Miért várják az emberek az államtól/a Fidesztől, hogy pénzeljék őket?
Szerintem teljesen rendben vannak a jelenlegi változtatások, amik a tehetősebbeknek kedveznek. Mert nem a szegények plusz pár ezer forintja fogja előrelendíteni a gazdaságot, hanem a gazdagabbak nagyobb vásárlásai, beruházásai.
Egykulcsos adóval sem értem mi a problémátok. Hát egyenlő nem? És az oldal felhasználóinak nagy részének eszméje az egyenlőségre épül. Tényleg, egyszerűen nem értem mi a probléma az egyenlő adózással. Ami még így sem egyenlő hiszen több pénzt adózik egy 400 ezret kereső, meg egy 80 ezret kereső.
Harmadrészt pedig a minimálbér adómentességét nem értem. Ők nem veszik igénybe a kórházi ellátást, oktatást, stb.? Még mindig ők dobják bele a legkevesebbet a közösbe. Ráadásul nagy részük jogosult segélyekre, így végképp nem érzem igazságosnak.
Nyakamat rá hogy te tetted fel ezt a kérdést:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__partok-kormanyzas__2..
Ne provokálj!
"Bocs, de a minimálbéres talán nem import cuccokra veri el a pénzét?"
A minimálbéres a fizetésének nagyobb hányadát költi a piacon beszerezhető alapvető fogyasztási cikkekre, mint a havi nettó 200-300k-t keresők. Magamból kiindulva, én sem vettem több, vagy jobb felvágottat, bort, sajtot, gyümölcsöt, ruhát stb., csak mert havi x ezerrel többet kapok kézhez. Bolond is lennék ilyen bizonytalan helyzetben költekezni, illetve amúgy is megvan mindenem, ami kell, nem élek nagy lábon.
11-es, ne én tettem fel azt a kérdést.
A minimálbéres pedig azt veszi, ami a legolcsóbb. A legalapvetőbb élelmiszerek között is. Nem sok olyan terméket tudok mondani, amiknél a hazai a legolcsóbb, és nincsen nála olcsóbb egyéb EU-s országból, vagy Kínából származó.
A tehetősebb megengedheti, hogy megveszi többért a hazai terméket, csak azért, mert hazai. Jó pár ilyen emert ismerek. Ha szegény lenne, pont nem érdekelné, hogy honnan van az élelmiszer. Így viszont direkt magyart választ.
"Bocs, de a minimálbéres talán nem import cuccokra veri el a pénzét?"
Dehogynem.
A Tescoban megveszi a külföldről ideöntött sok sz@rt, ahelyett, hogy magyar terméket venne! Pedig mennyivel jobban járna ő is (nem mérgezné magát mindenféle szeméttel), és a gazdaság is (megélne a magyar termelő is).
Csak hát a jobb minőségű élelmiszerek többe kerülnek...
Nem azért veszi a minimálbéres az "import cuccokat" mert azok annyira jók, hanem éppen azért, mert nincs pénze a jobb minőségre. Ez nagy különbség ám!
Pedro
"Szerintem teljesen rendben vannak a jelenlegi változtatások, amik a tehetősebbeknek kedveznek."
szerintem meg nem
"Mert nem a szegények plusz pár ezer forintja fogja előrelendíteni a gazdaságot, hanem a gazdagabbak nagyobb vásárlásai, beruházásai. "
kiből van több? gazdagból vagy szegényből?
melyik fog inkább itthon fogyasztani?
"Egykulcsos adóval sem értem mi a problémátok. Hát egyenlő nem? "
nem
"Ami még így sem egyenlő hiszen több pénzt adózik egy 400 ezret kereső, meg egy 80 ezret kereső. "
igen ám, de nem mindegy, hogy 400 ezerből vagy 80 ezerből vonnak le ugyanannyi százalékot...
"Harmadrészt pedig a minimálbér adómentességét nem értem"
mivel az éhenhalásra sem elegendő, így talán nem kéne adóztatni
"Még mindig ők dobják bele a legkevesebbet a közösbe."
a gazdagok szoktak a legtöbbet sumákolni
tegnapelőtt 18:22
szívem szerint pofont adnék neki meg neked is
"Így viszont direkt magyart választ.
"
örülök, hogy te ennyire biztos vagy ebben
Igaza van a kérdezőnek!
Így is a magasabb keresetűek viszik a hátukon az országot!
Egykulcsos adó mellett pont annyiszor adóznak többet, mint amennyiszer többet keresnek.
A tróger panelproli meg elégedetlenkedik itten...
Mert munkanélküliség van, mert szegénység van..stb.
Ezért.
Van úgy, hogy nincs más forrás, mint az állam pénze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!