Miért gondolják sokan, hogy nekünk ősi jogunk lenne a Kárpát-medence egészéhez?
Sokan szenvedtek itt fogalomtévesztésben.
Azt gondoljátok, hogy a magyarság egyenlő a Föld tengelyével.
Fontos nekünk, mint magyaroknak a történelmünk, de azt sokan képtelenek vagytok elfogadni, elismerni, hogy volt élet a Földön a magyarság létrejötte előtt is úgy, mint a magyarság eltűnése után lesz.
Nagy a hajlam bennetek arra, hogy túlértékeljétek a magyarság világtörténelmi szerepét.
Hajtottak végre a magyarok világra szóló történelmi cselekményeket, - például a harangok is ezért szólnak délben, - de ha nem mi, magyarok tettük volna meg ezeket, akkor mások tették volna meg ugyanezeket idővel.
Nekünk jutott a történelmi szerep, - ennyi!
Az viszont visszataszító, hogy a "Nagy Magyarország" sikereire dupla ököllel döngölitek a mellkasotokat, 1848-49 emlékére "talicskán toljátok magatok előtt" a nemzeti színű kokárdát, de nap mint nap ócsároltok mindenkit, aki része volt a Történelmi Magyarországnak - mert ettől érzitek magatokat "magyarnak".
Én nem hordok a feltűnési viszketegséget is kimerítő méretű kokárdát márciusban, de az év 365 napján magyar emberhez méltó módon viselkedem, - és ebbe beletartozik az is, hogy tisztelem a horvátot, a szerbet, a tótot, a ruszint, - és egyáltalán mindenkit - aki azért ontotta a vérét, hogy ilyen emberek csulázgathassák őket az otthon/munkahely biztonságában telepített számítógépről.
Elmélkedjetek csak rajta, hogy valójában ki is a "féreg"!
Tény, hogy a történelem folyamán voltak ellentétek Magyarország területén élő népek, népcsoportok között.
Talán ott hibádzik a dolog, hogy mindannyian kiragadtuk a történelem egy szeletét, - és nem az egészét vizsgáljuk.
Valóban érdekes a Románia történelemben elfoglalt szerepe, - és ez már nem a középkor, amiről én irkáltam elsősorban, - az 1919-es, a II. Világháborús szerepük igen csak nem ad okot arra, hogy istenítsük őket, ezen nem lehet vitatkozni. Ki nem használt volna ki olyan katonai lehetőséget - abban a korban?
- Na persze ez nem jelenti azt, hogy ez magyar szempontból nem volt gyomorforgató, mert az volt, - de ez már a múlt, amit nem lehet visszacsinálni.
A korban, amire én utaltam, Erdélynek köze nem volt a mai Romániához, - fejedelmek uralkodtak akkoriban (jól-rosszul), voltak lázadások - súlyos megtorlásokkal is, - volt relatíve független Erdély is.
Azért írtam ezt le "félve", mert olyan korszak is volt, amikor Erdély behódolt a törököknek, - így működött a függetlenség többnyire, de volt arra is példa, hogy egy-egy fejedelem "beintett"...
Mikor úgy adódott küldtek katonai segítséget az összmagyarság katonai érdekeinek érvényesítését segítendő, de voltak "ellenségek" is, - Erdély mindig is bonyolult történetű, történelmű része volt a Történelmi Magyarországnak.
Elgondolkodtató az is - mindezekkel párhuzamban, - hogy van-e értelme a hőn áhított visszacsatolgatásoknak?
A vidékek, tájak, amelyek e kérdés alanyává váltak, "soft-terrorista" módszerekkel, de "átnépesültek".
Hülye szó nagyon, - elismerem, - de nem találtam más szót hirtelen arra, hogy szándékosan kitelepítették onnan az adott anyanyelvű lakosságot és a helyére saját anyanyelvű lakosságot telepítettek tömegével.
Kincseiket kiaknázták, - lényegében üresen konganak (pl.) a hajdani bányavidékek.
Nem lenne, - lett volna utolsó - az érintett államok kormányaitól az sem, ha megkérdezték volna a kérdéses területeken élőket, hogy ŐK (!), SZEMÉLY SZERINT (!) szeretnének-e újra - klasszikus értelemben vett - magyar területen élni, (akarnak-e magyar állampolgárok lenni).
Erre nem került sor, - és nem is fog 99 %-os bizonyossággal, - fegyverekkel meg nem lehet MÁSOK FEJE FELETT ilyen jellegű kérdésekre választ adni - szerintem, - ezért nem tudom megérteni ezt a "Nagy Magyarország - mániát".
Akik ilyen víziókat kergetnek, azok többségének fejében sem fordul meg az, hogy egyáltalán mit akarnak az érintett területeken élők, - csak fújják az "übermagyar" vízióikat.
Sok igazságtalanság, - vagy annak vélt - dolog volt, van, lesz a világtörténelemben, - ez a mienk, magyaroké.
Ettől függetlenül józannak illene maradnunk - és nem kellene feleslegesen "magunkra húznunk" azokat, akikben egyébként alapból meg van a szándék arra, hogy megbéküljenek velünk.
Hála égnek, ezek vannak többségben - a határ túloldalán, - a ficó-félékkel meg nem kell foglalkozni.
- Ha nincs közönség, idővel elmarad az előadás!
Nos ezt, hogy a határon túli magyarok nem szeretnének Magyarországhoz tartozni ezt nehezen képzelem el.
Kivéve Ausztriát és Szlovéniát. Az ottaniak oké, hogy nem szeretnének egy elmaradottabb ország lakói lenni, de akik Romániához, Szerbiához, Szlovákiához és Ukrajnához kerültek miért akarnák, hogy ott is maradjanak? Lenézik őket, nem engedik vagy akadályozzák a magyar állampolgárság visszaszerzését, pusztítják a régi magyar városokat, falvakat. Beszéltem én már székelyekkel, egyik se szeret "Romániában" élni. Legszívesebben újra Magyarország részének szeretnék Erdélyt, de legalább független államként. Meg akkor csángókról ne is beszéljünk. Persze Moldvát egy épeszű magyar se szeretné elfoglalni, csak azért említem mert koránt sem olyan rózsás az élete az ottani magyaroknak.
"soft-terrorista" módszerekkel, de "átnépesültek".
Ha most lenne a visszacsatolás, pont olyan lenne az etnikai arány mint száz éve. Ha hiszed, ha nem.
"ha megkérdezték volna a kérdéses területeken élőket, hogy ŐK (!), SZEMÉLY SZERINT (!) szeretnének-e újra - klasszikus értelemben vett - magyar területen élni, (akarnak-e magyar állampolgárok lenni). "
Érdekes, egyrészt mert most is magyar területen élnek, másrészt amikor a magyar állampolgárságot elvették tőlük, azt sem kérdezték meg, vagy igen? De mondok jobbat: kérdezzük meg, hogy speciel szeretnének-e román állampolgárok lenni. Ott helyben kitörölnék a román papírokkal, erre mérget vehetsz.
"és nem kellene feleslegesen "magunkra húznunk" azokat, akikben egyébként alapból meg van a szándék arra, hogy megbéküljenek velünk. "
Én nem láttam erre utaló jeleket. Van bennük szándék? Hol? Kiben? Mikor? Te tényleg tudsz ilyenről?
"- Ha nincs közönség, idővel elmarad az előadás!"
Az utolsó magyar kapcsolja le a villanyt. Értem.
A 20:45 -ösre ment a zöld kéz, mert józanul érvel.
A szókiforgatás viszont nem tekinthető érvelésnek - az én értékrendemben.
- Ez körülbelül annyit jelent nálam, hogy egy csoffadt, épkézláb, önálló gondolata nincs annak az embernek, aki a máséra "rátelepedve ÉRVEL".
EZ, NULLA!
Kérdezni (megkérdezni) nem bűn, ha nem tudja az ember valamire a választ.
Annál nagyobb bűn viszont eljátszani mások előtt, hogy valaki mindenre tudja a választ, miközben semmit nem tud az adott témakörről (esetleg).
A tudatlanság nem olyan "bűn", mint a tét nélküli képmutatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!