Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Hogyan lehet Amerikai állampol...

Hogyan lehet Amerikai állampolgár? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

A kérdésem azt hiszem elég egyértelmű.Viszont nem arra vagyok kíváncsi,hogy mit kell tudnom hozzá mert az logikus,hogy kell nagyon jó angol meg ilyenek.A kérdésem az,hogy kint kell élnem valamennyit,hogy állampolgár lehessek?Tehát van ilyen,hogy X évet kell kint élnem mielőtt megkaphatom egyáltalán?Olvastam olyasmiről is,hogyha belépek a hadseregbe akkor azzal automatikusan állampolgár leszek,de ez,hogy lehetséges?Nem csak állampolgár léphet be a seregbe?Vagy hogy van ez?Ez csak azért érdekelne mert majd oda szeretnék járni egyetemre csak hát elég borsosak az árak a jobb egyetemeken és ugyebár a sereg fedezi a tandíjat ha jól tudom.

Ha nem érti valaki tisztán akkor kérdezzen:D

Lehet hülyeséget írtam,de nem értek hozzá.Csak azt írtam amit hallottam innen onnan.Köszönöm a válaszokat.

2011. dec. 12. 18:28
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

a legelső válaszolóhoz lenne még kérdésem ha esetleg itt járna megint:)

írtad,hogy kétféle módon léphet be nem amerikai állampolgár a seregbe.

az egyik ugyebár a zöldkártya a másik meg a 2 éve élek ott legális munkavállalási vízummal.na már zöldkártyát ugyebár vagy nyerni lehet vagy pedig ha valaki szponzorál.és mi a helyzet a munkavállalói vízummal?tegyük fel,hogy én csak simán ki akarok költözni az USA-ba és ott akarok élni meg dolgozni.ahhoz mi kell?ugyan úgy kell rendes zöldkártya?nem költözhetek ki csak úgy simán,hogy ne kelljen "nyernem" az engedélyt?tehát nem elég egy sima vízum amit igényelhetek?vagy ez a munkavállalói vízum ezt takarja?hogy csak simán igénylem,gondolom fizetek és megkapom?vagy ha ott akarok élni akkor csak a mázli jöhet szóba hátha nyerek egy zöldkártyát?

2011. dec. 12. 21:44
 22/26 anonim ***** válasza:

"és mégis hol kellene megkérdeznem?még nem végeztem el a közép iskolát így tervezem,hogy-hogyan tovább majd utána.szerintem ez normális.17 évesen meg nem nagyon tudom,hogy hol kellene utána kérdeznem ezért kérdeztem itt mivel gondoltam vannak itt értelmesen válaszoló emberek is.(és igen tényleg vannak páran:))"

Ilyen esetekben jobb, ha egyből a hivatalos helyeken jársz utána, és nem itt kérdezed meg, ahol vagy igazat mondanak, vagy nem.

A hadseregre vonatkozó kérdéseidre itt választ kapsz:

army.mil

goarmy.com

A FAQ-ben kapásból ott van a válasz, hogy mik a feltételei, hogy bekerülj a seregbe. Ha ezenkívül kérdésed van, ott az info vonaluk.

A vízumról minden információ:

visabureau.com

2011. dec. 12. 22:03
 23/26 anonim ***** válasza:

Hát alapvetően magyar állampolgárok vízum nélkül (előzetes netes regisztrációval ESTA) utazhatnak az usába. Ez ugye a turista kategória. Sokan vannak akik így mennek ki. Kint megpróbálnak munkát keresni és később legalizálni a kint tartózkodásukat.

Van ugye a munkavállalói vízum. Ha munkát szeretnél vállalni akkor kell ilyet kérni. Van többféle munkavállalói vízum. Van a magasan kvalifikáltaknak (doki, egyetemi tanár, mérnök) és van kétkezi munkásoknak is. Itt kvóták vannak, hogy évente mennyit adnak ki. Nyilván nálad a doki, mérnök kiesett. A másikat megkaphatod. (Bár én sok reményt nem fűznék hozzá.) Azt dolgozhatsz kint kedvedre.

És van tanulói vízum. Egyetemi tanulói vízummal lehet munkát vállalni. Bár vannak rá megkötések, hogy mit (ezt én pontosan nem tudom).

Láthatod a zöld kártya nem létszükséglet a kinti tanuláshoz, munkavállaláshoz, csak nagyban megkönnyíti az életed. Ha van zöld kártyád "kvázi" amicsnak számítasz.

2011. dec. 13. 17:03
 24/26 A kérdező kommentje:

na jól van azt hiszem erről egy időre leteszek:D

Angliával könnyebb a helyzet nem?mivel EU tagállam ezért nem kell oda semmi sem ugye?csak kimegyek és dolgozok?ez valahogy könnyebnek hangzik és nem kell szórakozni sem ilyen vízumokkal...

az ottani seregnél mi a helyzet?(nem,nem az minden vágyam,hogy katona legyek hanem csak érdeklődöm ha esetleg nem jönne össze a munka kint akkor elég jó lehetőség a katonaság is mivel jól fizetnek)ott kell állampolgárság hozzá,hogy belépjen valaki vagy nem kell?nézegettem az oldalukat,de nem láttam semmi olyat,hogy nem angol állampolgár ne léphetne be, viszont olyat sem,hogy igen:D

2011. dec. 13. 17:59
 25/26 anonim ***** válasza:

Hát Angliában lényegesen könnyebb dolgod van a munkavállalással. Oda nem kell semmilyen vízum, vagy munkavállalási engedély. Ott csak 1-2 papírt kell kitöltened és dolgozhatsz is.

A brit katonaságról viszont le kell hogy mondj. Bár az egyik legliberálisabb a szabályozásuk a felvehető állampolgárok tekintetében, magyarokat nem vesznek fel. A Brit Nemzetközösség kb 50 országának állampolgárai ill az írek szolgálhatnak a brit hadseregben. Magyarok nem.

[link]

2011. dec. 13. 18:25
 26/26 A kérdező kommentje:
és szlovákokat?:D
2011. dec. 13. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!