolkozik, annak nem is adnék nyugdíjat... lassan már sajnálják ránk, fiatalokra a pénzt is...
2011. nov. 22. 16:59
 3/6 A kérdező kommentje:

Ki mondta, hogy ennek örülnünk kell? Én csak azt próbáltam leírni, hogy nem kell kelteni a pánikot, mert a demográfiai változások miatt költségvetési átcsoportosítások várhatóak.

Ha nincsenek fiatalok, akkor például nem kell annyi pénzt pumpálni az oktatásba. A pedagógia presztízsvesztesége miatt tanárokból is hiány lesz. Szóval az oktatásra nagyon kevés pénz fog elmenni.

A tendencia az, hogy általában a fiatalok bűnöznek, ezért a rendőrség sem kap majd annyi pénzt. Nem is kaphatna, mivel rendőrből is hiány lesz.

Ez már elég arra, hogy legalább egy keveset kapjanak a nyugdíjasok. Addigra mi leszünk a nyugdíjasok.

Nem tudom, hogy melyik soromból olvastad ki, hogy ennek én örülök.

2011. nov. 22. 17:08
 4/6 anonim válasza:
És képzelt emberek teremtik meg a nyugdíjadat
2011. nov. 22. 20:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Nyugdíjra kb. 3-szor annyit költ az ország, mint oktatásra.

"Ilyen logikával viszont, ha nincsenek fiatalok, akkor az oktatás sem visz el annyi pénzt, vagyis abból az összegből kifizethetik a nyugdíjakat."

Szerintem te inkább ne beszélj logikáról :DDDD

2011. nov. 22. 22:12
 6/6 anonim ***** válasza:

17:08

Rendvédelemre 1/3 annyi pénz megy el, mint oktatásra.

Amúgy természetesen a nyugdíjrendszer sohasem válik fenntarthatatlanná. Legfeljebb szűkül, egészen addig a pontig, hogy a többség számára megszűnik.

2011. nov. 22. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!