Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek meddig húzza még...

Szerintetek meddig húzza még ez a kapitalizmus?

Figyelt kérdés
2011. máj. 26. 22:54
1 2 3 4
 31/39 Jóska Pista Sanyi ***** válasza:
100%

A kapitalizmus lényege pont az hogy az emberek pazaroljanak. Mert így többet fogyasztanak. Ez tartja fenn a gazdaságot. Mert ha nem kell az áru akkor jön a recesszió. Mert túltermelnek az országok, ezért kell gagyikat gyártani aki tönkremennek gyorsan. Mert akkor kell új és hosszabb a fellendülés időszaka.

Ez így van kitalálva. Ez addig folytatható amíg van miből mindig újból felépíteni a rendszert, vagyis amíg vannak erőforrások.

2011. máj. 27. 00:31
 32/39 Jóska Pista Sanyi ***** válasza:
59%
Hogy aztán mi lesz az már más kérdés. Lehet új középkor, és feudalizmus. Elvégre a történelem ismétli önmagát vagy mi...
2011. máj. 27. 00:33
 33/39 anonim ***** válasza:
0%

Sziasztok!

Szerintem már jövőre be fog dőlni a kapitalizmus: percek alatt össze fog omlani minden, ami először nagyon kellemetlen lesz mindenkinek, de utána jön majd egy új világ egy sokkal emberibb gazdasági, társadalmi rendszer, amelynek alapja a baháí vallási törvénykezés lesz.

Én már annyira várom 2012-t emiatt.

Sok szeretettel ölel mindenkit: Annazara

2011. máj. 27. 08:49
 34/39 anonim ***** válasza:
Sokáig, mivel nincs valós alternatíva vele szemben.
2011. máj. 27. 10:54
 35/39 anonim ***** válasza:

00:03

"Azt dicsőíteni pedig, hogy az erős győz, a gyenge elbukik pedig állatias és züllesztő gondolat. "

Hiába nem tetszik, ez a valóság. Ez a jelenlegi álhumanista rendszer meg csak arra jó, h az ügyeskedők, haszonlesők élősködhessenek a társadalom hasznos tagjain. Hol igazságos ez szeted?

2011. máj. 27. 10:59
 36/39 anonim ***** válasza:
100%
Én is megútáltam EZT ami itt kapitalizmus-néven folyik már húsz éve legalább,s én is azt mondom,hogy ha ez a kapitalizmus,akkor én kösz,de ebből inkább nem kérnék többet.Az lehet hogy a "kommunizmus" sem volt egy jó rendszer,de ennél a sz@rnál mindenképpen klasszisokkal jobb volt,s én nem vagyok hajlandó diszidálni Észak-Koreába!Baracsi Attila.
2011. máj. 27. 12:22
 37/39 anonim ***** válasza:
37%
Igen, aki nem képes semmit tenni azért hogy jobban éljen az élteti a kommunizmust meg a szocializmust. Végtére is ott munka nélkül is meg lehetett élni, nem is rosszul. Szar az ha dolgozni is kell érte.
2011. máj. 27. 17:16
 38/39 Jóska Pista Sanyi ***** válasza:
100%

Tudod mi az igazán szar? Ha dolgozol és mégsem élsz meg belőle normálisan.

Ez pedig a kapitalizmusban és az alkalmazott kommunizmusban is előfordul szép számmal.

2011. máj. 27. 17:22
 39/39 anonim ***** válasza:
Az a baj hogy ilyen bármilyen rendszerben volt, van, lesz. Ezért is mondtam hogy aki képes felépíteni egy biztos egzisztenciát, aki erős az marad talpon. Ez tény, nincs is ezen mit vitatkozni. Más kérdés hogy nem biztos hogy ez így jó, de olyan még sehol nem volt hogy valami mindenkinek jó legyen.
2011. máj. 27. 18:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!