Miért gondolják sokan, hogy nekünk ősi jogunk lenne a Kárpát-medence egészéhez?
Miért lenne erősebb?
Mondjuk É és D Erdély között van különbség gazdasági szempontból!
Tény, hogy rengeteg ásványkincs van ott, de nem hinném, hogy jobb gazdasága lenne. Az biztos, hogy Románia legfejlettebb része Erdély, ami nagyobb, mint most a csonka országunk.
Elgondolkodtató az is, hogy egy internetes fórumon is összeférhetetlen nép fiai/lányai azon siránkoznak, hogy Erdély, Felvidék, Vajdaság, - és stb..
Ilyen emberek akarnak újabb területeket, népcsoportokat "magukénak tudni", - miközben már egymást is belefojtanák egy körömágynyi folyadékba.
Sánta nagyon ez a "történet"!
Először talán a 93 000 négyzetkilométeren kellene rendet tenni az agyakban, - mert senki ne mondja, hogy rendjén van az - átlagos - magyar emberek mentalitása.
Mit akarhat bármelyikünk is, amíg az élteti, hogy a másiknak ártani tud?
Szerintetek rendben van az, hogy "a veszteség nem számít", - csak a másik, aki velünk egy területi egységen, - Magyarországon - él, az ne boldoguljon?
Itt kezdődnek a problémák!
"Egy ékezeten" képes némelyikünk NAPOKIG (!) "vitázni", - csak a tudat, az illúzió meglegyen, hogy a másiknak nincs igaza...
Ennyit erről!
Éjjel-nappal azt bámulom, hogy a Munkácsi váron egy jól szembetűnő roh@dt ,,ukrán,, zászló lobog. A többszáz éves falvaink neve meg át van keresztelve egy olyanra, aminek semmi köze sincs az eredetihez. A szlávok meg úgy csinálnak velünk szemben, mintha valami bevándorlók lennénk akiknek semmi joguk sincs A SAJÁT FÖLDÜNKHÖZ. Erre azt mondják ha akarsz jó munkát vagy iskolát nyaljál és ismerd be, hogy mi ,,ukránok,, felsőbbrendűek vagyunk! Egyfolytában kisebbség érzetet sugároznak felénk. Én már sohasem érezhetem azt, hogy ez a hazám. És osztom véleményem a többi ,,határon-túli (szerintem ez nem helyes elnevezés),, magyarokkal.
Csak annyit fűznék hozzá, hogy jogunk van! :)
És nem érdekelnek a kritikák, mert az felesleges!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!