Ha egy ország gazdagabb, szebb, az azt jelenti, hogy az ott lakók annyival normálisabbak, tanultabbak, dolgosabbak, jobb magaviseletűek?
"A kettő valahogy ösztöneim szerint összefügg."
Ne hallgass az ösztöneidre, ha az eszedre is hallgathatsz.
akkor nézz szét némelyik olajországban, ahol lapáttal tolják a pénzt haza alanyi jogon az állampolgárok, jómódukban nem tudnak már mit csinálni, baromságokra költik, cselédet tartanak, akivel úgy bánnak, mint a kutyával stb
(mondom ezt úgy, hogy olajországból származó férjem van, aki szerencsére normális, tanult, intelligens ember)
Az USA fejlettebb, gazdagabb mint mi, viszont egy amerikai átlagpolgár nem épp a nagy eszéről híres...
Ahogy mondjuk egy britt átlagpolgár sem.
Szóval a kettő nagyon nem függ össze. Például a magyar orvos oktatás világszinten eléggé elismert, a magyar szakemberek keresettek, ezért is megy ki szinte mindenki külföldre dolgozni. Na meg azért is, mert McDonald's-os fizetésért senki sem akar életeket menteni.
Sokkal inkább történelmi sajátosságok, pl. annak idején gyarmatosító ország voltak (vagyis: kifosztottak harmadik világbeli országokat kegyetlen módon), vagy jó oldalon álltak a háborúkban, esetleg sikerült kimaradniuk belőle (pl. Svájc). Nem hiszem, hogy a délolaszok pl. annyira normálisak és dolgosak lennének. :)
Üdv!
Leftlegged Player :)
"Sokkal inkább történelmi sajátosságok, pl. annak idején gyarmatosító ország voltak"...
Németország az élő példa ezen állítások cáfolására. Sem nem volt gyarmattartó, sem nem állt a jó oldalon a háborúkban. A dél-olaszokat meg a sokkal szorgalmasabb észak-olaszok tartják el. Szerintem igenis a nemzet mentalitása, szocializáltsága a döntő.
A németek kivétel, ők tényleg szorgalmasak. De megnézném, a franciák hogy emelkedtek volna fel a második világháború után? :)
Üdv!
Leftlegged Player :)
Németországban a több millió vendégmunkás dolgozik keményen, a német pedig csak úgy elvan. Egy német állampolgár nem stresszel, nem dolgozza halálra magát, minden, csak nem szorgalmas. Precíz, ez oké, bár a precíz munkát igénylő gyárakban a szalagoknál is többnyire vendégmunkások dolgoznak...
Nézz meg egy átlag német nyugdíjast. Szerintem 20 évvel fiatalabbnak tűnik a koránál (magyar szemmel)
Olaszok? :) Hát ja... az észak olaszok szorgalmasak. De miért is? A dél olaszok a kivándorolt román cigányok leszármazottjai. Ők a nagyszájú, mindig kiabáló olaszok. Nem véletlenül. Tehát ebből kifolyólag a szorgalom fogalma mint olyan, nem merülhet fel.
Nem lehet általánosítani egyik népet sem.Mindenütt vannak mindenfélék csak nem ugyanolyan arányban.
Ami az egyiknél megkövetelendő alap lexikális tudás az a a másiknál elhanyagolható mellékes dolog és inkább pl, helyzetmegoldó képességen van a hangsúly.Ami az egyiknél alap visszafogottság az a másik népnél a megvetendő bambaság jele.
Vannak nagyon szegény országok ahol átlagban emberek közérzete életkedve ,jövőben való hite sokkal jobb ,mint más anyagi javakban bővelkedő országokban ahol a lakosság csak rinyálni és panaszkodni tud.
Európában a délieket azért nem szeretem mert lusták ,komolytalanok, mindig találnak okot a dorbézolásra és idegesítően izgágák.Az északiakat azért nem szeretem mert nincs humorérzékük, gyenge és elfolytott az érzelemviláguk és idegesítően körülményesek ,szótlanok és lassúak.A keletieket a szlávokat azért nem szeretem mert ,minden logikát ,korrektséget és kiszámíthatóságot mellőznek, kaotikusak és rapszódikusak úgy hangulatban mint teljesítményben.
Nyilván azért mert számomra mi vagyunk a normálisak akkor is ha mi sem vagyunk hibamentesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!