Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Alkoholos befolyásoltság...

Alkoholos befolyásoltság alatt aló személynek akinek jogosítványa sem volt átadtam a robogóm próba körre de megállítottak a rendőrök. Mire számítsak?

Figyelt kérdés
A ittas sofőrt feljelentették a helyszínen kapott jegyzőkönyvet alá is írattak vele nekem semmit nem kellett aláírini és semmit nem mondtak csak az adataim írtak fel. Számíthatok utólag feljelentésre és ha igen milyen büntetésre?
2011. ápr. 27. 18:24
 1/8 anonim ***** válasza:

30 ezer -Ft. közigazgatási bírság.

(jogosítvánnyal NEM rendelkező, + "Alkoholos befolyásoltság alatt aló személynek" járművezetés átengedése)

2011. ápr. 27. 18:48
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Engedély nélküli vezetés:

"Aki vasúti járművet, légi járművet, gépi meghajtású

vízi járművet, úszó munkagépet, illetve a közúti

forgalomban olyan gépi meghajtású járművet vezet,

amelynek vezetésére hatósági engedéllyel nem rendelkezik,

továbbá aki e járművek vezetését ilyen személynek

átengedi, 100 000 forintig terjedő pénzbírsággal

sújtható." Azzal szemben, aki gépi meghajtású

járművet engedély nélkül vezet a közúti forgalomban,

a szabálysértési hatóság pénzbírság kiszabása mellett

intézkedésként járművezetéstől eltiltást alkalmazhat,

továbbá a rendőrség, valamint közúti határátkelőhelyen

a határőrség helyszíni bírságot szabhat

ki.

2011. ápr. 27. 18:49
 3/8 A kérdező kommentje:
de nem kellett volna a helyszínen jegyzőkönyvet aláírnom vagy valami? vagy esetleg szólniuk hogy feljelentenek megbírságolnak eljárás indul vagy ilyesmi? nem lehet hogy eltekintenek?
2011. ápr. 27. 18:51
 4/8 anonim ***** válasza:
A feljelentést nem kell aláírnod. Mondaniuk kellett volna, hogy szabálysértési feljelentést tesznek. Attól független még megalapozottan jelenthetnek fel, biztosan elfelejtették, vagy nem hallottad.
2011. ápr. 27. 18:54
 5/8 A kérdező kommentje:
csak furcsa mert a vezetővel aláírattak rengeteg papírt a szabálysértési eljárásról közölték vele mire számítson nekem meg nem mondtak semmit csak hogy toljam haza a motort és ne engedjem többet ráülni. még papírokat se kértek a motorról hogy bizonyítsam hogy az enyém csak meg kérdezték hogy az enyém e és elkérték a személyim és leigazoltattak. Nagyon reménykedek benne hogy elnézőek és nem csak elfelejtettek szólni.
2011. ápr. 27. 19:00
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha nem, akkor legyen neked ez az eset egy visszarettentés.

A törvény szerint 100.000Ft-os pénzbírságot is kaphattál volna. Én is megkérdezem az ismerősöm, hogy ivott-e, ha odaadom neki az autóm. De ezek szerint te tudtad, hogy nincs vezetői engedélye sem...

2011. ápr. 27. 19:09
 7/8 A kérdező kommentje:
tudtam sajnos de csak egy próba kör volt a patakparton és a srác se volt részeg (0.17 ezrelék) és egy segédmotorról beszélünk,nem gondoltam hogy ekkora bonyodalom lesz belőle. az biztos hogy többet soha.... Köszi a válaszokat!
2011. ápr. 27. 19:14
 8/8 A kérdező kommentje:
közben sikerült egy ügyvéd véleményét kikérnem aki szerint ha a helyszínen velem nem írattak alá semmit csak a vezetővel akkor megnyugodhatok mert nem lesz eljárás a részemre.azt azonnal a helyszínen megindítottak volna mivel jelen voltam. köszönöm a válaszokat.
2011. ápr. 27. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!