Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek is keveset tudunk...

Szerintetek is keveset tudunk a Holokauszt™ -ról?

Figyelt kérdés

A múltkor hallottam a Tv-ben hogy a magyar fiatalok milyen milyen tájékozatlanok e témában, és már óvodás kortól el kéne kezdeni az oktatását képregény formájában.

Szerintetek?

2011. jún. 12. 13:53
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
94%
És melyik verziót? Az igazat vagy az eltúlzott, minden évben lineárisan növekvő áldozatszámmal elferdítettet?
2011. jún. 12. 16:12
 22/45 anonim ***** válasza:
5%

Wampa: a háború egy olyan dolog, hogy abba a közembernek nincs igazán beleszólása, az teljesen felette dől el.

A Holokausztban pont az volt a döbbenetes, hogy az nem felülről jött, hanem egy folyamat végterméke volt, amelyik folyamat viszont a társadalmon belül zajlott le - amíg eljutott a társadalom addig, hogy ezeket meg lehetett tenni, az egy nagyon tanulságos folyamat, főleg, ha azt is hozzávesszük, hogy mindez a "civilizált" Európa közepén zajlott le. Épp ezért hordoz sokkal több tanulságot számunkra, mint a sima háborúk vagy ha mondjuk egy afrikai diktátor lemészárolja a szomszédos törzset, mert ellentéteben ezekkel, a Holokauszt nem juthatott volna el az ismert végkifejletig, ha a társadalom nagy része nem támogatja kisebb-nagyobb részben az errefelé menő lépéseket, vagy legalább nem huny szemet.

2011. jún. 12. 16:15
 23/45 zanatkornel ***** válasza:
97%
Érdekes igen, hogy a mai fiatalok sokkal többet tudnak a holokausztról, mint a minket jobban érintő témákról (Trianon, 56' stb...) És személyes tapasztalatom, hogy ha a velem egyidőseket megkérdezem a holokausztról, sokat elmondanak, és tragikusnak állítják be (a kedves liberális "barátaimnak" üzenném, és is ellenzem, mielőtt letetszik neonácizni engem...), míg a nekünk sokkal nagyobb érvágás jelentő Trianonról szinte semmit nem tudnak, csak annyit "Hát szétesett az ország... ez van". Még egy érdekes példa, olyat is mondtak már nekem, hogy a magyar történelem mekkora "sz*r" 56-ban, hogy inkább tanuljunk vietnámról... Amíg a hollywoodi pénzhajszár rendezők a megfélemlítő, sokszor dezinformált filmekkel halálra keresik magukat, addig a magyar filmiparnak esélye sincs a milliárdos költségvetésű filmeknél jobbat csinálni. Manapság pedig a fiatalok a tévéből szedik az értékrendet, társadalmi hulladékokra néznek fel, őseink helyett. Ez kérem, ez okozza a mai társadalmi válságot, az erőszakot, a konfliktust, nem az, hogy némelyek a holokausztot tagadják (persze az is elítélendő, még mielőtt ismét neonáci lennék). Sőt, egy ember aki ellenforradalomnak vallja 56-ot, szabadlábon élheti az elfuserált, hazugságban eltöltött életét, míg egy holokausztban bizonyítékok szerint sem részt vevő ember még most is a bíróságon ül. A kettő ügynek közel sem ugyanakkora a súlya, ugyanis a „kedves” Biszku ellen voltak bizonyítékok, míg Képíró ellen nincsenek! Akkor most mi is az igazság.
2011. jún. 12. 16:16
 24/45 anonim ***** válasza:
92%
A saját példám által tudom, hogy mennyire nem vezet jóra, ha már az oviban erre oktatják a gyerekeket. Sajnos én átéltem, hogy már az óvodában kezdődött a holokausztozás, hogy a gonosz németek 6 millió zsidót mészároltak le. Meg is lett az eredménye, az általános iskola végéig utáltam a németeket azzal a felkiáltással, hogy ők gonoszok, mert ok nélkül gyilkoltak meg 6 millió zsidót. Már az általánosban is évente minimum 2(!) holokauszt megemlékezés volt. Aztán jött a törióra és a filmek. Az volt az első pont, amikor a vakhitemen törés keletkezett, mert teljesen mást mondott a tanár, mást a film, és mást a könyv. Az egyik azt mondta nem voltak gázkamrák, a másik azt, hogy voltak, és zuhanyrózsán jött a gáz, a könyvben arról volt szó, hogy gázkapszulákban dobták be a Zyklon B-t. Ugyanez az áldozatok számával. Az egyik 6 millió zsidót, a másik 6 millió össz-áldozatot, a harmadik kevesebb, mint 3 millió áldozatról beszélt. Azt gondoltam, ha ennyi az ellentmondás, akkor hol az igazság? Ez folytatódott a gimiben, ellentmondásos információk, és holokauszt megemlékezések tömkelege. Most ott tartok, hogy természettudományi lehetetlenség a gázkamra, és az égető gödör, és ha meghallom a holokauszt szót, feláll a hátamon a szőr, főleg, hogy "A" népirtásként van elkönyvelve, mintha az lett volna a világtörténelemben a legszörnyűbb. Elegem van belőle!
2011. jún. 12. 16:19
 25/45 Ozmium42 ***** válasza:
72%
Milyen igaz, kedves utolsó! Emlékszem én is, mennyire háborogtam annak idején, hogy kötelező volt második nyelvként németet tanulni. Nem is voltam hajlandó megtanulni, csak átbukdácsoltam belőle valahogy. Most már látom, milyen rossz az előítélet :D
2011. jún. 12. 16:45
 26/45 anonim ***** válasza:
29%

"míg a nekünk sokkal nagyobb érvágás jelentő Trianonról szinte semmit nem tudnak, csak annyit "Hát szétesett az ország... ez van"."

Annyira szánalmas... ugyan miért ne tudnánk Trianonról?

Ozmiumnak pedig üzenem, hogyha tanult is volna németet nem csak bejárt volna az órákra nem bukdácsolt volna.

2011. jún. 12. 17:19
 27/45 anonim ***** válasza:
70%

<covenant>

Vagy csak egyzserűen nem fekete-fehéren látja a világot, ahogy te.

2011. jún. 12. 17:56
 28/45 anonim ***** válasza:
85%

ma 16:19 - de igazad van!

Ha az ember jobban odafigyel, akkor is, észre veszi az ellentmondásokat, nem kell kuruc.info-t, vagy a jövőnk.info-t olvasnia, arról nem is beszélve, hogy Simon Wiesenthal hogyan élte túl a Holokausztot. Egyszer WC-re kelletett mennie és lemaradt az, aznapi kivégzésről. Máskor meg, a cipőfűzőjét kötötte be, ezért maradt ki... . Cáfoljatok meg nyugodtan, ha ez, csak urban legend.

A másik, érdekesség - Sorstalanság írója, Kertész Imréről kiderült egy furcsaság: nem csak, hogy nem járt külföldön, hanem a határnál megállították a vonatot, onnan sikerült kiszöktetniük őket (pontosabban őt és egy pár, másik diákkori társát). Nos, elbújtak, de ő jelzett az egyik SS tisztnek, hogy a szobában vannak és ő jött, lett golyózápor, aminek az egyik túlélője ő és az, aki a széke alá bebújt.

Bár megjegyzem, a Sorstalanság könyvvel így is problémák voltak, a rendszer váltás előtt, valami oknál fogva, ki sem tudta adni (pedig milyen idő is volt akkor? Ja a szovjet, akik korábban a 3. birodalom ellen mentek), csak alig 10 éve.

Érdekes történetek.

2011. jún. 12. 19:23
 29/45 anonim ***** válasza:
28%

A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 16:19

Ennyire miért izgat téged?

eleged van belőle... na és?

nem kötelező vele foglalkozni.

az iskolában kötelező volt a jelentés is óra előtt, amint kikerülsz már nem az.

Szerintem igazából te túlzod el az egészet.

2011. jún. 12. 19:27
 30/45 anonim ***** válasza:
89%

A válasz írója 59%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:27

Hát ez az... Hogy letojnám az egészet, ha nem kéne mindenhol ezt hallgatni... Az iskolában (legyen az általános, közép vagy egyetem), a híradóban, a különböző hírportálokon, a mozifilmekben stb... Ezért van az, hogy immúnis lettem rá. Eljutottam arra a szintre, hogy már csak éppen, hogy sajnálom az áldozatokat. És ez nagy baj. Ha nem rágták volna ennyire a szánkba, akkor sokkal kevesebb lenne a "holokauszttagadó".

2011. jún. 12. 20:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!