Megállítottak a rendőrök az Astoria-nál azért mert feltűnő vagyok?
Hannover-ben élek, csak hazajöttem családi látogatásra és szomorúan tapasztaltam a fent említett incidenst.
A bőröm alatt van pár implantátum, és itthoni viszonylatban szokatlannak tűnő fejen lévő tetoválások miatt, színes karakter vagyok de mégsem értem hogy miért állítottak meg.
Tetoválóként dolgozom külföldön, így a munkámból adódóan teljesen elfogadottak az emberek ott.
A magyar rendőröknek nem tanítanak etikát, vagy magánszféra tiszteletben tartását?
Kivel történt már hasonló?
Szerintem lehetséges, hogy körözés alatt van egy (vagy több) olyan személy, aki a tiedhez hasonló tetoválást/implatátumot/stb hord, illetve általánosságban hasonlít rád.
Mivel ez elég ritka, kézen fekvő, hogy minden, hozzá hasonló embert megállítanak és ellenőrzik, hogy ő az, vagy valaki más. De ez egyéb, általánostól eltérő külsejű személyekkel is megtörténhet(hiszen egy nagyon különleges ismertetőjegyek segítségével könnyebben leszűkíthető a keresés során átvizsgálandó személyek köre), ha fenn áll az általam megemlített kürölmény.
Szóval nyugi, valószínűleg nem akartak zavarni, csak a dolgukat végezték és te egyszerűen hasonlítottál valakire akit esetleg keresnek.
Én átlagos külsejű vagyok, de már engem is megállítottak. Szúrópróba szerű ellenőrzés, semmi több. Ne vedd támadásként!
20/L
Jó, azért az szerintem teljesen nyilvánvaló, hogy azért pont téged igazoltattak, mert úgy nézel ki, ahogy.
Még évekkel ezelőtt én meg bakancsban jártam, szegecses bőrdzsekiben, színes tarajam volt, meg feltűnő ruháim, akkor engem is lépten nyomon megállítottak a rendőrök és igazoltattak, akkor is, ha csak boltba mentem le.
Amióta teljesen átlagos külsőm van, egyetlen egyszer sem kérték el a személyimet, ide s tova 4 éve. Szerintem ez nem véletlen.
Mondjuk én nem akadtam ki rajta, ha igazoltattak, csak akkor, amikor kb. közölték velem, hogy van két percem elhúzni a fenébe, mielőtt baj lesz, miközben semmit nem csináltam, csak vártam anyámat egy előre megbeszélt helyen.
Ne vedd sértésnek, de az is lehet hogy valaki megijedt és rendőrt hívott. Ez a félelemkeltő, nem a gárda...
Egyébként nehezen tudom elhinni hogy Hannoverben csak úgy simán elsétálnak melletted az emberek, mintha semmi különös nem lenne.
Én még azon sem csodálkoznék, ha újjal mutogatnának rád.
Most komolyan - ha te ezt csináltad magaddal, akkor csakis elismeréseket vársz? Nem egy embernek ettől felfordul a gyomra, nekem is, ezért attól sem kell meglepődni, ha valaki feljelentett téged és amiatt igazoltattak a rendőrök.
Tetováló szalonban dolgozol - oké, de nálunk, a közértben, még a karóra viselése is vita tárgya volt, ha így mentél volna állást keresni, akkor a legtöbb helyen, már az előzetes meghallgatásig sem jutnál el, szinte a bejárati ajtónál visszafordítottak volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!