Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Hogyan lehet Amerikai állampol...

Hogyan lehet Amerikai állampolgár? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

A kérdésem azt hiszem elég egyértelmű.Viszont nem arra vagyok kíváncsi,hogy mit kell tudnom hozzá mert az logikus,hogy kell nagyon jó angol meg ilyenek.A kérdésem az,hogy kint kell élnem valamennyit,hogy állampolgár lehessek?Tehát van ilyen,hogy X évet kell kint élnem mielőtt megkaphatom egyáltalán?Olvastam olyasmiről is,hogyha belépek a hadseregbe akkor azzal automatikusan állampolgár leszek,de ez,hogy lehetséges?Nem csak állampolgár léphet be a seregbe?Vagy hogy van ez?Ez csak azért érdekelne mert majd oda szeretnék járni egyetemre csak hát elég borsosak az árak a jobb egyetemeken és ugyebár a sereg fedezi a tandíjat ha jól tudom.

Ha nem érti valaki tisztán akkor kérdezzen:D

Lehet hülyeséget írtam,de nem értek hozzá.Csak azt írtam amit hallottam innen onnan.Köszönöm a válaszokat.

2011. dec. 12. 18:28
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:

Nem kapnak a seregben szolgáló nem amerikaiak állampolgárságot. Semmi ilyen automatizmus nincs.

Beléphetnek a seregbe nem amerikai állampolgárok is. Kétféle módon.

- rendelkezik „zöld kártyával” (állandó tartózkodási és munkavállalási engedély)

- 2 éve az usában él, és van neki legális munkavállalási vízuma, tehát tanuló vízum nem jó (ez csak bizonyos ország állampolgáraira vonatkozik, magyar benne van)

2011. dec. 12. 18:34
 2/26 anonim ***** válasza:
Ha 5 évig élsz az USA-ban(vagy 3 évig, ha házasság által szereztél zöldkártyát) legálisan akkor állampolgárságot kérvényezhetsz.
2011. dec. 12. 18:37
 3/26 A kérdező kommentje:
értem.és a kérdés második fele?A sereg tényleg fedezi a tandíjat?és ha igen akkor én azzal mennék valamire?mert most mondtad,hogy a tanuló vízummal nem lehet belépni a seregbe és így nem is fedezhetik.vagy ha nekem van zöldkártyám,belépek a seregbe akkor mehetek egyetemre amit fedeznek?
2011. dec. 12. 18:38
 4/26 anonim ***** válasza:

Ja a másikat kihagytam.

Állampolgárság: 5 éve (amerikait veszel el akkor 3) élsz legálisan az usában akkor kaphatsz állampolgárságot. Kérésedet egyébként indoklás nélkül elutasíthatják. Függetlenül attól, hogy meg van az 5 év, rendes ember vagy, dolgozol, pénzed van stb.

2011. dec. 12. 18:41
 5/26 A kérdező kommentje:

"Nem kapnak a seregben szolgáló nem amerikaiak állampolgárságot. Semmi ilyen automatizmus nincs. "

természetesen nem automatikusan gondoltam.hanem a meggyorsításra.mármint,hogy meg gyorsítja e a katonai szolgálat az állampolgárságot?mert a 18:37 azt írta,hogy 5 évig kell kinn élni legálisan,hogy kérvényezhessek állampolgárságot ami azért elég sok.vagy nincs jelentősége ha kint akarok élni?vannak jogi megkötések ha csak zöldkártyám van és nem vagyok még állampolgár?

2011. dec. 12. 18:41
 6/26 anonim ***** válasza:

Zöld kártyát szerezni nem olyan egyszerű. Gyakran még amicsi házastársa is csak ideiglenest kap. Ha netalán van tényleg zöld kártyád akkor beléphetsz a seregbe. Az katonai ösztöndíjról sajnos én nem tudok felvilágosítást adni. Ehhez nem volt szerencsém.

Egyébként minden év októberében van „zöld kártya lottó”, akkor 55ezer zöld kártyát sorsolnak ki. Magyar állampolgárok is jelentkezhetnek. Ingyenes. Budapesti nagykövetség oldalán van részletes tájékoztató. Legközelebb 2012 októberében lesz.

2011. dec. 12. 18:46
 7/26 anonim ***** válasza:

Milyen egyetemet akarsz te elvegezni mikor azt se tudod helyesen leirni, h amerikai?

Egyebkent gondolkozzal mar el, ott ha jol tudom fizetosek a sulik, most ha a katonasag fizetne akkor mindenki menne es elne a lehetoseggel.

Arrol nem is beszelve, h miert jo az a seregnek, h kifizet helyetted x ezer dollart, majd te lelepsz?

Tuti meg leszel utana kotve vagy szakiranyut kell csinalni.

2011. dec. 12. 18:47
 8/26 A kérdező kommentje:

18:46

és mi kell a zöldkártyához?hol tudok ennek utánanézni?

2011. dec. 12. 18:54
 9/26 anonim ***** válasza:
100%
Az USA épp most válik rendőrállammá. Ha szereted a fasizmust, csak akkor menj. Ja, katonának pedig akkor, ha szeretsz ártatlan arabokat gyilkolászni egy-két multicég érdekeiért.
2011. dec. 12. 18:55
 10/26 anonim ***** válasza:

Iraki – afganisztáni háború idején (mikor a spanyolajkú nem amerikai állampolgárok tömege esett el, serült meg) szó volt róla hogy lesz valami könnyítés, de tudtommal nem lett. Volt néhány olyan esemény ahol a csávó a Bíborszív mellé állampolgárságot is kapott, de ez szerintem csak a sajtónak szólt, nem csináltak belőle rendszert. (Meg hát arra tervezni, hogy begyűjtök egy Bíborszívet és akkor kapok állampolgárságot nem érdemes.)

A másik. Persze ha van zöld kártyád akkor szinte ugyanúgy élhetsz, dolgozhatsz az usában mint a helyiek. Jó bíró, meg ügyész és szenátor nem lehetsz. De egyébként semmi különbség.

2011. dec. 12. 18:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!