Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miert vagyunk Nyugaton igy...

Miert vagyunk Nyugaton igy lejaratva?

Figyelt kérdés

Nemetben lakom es egy olasz ismerösöm azt mondta tegnap,idezem:

"Nem is tudtam,hogy magyarorszag milyen gazdag volt.En mindig azt hallottam a nemetektöl,hogy a magyarok ugy elnek mint 3.dik vilagbeliek,de utana neztem az interneten es nem is igaz!"

Nagyon ciki volt ez nekem!Es kerdem en,hogy a kormany mit kivan tenni a magyarok nyugateuropai lenezettsege ellen!

2011. jún. 8. 16:07
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
59%

A válasz írója 53%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:56

4. válaszoló vagyok

hidd el, van jelentősége, több szempontból is. most lehet hogy végül is erre azt mondod hogy ki nem szarja le, hiszen ez csak engem meg pár más embert érint, de például engem meglehetősen zavar több tekintetben. mint mondtam, én is nyugaton lakom, tehát tudom hogy milyen idióták itten az emberek. megszoktam igazából már, nem nyavalygok tulajdonképpen, de attól még örülnék annak ha lenne legalább olyan imázsa a hazámnak itt mint mondjuk Spanyolországnak(csak példaként említettem, mert ugye Spanyolországról közismert hogy megvannak a maga gondjai, de mégiscsak egy viszonylag jól szituált és nagyon is élhető országnak tekintik).

2011. jún. 8. 20:59
 12/21 anonim ***** válasza:
58%

A válasz megírásának időpontja: ma 19:56

Szerintem a kérdező nem mondta, hogy a szocik alatt jobb volt.

2011. jún. 8. 22:04
 13/21 anonim válasza:
58%

A legtöbb nyugati ország érdeklődési körén kívül esünk. Egy átlag olasz, német vagy francia emberhez maximum a Hortobágy, az erős paprika, a szürke marha és a csikós legény jut el, mint Hungaricum. Részben ezért hiszik, hogy szegényebb háttérrel rendelkezünk. Ez inkább a marketingünk hibája.

Üzletemberek, vállalkozók, nemzetközi kapcsolatra szakosodottak részére tisztán látszik, hogy cseppet sem vagyunk szegények, hiszen erőforrás bőven van (víz, termőterület, termálvíz).

Nemzetközi cégnél dolgozva érzem a hátrányosabb megkülönböztetést, ahogy a román, horvát, szerb kollégák is, pedig a keleti munkaerő hatékonyabb és olcsóbb a nyugatinál.

2011. jún. 8. 23:53
 14/21 anonim ***** válasza:

20:59

Ilyeneket, hogy más népek a fán élnek, vagy más népek élete csakis móka és kacagás, a primitív emberek gondolnak. Primitív magyar emberek képzelik azt, hogy Spanyolország csakis tengerpartból, bikaviadalból és sangriából áll, primitív spanyol emberek hiszik azt, hogy Magyarországon autó helyett teve van.

A primitív emberek véleménye pedig nem érdekes. Nincs gyakorlati jelentősége.

2011. jún. 9. 01:35
 15/21 anonim ***** válasza:
01:35: Sajnos van. Ezen primitív emberek alkotják ugyanis a többséget. É így az ő véleményük a leghangsúlyosabb, választáskor ők a fő célközönség, stb.
2011. jún. 9. 08:13
 16/21 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 01:35

De én most nem primitív magyar embereknek a nézetéről beszéltem, hanem primitív NYUGAT EURÓPAI emberekéről, akik között tulajdonképpen ha úgy vesszük az átlag ember primitív náluk. De mivel én nem akarom azt mondani hogy az átlag ember primitív náluk mert végül is nem igaz, ezért inkább azt mondom hogy náluk az átlag ember is sok tekintetben gondolkodik úgy mint egy olyan ember akit primitívnek szoktunk általában tekinteni.

2011. jún. 9. 13:37
 17/21 anonim ***** válasza:
hozzátenném hogy 08:13-as válaszoló nagyon jól megmondta, a többségi véleményt látszólag mégiscsak ők alkotják.
2011. jún. 9. 13:38
 18/21 anonim ***** válasza:

08:13

"Ezen primitív emberek alkotják ugyanis a többséget."

És? Ők csak a többség, de sehol sem a többség a lényeg.

Akik fontosak: nagy cégek vezérigazgatói, tudósok és a politikusok miniszteri szinttől fölfelé. Ők meg nem Pedro Ferrero kőműves szintjén vannak.

2011. jún. 9. 17:44
 19/21 anonim ***** válasza:

ma 13:37

Az átlagember primitíven gondolkodik bárhol.

Az átlagember IQ-ja 100 per definitionem. 120 alatt van az emberek 3/4-ének IQ-ja.

Na most 120 IQ alatt lényegében reménytelen a logikus érvelés és az elvontabb szövegek értelmezése.

Átlagember: Blikk, Metro újság, TV2, Alekosz, Fluor Tomi. Spanyolországban is, Kongóban is.

2011. jún. 9. 17:46
 20/21 anonim ***** válasza:

Ha hallod, hogy ilyenekről beszélgetnek akkor lépjél oda hozzájuk és beszélj arról, amikor a magyarok milyen hadjáratokat vezettek Európa ellen az államalapításunk idején avgy, hogy hányszor lázadtunk fel a minket éppen elnyomó nép ellen egyedül, más ország segítsége ellen. A "nyugati világ" azért néz le bennünket, mert számukra csak egy kicsi kommunista állam vagyunk, nem tekintenek bele a múltunkba, nem ismernek minket. A minap láttam például egy műsort amiben eg francia történész mondta el a véleményét a trianoni békéről, és a riport végén a felsorolt adatok (nem spekultációk, 100%-os ADATOK) átgondolása után látszott rajta, hogy elszégyenli magát.

A politikusok meg azért nem tesznek semmit, mert a magyar politikát legjobban a gyász szóval lehetne illetni. Amíg fontosabb a politikusok zsebének telítettsége mint az, hogy hogyan tekintenek az országukra, addig ez így is fog maradni. Orbán Viktortól megváltást vártunk, mert egyszer már megtette a 90es évek elején, de ő sem hozott változást. Lehet, hogy azért mert a párton belül szorongatják a golyóit, ezt nem tudhatod, én Orbánt anno egy rendkívül hazaszerető és ambiciózus embernek ismertem lehet, hogy megváltozott ez a dolog.

A legfontosabb dolog akkor is az, hogy a világon akárhol jársz légy büszke arra, hogy magyar vagy, mert van mire beszkének lennünk (Neumann, Jedlik, Szilár Leo, Kandó Kálmán és még sorolhatnám a magyar tudósokat akik olyan dolgokat adtak a világnak amik nélkül most nem tartanánk itt). Nem kell midenkinek tudnia ezekről a dologokról elég ha mi tisztában vagyunk vele:)

2011. júl. 1. 14:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!