Mi a bajotok a bankokkal?
Azt figyeltem meg hogy rengeteg ember rossz véleménnyel van a pénzintézetekről, legyenek azok akár magyarorszáon tevékenykedő bankok akár az IMF.
Azzal tisztában vagyok hogy a jelenlegi kormány "gazdaságpolitikája" magyarország ezen húzóágazatának a megakasztása, aminek az egyik legfőbb eleme a bankok és az emberek szembefordítása (így lehet népszerűség növekedés mellett veszteséget áthárítani a bankokra és pénzt kiszipolyozni az ágazatból) De ezt az egészet már múltidőben kellett volna írnom, és azért írtam le, mert nem elvakult fideszesek válaszára várok. Arra vagyok kiváncsi hogy valaki tud e értelmes indoklást mondani ami nem a fentebb említett dologhoz vezethető vissza, hanem valami általatok vélt negatív gazdasági szerephez vagy hasonlóhoz.
Tehát , nem-fideszesek: mi a baj a bankokkal? Vagy ti is csak bedőltetek?
A kérdésem másik része pedig hogy mi a baj az IMFel? Nem ők a legjobb választás? Akkor ki? Vagy nincs szükségünk hitelre? Akkor honnan teremtjük elő a hiányt?
Csak indoklásokat szeretnék, 1szavas válaszokra semmi szükség.
Az IMF-be több ország befizet egy x összeget és ha valamelyik ország csőd közelbe kerül akkor adnak neki kölcsön.
Orbánék egy olyan kölcsön szeretnének melyet bármikor le lehetne hívni ha bajba kerülne az ország.
Orbánéknak a fő baja az imf-fel hogy bele akarnak szólni a kormány dolgába. PL: 1 kulcsos adó visszavonása, jegybanktörvény bizonyos pontjaiba. És ez Orbánéknak nem tetszik.
És most ugye az a baj hogy jelenleg nincs megállapodás az imf fel így az ország csőd kockázata megnőtt. A befektetők szabadulnak a forintul ezért romlik folyamatosan.
Ha most sikerülne a megálapodni az imf egy olyan hitelről amely lehivható akkor erősödne a forint mert megnyugodnának a befektetők .
De ehhez Orbánéknak be kellene látni hogy nem Magyarország tesz szívességét az imf-nek hanem ők nekünk.
Lehet hogy Magyarország finanszírozható a piacokról is de a befektetőknek ez nem elég ezért lenne jó ha imf lehivható kerete is magyarországi rendelkezésre állna.
KB. ennyi
Szerintem a legnagyobb problema ezzel az hogy bele szolnak az orszag belugyeibe, nem eleg hogy kamatot fizetunk. Azaz nem eleg a penzetek, adjatok a fuggetlenseget is.
Ez egyebkent tipikus, igy tesznek tonkre orszagokat, most OV megprobalt ellenallni, es jott is a valasz. Sokan akik nem latjak at ezeket meg kovetelik a lemondasukat, pedig legalabb probaljak nem eladni az orszagot a zsidoknak. (Az IMF vezetese beloluk all, utana lehet nezni.)
A teljes ppénzrendszer működését pedig a kamat teszi tönkre.
Pénz mint adósság -> youtube
Megdöbbentő, mennyi kommunista él ebben az országban...
A bankok szükségesek, nélkül mehetünk vissza a cserekereskedelembe. Más kérdés, hogy fogyasztásra hitelt felvenni nem szabad (de azért mégis milyen jól jön), csak tőkenövelő tevékenység finanszírozáshoz szabadna igénybe venni.
Az IMF mindenképpen jobb választás, mint a piac, mert sokkal rugalmasabb fizetés tekintetében, alacsonyabbak a kamatok. Ennek a feltétele az, hogy bizonyos játékszabályokat be kell tartani, amelyek biztosítják a hitel visszafizetését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!