Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ozvegyi nyugdij, minek?

Ozvegyi nyugdij, minek?

Figyelt kérdés
Egy ismerosomrol jutott eszembe a kerdes, hogy ki mit szol hozza. Adott egy no, ket gyerekkel. Megozvegyult. Az allamtol igy, osszesen kb. 200.000 forintot kap. Elment dolgozni, dolgozott 2 honapot, majd otthagyta mondvan ebbol is megelnek es nem szereti a munkat. Az agyam eldobom. Mas kapalodzik egy takaritoi allasert, masok meg az allam penzebol elnek vigan. Regebbi idokben ertem az ozvegyi funkciojat, a nok nem dolgoztak, gyereket neveltek, ha az apa meghalt, valamibol el kellett tartani a gyerekeket. Na, de ma? Miert jar ez? Mert oke, arvasagi, meg akar ozvegyi is, mondjuk 3 honapig, mig beall a no dolgozni, ha addig nem tette, de igy... Valaki magyarazza mar el nekem.
2012. jan. 16. 19:54
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Fogalmam sincs. Szerintem, csak hadiözvegyeknek járna.
2012. jan. 16. 19:59
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha a nő megözvegyül,és nem nyugdíjas korú még,akkor addig kap özvegyi nyugdíjat,amíg az árvaellátás jár a gyerekeknek.

A 200.000.-ben az árvaellátás is benne van. Az apa a halála előtt valószínűleg jól keresett.

Ha az anya újra férjhez megy,akkor csak az árvaellátást kapják, az özvegyi nyugdíj megszűnik. Sőt,ha élettársi kapcsolatban él majd,és valaki feljelenti,akkor is elveszti.

Az özvegyi nyugdíj jogos,mert az apa jövedelme kiesik a halálával,és a gyerekeket el kell tartania. Így is csökken a család jövedelme.

Azt sem kifogásolja senki,hogy az elvált nő gyermektartást kapjon a férjétől.

2012. jan. 16. 20:07
 3/22 A kérdező kommentje:
zeket en is tudom, de ettol meg nem tartom jogosnak. Anyam nem hazasodott meg apammal, apam meghalt, itt maradtunk harman, ozvegyi nelkul. A helyzet ugyanaz. Meghogy nem szamit a papir...burokrata magyarorszagon, hogyne szamitana.
2012. jan. 16. 20:12
 4/22 A kérdező kommentje:
Az arvasagi felel meg a gyerektartasnak. Az ozvegyi olyan mitnha "asszonytartas" lenne. Szerintem nem normalis.
2012. jan. 16. 20:13
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Savanyú a szőlő.
2012. jan. 16. 20:22
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
A férfi évekig fizette a nyugdíjjárulékot miért jogtalan hogy kapnak utána nyugdíjat?Ha nem kapna állást az özvegy akkor haljanak éhen?
2012. jan. 16. 20:24
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Ezért kellett volna anyádéknak összeházasodniuk. Bebizonyosodott,hogy a házasság mégsem csak egy papír.
2012. jan. 16. 20:26
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit,hogy ez nem magyar bürokrácia,mert mindenütt így van. Az élettárs nem házastárs.
2012. jan. 16. 20:27
 9/22 A kérdező kommentje:
Mindenutt mas is van, itt megse ugy van, ebbe inkabb ne menjunk bele. Nem, a gyerekek ne haljanak ehen, ugyanugy ott az arvasagi, mint ahogy ott van a tartasdij, mikor valnak es nem hal meg senki. A szolo nem savanyu, csak nem ertk egyet a rendszerrel, meg a kerdesemet ihleto novel.
2012. jan. 16. 20:45
 10/22 anonim ***** válasza:
Az (lenne) a felháborító inkább, mikor az ember évekig fizeti a járulékokat, meg adókat, sokan hatalmas összegeket, aztán, ha meg valami van, akkor AZZONNAL szar a fejére az állam.
2012. jan. 16. 20:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!