Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miert vagyunk Nyugaton igy...

Miert vagyunk Nyugaton igy lejaratva?

Figyelt kérdés

Nemetben lakom es egy olasz ismerösöm azt mondta tegnap,idezem:

"Nem is tudtam,hogy magyarorszag milyen gazdag volt.En mindig azt hallottam a nemetektöl,hogy a magyarok ugy elnek mint 3.dik vilagbeliek,de utana neztem az interneten es nem is igaz!"

Nagyon ciki volt ez nekem!Es kerdem en,hogy a kormany mit kivan tenni a magyarok nyugateuropai lenezettsege ellen!

2011. jún. 8. 16:07
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

1990 körül még akik nyugatra utaztak, azok rendszeresen olyan kérdésekkel szembesültek, mint "és Magyarországon vannak autók? Nálatok otthon van áram? Van tévétek?" stb.

Akkoriban az átlag nyugati azt hitte, hogy Bécstől keletre az emberek sátrakban laknak és lovon járnak. Ennyire szélsőséges fantáziáik ma már nincsenek a "keleti" országokról.

Amúgy nem a magyar kormány feladata a nyugati átlagember műveletlensége ellen küzdeni, hanem a nyugati közoktatásé és médiáé.

2011. jún. 8. 16:28
 2/21 anonim ***** válasza:
36%
A kormány így akar alkalmazkodni az elvárásokhoz!
2011. jún. 8. 16:38
 3/21 anonim ***** válasza:
jó kérdés, miért hazudoznak.
2011. jún. 8. 17:02
 4/21 anonim ***** válasza:
73%

első válaszolónak:

sajnos ki kell hogy ábrándítsalak, hidd el nem örülök neki, de tény. Nyugaton lakom és elmondhatom hogy az átlag emberek jelentős részének nem változott a nézete továbbra sem. Aki itten kelet európai származású, arra többnyire úgy tekintenek mint valami putriból szakadt politikai menekültre. Csomóan eleve nem is tudják hogy Magyarország az EU tagja, nagyjából egy kategóriába sorolják Magyarországot mint mondjuk Ukrajnát vagy Albániát.

2011. jún. 8. 17:05
 5/21 anonim ***** válasza:
35%
Sajnos nagyjából egy kategória is, ha reálisan nézzük.
2011. jún. 8. 17:18
 6/21 anonim ***** válasza:
69%
Elég primitiv olvasattlan olasz ismeröseid vannak. En nem éreztem az elmult 20 éveben amit nyugaton töltöttem, hogy le lenne Magyarország járatva! Az utobbi idökben csoválták csak a fejüket ismeröseim de nem Magyarország miatt hanem Orbán miatt.
2011. jún. 8. 17:43
 7/21 anonim ***** válasza:
58%
Liszt Ferenc, Bartók Béla, Márai Sándor, Puskás Ferenc... A számítógép, a helikopter, a C-vitamin, a hidrogénbomba magyar feltalálói. Mint az imamalmot, úgy kell ezeket a neveket hajtogatni, hogy tudatosodjon Nyugat-Európában, hogy itt is teremnek értékek. Az utolsónak pedig nincs igaza, sokkal jobban élünk, mint az albánok vagy az ukránok.
2011. jún. 8. 17:45
 8/21 anonim ***** válasza:
42%
Senki sincs lejáratva..csak az átlag magyarok mindenen szeretnek siránkozni..,,jajj le vagyunk járatva" jajj minket senki se szeret"..
2011. jún. 8. 17:50
 9/21 A kérdező kommentje:
Kedves elsö valaszolo,de igen is a mindenkori kormanyok felelnek a magyarok johireert.Minden kultura kepviselteti ertekeit napi szinten,de a magyarokrol sehol-semmi.Rabizzak a nyugatiak fantaziajara,hogy mit gondolnak rolunk,ahelyett,hogy korrektul bemutatnanak minket.Nem vagyunk mi semmivel sem rosszabbak naluk csak egy kicsit masok.
2011. jún. 8. 17:54
 10/21 anonim ***** válasza:
0%

"Kedves elsö valaszolo,de igen is a mindenkori kormanyok felelnek a magyarok johireert."

Most hogy ha azt várod, hogy leírjam, hogy Orbán miatt hiszik, hogy a magyarok ősemberek, akik még a fán élnek, de bezzeg a Gyurcsány-kormány idején azt hitték, hogy Budapest Európa New Yorkja, a Margitsziget pedig Európa Manhattane, és ha megint szoci kormány lenne, akkor megint hűdefejlettnek hinnének minket, akkor rossz helyen kopogtatsz.

Egyébként szánalmasnak tartom ezt az állandó vinnyogást azon, hogy "mit gondolnak rólunk nyugaton". Mi a frászért ennyire fontos ez? Mi az a nyugat, hogy ennyire fontos? Ha ennyire buták a nyugatiak, akkor miért fontos a véleményük?

2011. jún. 8. 19:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!