Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért várják az emberek az...

Miért várják az emberek az államtól/a Fidesztől, hogy pénzeljék őket?

Figyelt kérdés

Szerintem teljesen rendben vannak a jelenlegi változtatások, amik a tehetősebbeknek kedveznek. Mert nem a szegények plusz pár ezer forintja fogja előrelendíteni a gazdaságot, hanem a gazdagabbak nagyobb vásárlásai, beruházásai.

Egykulcsos adóval sem értem mi a problémátok. Hát egyenlő nem? És az oldal felhasználóinak nagy részének eszméje az egyenlőségre épül. Tényleg, egyszerűen nem értem mi a probléma az egyenlő adózással. Ami még így sem egyenlő hiszen több pénzt adózik egy 400 ezret kereső, meg egy 80 ezret kereső.

Harmadrészt pedig a minimálbér adómentességét nem értem. Ők nem veszik igénybe a kórházi ellátást, oktatást, stb.? Még mindig ők dobják bele a legkevesebbet a közösbe. Ráadásul nagy részük jogosult segélyekre, így végképp nem érzem igazságosnak.

2011. dec. 19. 18:10
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Nyakamat rá hogy te tetted fel ezt a kérdést:

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__partok-kormanyzas__2..

Ne provokálj!

2011. dec. 19. 18:38
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

"Bocs, de a minimálbéres talán nem import cuccokra veri el a pénzét?"

A minimálbéres a fizetésének nagyobb hányadát költi a piacon beszerezhető alapvető fogyasztási cikkekre, mint a havi nettó 200-300k-t keresők. Magamból kiindulva, én sem vettem több, vagy jobb felvágottat, bort, sajtot, gyümölcsöt, ruhát stb., csak mert havi x ezerrel többet kapok kézhez. Bolond is lennék ilyen bizonytalan helyzetben költekezni, illetve amúgy is megvan mindenem, ami kell, nem élek nagy lábon.

2011. dec. 19. 18:43
 13/22 A kérdező kommentje:

11-es, ne én tettem fel azt a kérdést.

A minimálbéres pedig azt veszi, ami a legolcsóbb. A legalapvetőbb élelmiszerek között is. Nem sok olyan terméket tudok mondani, amiknél a hazai a legolcsóbb, és nincsen nála olcsóbb egyéb EU-s országból, vagy Kínából származó.

A tehetősebb megengedheti, hogy megveszi többért a hazai terméket, csak azért, mert hazai. Jó pár ilyen emert ismerek. Ha szegény lenne, pont nem érdekelné, hogy honnan van az élelmiszer. Így viszont direkt magyart választ.

2011. dec. 19. 18:55
 14/22 anonim ***** válasza:
Körülbelül akkora baromságokat beszélsz, mint Marie Antoinette, "Akinek nincs kenyere, egyen kalácsot".
2011. dec. 19. 18:55
 15/22 Shai-Hulud ***** válasza:

"Bocs, de a minimálbéres talán nem import cuccokra veri el a pénzét?"

Dehogynem.

A Tescoban megveszi a külföldről ideöntött sok sz@rt, ahelyett, hogy magyar terméket venne! Pedig mennyivel jobban járna ő is (nem mérgezné magát mindenféle szeméttel), és a gazdaság is (megélne a magyar termelő is).

Csak hát a jobb minőségű élelmiszerek többe kerülnek...

Nem azért veszi a minimálbéres az "import cuccokat" mert azok annyira jók, hanem éppen azért, mert nincs pénze a jobb minőségre. Ez nagy különbség ám!

Pedro

2011. dec. 19. 19:20
 16/22 anonim ***** válasza:

"Szerintem teljesen rendben vannak a jelenlegi változtatások, amik a tehetősebbeknek kedveznek."

szerintem meg nem

"Mert nem a szegények plusz pár ezer forintja fogja előrelendíteni a gazdaságot, hanem a gazdagabbak nagyobb vásárlásai, beruházásai. "

kiből van több? gazdagból vagy szegényből?

melyik fog inkább itthon fogyasztani?

"Egykulcsos adóval sem értem mi a problémátok. Hát egyenlő nem? "

nem

"Ami még így sem egyenlő hiszen több pénzt adózik egy 400 ezret kereső, meg egy 80 ezret kereső. "

igen ám, de nem mindegy, hogy 400 ezerből vagy 80 ezerből vonnak le ugyanannyi százalékot...

"Harmadrészt pedig a minimálbér adómentességét nem értem"

mivel az éhenhalásra sem elegendő, így talán nem kéne adóztatni

"Még mindig ők dobják bele a legkevesebbet a közösbe."

a gazdagok szoktak a legtöbbet sumákolni

2011. dec. 21. 09:13
 17/22 anonim ***** válasza:

tegnapelőtt 18:22

szívem szerint pofont adnék neki meg neked is

2011. dec. 21. 09:14
 18/22 anonim ***** válasza:

"Így viszont direkt magyart választ.

"

örülök, hogy te ennyire biztos vagy ebben

2011. dec. 21. 09:16
 19/22 anonim ***** válasza:

Igaza van a kérdezőnek!

Így is a magasabb keresetűek viszik a hátukon az országot!

Egykulcsos adó mellett pont annyiszor adóznak többet, mint amennyiszer többet keresnek.

A tróger panelproli meg elégedetlenkedik itten...

2012. jan. 1. 20:10
 20/22 anonim ***** válasza:

Mert munkanélküliség van, mert szegénység van..stb.

Ezért.

Van úgy, hogy nincs más forrás, mint az állam pénze.

2012. jan. 3. 20:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!