Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért gondolják sokan, hogy...

Miért gondolják sokan, hogy nekünk ősi jogunk lenne a Kárpát-medence egészéhez?

Figyelt kérdés
2011. júl. 10. 13:49
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
68%

"Minden a magyaroktól származik. Megvan."

Légy szíves, magyarázd el nekem, hogy kik építették fel Nagyváradot, Kolozsvárt, Temesvárt, és légy szíves nézz utána, hogy kik lakják most többségében. Megvan? Remélem.

"Többi nép lenézése."

Érdekes, a szászokat senki nem nézi le, mert produktív tagjai voltak a társadalomnak. Nem érdekes ez? Ellentmondás megvan? Remélem.

"Az a tévhit, hogy jól bántunk a nemzetiségekkel."

Nekem úgy tűnik, hogy nagyon is jól bántunk velük, mert csak jöttek befele, elmenni meg egyik sem akart. Megvan? Remélem.

Remélem nem haragszol, ha bolseviknak nevezlek.

2011. júl. 10. 17:46
 12/47 anonim ***** válasza:
61%

Miért kérdezed ezt meg? Szerinted úgysincs hozzá semmi jogunk, sőt soha nem is volt, sőt Árpád se létezett, ahogy ez a terület 1000 évig Szlovákiához, Romániához,Szerbiához tartozott igaz? Ahogy Mátyás román volt, Kossuth szlovák, Petőfi meg szerb. Tényleg semmi jogunk nincs hozzá, mi csak vad ázsiai barbárokként megszálltunk egy európia műveltségű birodalmat sanyargattuk a népét egy évezreden át és a trianoni igazságszolgáltatás miatt sírunk, beképzelten miközben tervezzük a többi nép kiirtását.

Komolyan, milyen oktatás folyik ebben az országban? Ennyi sötét embert...

2011. júl. 10. 19:14
 13/47 anonim ***** válasza:
46%

"Egyéb okos kérdés? "

Aha, igen. Végigmegyek a központon, és csupa II. századi barokk és reneszánsz épület. Egyéb hülye komment?

"mindegyik nép produktív tagja volt a magyar társadalomnak. De ezt egy turbómagyar soha nem ismeri be."

Nem. Jó libsi szöveg, de ezt értelmes ember nem ismeri be.

"De a tényeket a turbómagyarok nem ismerik el."

Nem írtál tényeket, csak azt, hogy milyen rossz volt a politika. De mint mondtam volt: az etnikai összetétel megváltozása ezt sehol nem támasztja alá. Én sem települök oda, ahol nagyon utálnak.

"Egyrészt nem jöttek."

O really? Nézegesd egy kicsit pl. az erdélyi városok népességének részletezését wikin. Nagyonis jöttek azok.

"Ez volt a hazájuk."

Ja, persze. Már a dák idők óta. Ezt ismerem.

"fel kellet tölteni az ország lakosságát."

Nalátod, csak tudsz te is arról, hogy jöttek. De ha én elmegyek vendégmunkásként Németországba, eszembe sem jut magamnak követelni a földet. Vagy szerinted így természetes?

"Szokásos turbómagyar stílus."

Nem tudom, honnan jön ez a turbómagyar szöveg, de a saját terminológiád szerint te turbó-nemmagyar lehetsz. Megkérdezhetem, hogy milyen nemzetiségű vagy? Kérlek ne írd, hogy magyar.

"Mátyás családja sem volt magyar származású."

vs:

"Mátyás apai nagyapja, azaz Hunyadi János apja egyértelműen nem volt magyar"

Nekem a nagyapám cseh volt. Tőle ered a cseh vezetéknevem. Akkor cseh vagyok? Remélem nem gond, ha a másik három nagyszülő magyar volt.

Csak egy őszinte kérdést: végül is te kinek az álláspontját erősíted, mondjuk a románokét, akik szerint nekik jár minden a Tiszáig, mert ők a nagy rómaiak leszármazottai, vagy a magyarokét, akiknek a gazdaságilag és katonailag is erős országát szarrá vágták jobbról-balról?

És azt se mondja senki, hogy az a 1,5 millió román milyen jól járt a békediktátummal, mert '90-ig tömény komcsi diktatúrát, gazdasági csődöt és elszegényedést kaptak a nyakukba.

2011. júl. 10. 21:50
 14/47 anonim ***** válasza:
13%
Jól van Dantes fröcsögjél még egy kicsit.
2011. júl. 10. 22:09
 15/47 zöldmanó válasza:
44%
azért gondolják sokan hogy jogunk van a trianon elötti állapothoz mert nem örökre vették el tőlünk ha jól tudom hanem aasszem 100 évre és utána jogunk lenne visszakapni.de ez sok idő és sokminden változott azóta és hatalmas viták lennének sőt még egy kissebb háború is kialakulhatna hogy mi a szakadt kis magyarország ugrándozik a jogaiért miközben szétesett egy ország vagyunk.a hungaristák érvelnek hogy jajj aza miénk meg hogy az nekünk járna de senki nem gondol bele abba hogy miket kéne megtenni hogy visszaszerezzük nagymagyarországot.jogilag visszakapnánk de lehetetlen lenne az sztem h a körülöttünk lévő országok vigyorogva kezetfogva barátságosan ajándékkal visszaadnák
2011. júl. 10. 22:45
 16/47 anonim ***** válasza:
50%

El kell fogadni tényként egy-két "apróságot" mindannyiunknak.

Az egy dolog, hogy Árpádék itt telepítették le az AKKORI magyarságot, úgy, ahogy a I. Szent István királyunk cselekedetei haladó szelleműek voltak AKKOR.

- Ez utóbbi azonban "nem volt benne az ötéves tervben", - Augsburgban úgy elruházták a BÜSZKE magyar sereget, mint szódás a lovát, - csak ezután látták be magyar uralkodói körökben, hogy ennyi volt a "Sztyeppe-rock"...

Aztán jöttek a Tatárok.

- Egy PICIT kiürült IV. Béla királyunk uralkodásának hajnalára a Kárpát-medence, - de mi, BÜSZKE magyarok a béka valaga alatt bujdokoltunk, (csak az akkori Isten tudja, hogy miért, - hiszen BÜSZKÉK voltunk).

IV. Béla - AZ ISTEN TUDJA, MILYEN - NÉPEKET telepített be - azért, hogy ne kongjanak a SZÉLES magyar határok közötti területek.

Ezek az istenverte népek feltörték a műveletlen földeket - ismét, - életet leheltek a gyakorlatilag csak testben létező Történelmi Magyarországba. Fejlettebb szintre lépett a feudalizmus, a kézművesség...

Királyok jöttek-mentek, születtek, s elhunytak, - vagy megölték őket. Közülük az oly sokszor emlegetett Igazságos Mátyás volt az, aki elismerésre méltó államszervezetet, kultúrát, katonai erőt tudott prezentálni Európának, - nem is tudom, hol született ez az ember... Talán Kolozsváron?

És a haderő, melynek behódolt fél Európa - láss csodát (!), - ugyanezekből a szedett-vedett népekből állt a magyarok mellett...

Mátyás halála után felerősödött a Török katonai nyomás, és bár uralkodói válság, uralkodói válságot követett, a GYK oldalain annyit szapult nemzetiségek - nem mérlegelve azt, hogy vakon így fognak-e róluk vélekedni 2011-ben a magyarok, - határőr nemzetekként tették - lehetőségeikhez képest - hazafias kötelességüket.

- Fene sem gondolta, hogy lesz még Eger is VÉGVÁR!...

Én magyar vagyok - akkor is, ha ezt követően kapok hideget-meleget, - de egy kicsit több tiszteletet várok azok irányába, akik részesei voltak a Történelmi Magyarország sikereinek, kudarcainak egyaránt.

A Dobók, a Zrínyik, a Hunyadiak, a Dugovicsok - és akiket most nem említek, mert nem ugrik be a nevük, - forognának a sírjaikban, ha tudnák, hogy ilyen emberek miatt áldozták fel az életüket.

2011. júl. 10. 23:03
 17/47 anonim ***** válasza:
35%

"...a románokét, akik szerint nekik jár minden a Tiszáig, mert ők a nagy rómaiak leszármazottai,..."

A románok nem azért kapták meg Erdélyt, mert a romanizált dákok leszármazottai lennének (egyébként részben valóban azok), hanem azért, mert a 20. század elején ott a lakosság abszolút többségét alkották (a hivatalos magyar népszámlálások szerint is), 1918-ban pedig ügyesen politizáltak.

Egyébként a lakosság nyelvi hovatartozásának a 19. század előtt semmi jelentősége nem volt. A történelmi Magyarország egy prenacionális államalakulat volt, amely a modern nacionalizmusok megjelenését és kiteljesedését nem élhette túl. Trianon bekövetkezte csak idő kérdése volt, annak módja és mértéke azonban alakulhatott volna másképpen is, számunkra jóval kedvezőbben is. Sajnos nem így lett. De ennek semmi köze ahhoz, hogy ki volt itt előbb a Kárpát-medencében.

2011. júl. 10. 23:59
 18/47 anonim ***** válasza:
75%

"Ez utóbbi azonban "nem volt benne az ötéves tervben", - Augsburgban úgy elruházták a BÜSZKE magyar sereget, mint szódás a lovát, - csak ezután látták be magyar uralkodói körökben, hogy ennyi volt a "Sztyeppe-rock"... "

Nagyon el vagy tájolva! A 955-ös csata nem volt olyan végzetes, mint ahogy beállítják. Csak néhány törzs csetepatézott ott, nem a teljes magyar sereg. Ha annyira megsemmisítő volt a vereség, akkor K-re miért vezettünk hadjáratokat? Ja, 907-ben a magyar haderő a 3-szoros túlerőben lévő egyesült európai sereget sz@rrá verte!

2011. júl. 11. 08:53
 19/47 anonim ***** válasza:
40%

tegnap 23:03

"Ez utóbbi azonban "nem volt benne az ötéves tervben", - Augsburgban úgy elruházták a BÜSZKE magyar sereget, mint szódás a lovát, - csak ezután látták be magyar uralkodói körökben, hogy ennyi volt a "Sztyeppe-rock"..."

Undorító vagy te áruló féreg. Ott kezdődik a dolog hogy mi magyarok nem rabolni, pusztítani mentünk hanem a szkíta kincsek visszaszerzésére. Augsburgban csak egy törzs szenvedett vereséget.

"Egy PICIT kiürült IV. Béla királyunk uralkodásának hajnalára a Kárpát-medence, - de mi, BÜSZKE magyarok a béka valaga alatt bujdokoltunk, (csak az akkori Isten tudja, hogy miért, - hiszen BÜSZKÉK voltunk)."

Jobban tettük volna ha tovább engedjük a tatárokat mert nem mi voltunk a célpontok. Csak a keresztény lovagok elcsavarták Béla királyunk fejét. Nem tudom hogy mégis kik bujdokoltak? Ez is talán valami turbóliberális maszlag lehet.

"IV. Béla - AZ ISTEN TUDJA, MILYEN - NÉPEKET telepített be - azért, hogy ne kongjanak a SZÉLES magyar határok közötti területek. "

Kéremszépen azok a kunok és jászok voltak akik a magyarsággal rokon népek voltak.

"Ezek az istenverte népek feltörték a műveletlen földeket - ismét, - életet leheltek a gyakorlatilag csak testben létező Történelmi Magyarországba. Fejlettebb szintre lépett a feudalizmus, a kézművesség... "

Ez nem számít Trianon szempontjából hiszen akkor még a románok ősei kecskét b@sztak a Kárpátokon túl. Szlávok meg akkor még sehol sem voltak.

"nem is tudom, hol született ez az ember... Talán Kolozsváron? "

Igen mi sem természetesebb. Erdély fővárosában egy ősi magyar városban.

"És a haderő, melynek behódolt fél Európa - láss csodát (!), - ugyanezekből a szedett-vedett népekből állt a magyarok mellett... "

A szerbek és a vlachok a török oldalán harcoltak.

"mérlegelve azt, hogy vakon így fognak-e róluk vélekedni 2011-ben a magyarok, - határőr nemzetekként tették - lehetőségeikhez képest - hazafias kötelességüket. "

Jókat röhögök ezen ki adhatnád valami humorosba.

"A Dobók, a Zrínyik, a Hunyadiak, a Dugovicsok - és akiket most nem említek, mert nem ugrik be a nevük, - forognának a sírjaikban, ha tudnák, hogy ilyen emberek miatt áldozták fel az életüket."

Remélem ezzel most magadra céloztál.

2011. júl. 11. 15:31
 20/47 anonim ***** válasza:
51%

"hanem azért, mert a 20. század elején ott a lakosság abszolút többségét alkották (a hivatalos magyar népszámlálások szerint is)"

A 44% nem tudom, mióta számít abszolút többségnek. Amúgy meg még csak részben sem a dákok leszármazottai, a mai Albánia területe felől vándorló vlachoknak semmi közük a dákokhoz. Az amúgy szép meséskönyv román történelemkönyvek is elég ellentmondásosak ebből a szempontból, például a latinból eredeztetik a nyelvüket, ami csöppet vicces, főleg, hogy olyan nyelvtani szabályokat hoznak fel ennek alátámasztására, amit a kommunista rezsim vezetett be a XX. század második felében. Az ókori hőskölteményeik pedig modern nyelvezetűek, ami szintén elég humoros.

2011. júl. 11. 15:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!