Olyan emberekkel szeretnék beszélgetni, akik sikeresek, jól élnek, akár gazdagok is, és lehetőleg Fidesz pártiak, bár ez nem feltétel. Vannak ilyen emberek itt?
15:09- itt nem mondta senki, hogy azért nincs pénze az embereknek, mert nem dolgoznak. Én arra céloztam, hogy mindig van alternatíva. Kellő találékonysággal ügyesen meggazdagodhat az ember. Az egyik ismerősünk például autókkal kereskedett. Vett egy Trabantot és 5 mikor megkapta, akkor eladta többszörös áron egy olyan embernek, akinek sürgős volt. Ezt később folytatta és elég sokat keresett vele. A vége az lett, hogy mások Wartburggal jártak, ő pedig Amerikából szerzett magának Daihatsut. Pedig akkor még nem lehetett nyugatra utazni(illetve igen, de csak 70 dollárt vihetett magával), ráadásul eleve a gazdagság is tilos volt. Ugyanez az ismerősünk már 20 éve működtet sikeresen egy közértet úgy, hogy lényegében a közvetlen közelünkben 2 multi is van.
Az igazán élelmes emberek mindig megtalálják a módját a dolognak, legálisan, tisztességesen. Viszont a nagyapád helyzetét is megértem, sajnos itt már nem elegendő a kemény munka :(
02:10 voltam
Kedves kérdező!
Engem nem az irritál,ha valakinek sok pénze van,hanem az a nagyképűség,amikor azt állítják,hogy erre mindenkinek lehetősége van,csak akarni kell.
Ez pedig nem igaz.
Eleve előnnyel indul az,akinek gazdagok a szülei a szegény szülő gyerekével szemben.
A gazdag szülő már gyerek korában jobb nevelést tud biztosítani a gyerekének,mint a szegény. Ez már jelentős előny.
Amikor elkezdi a pályáját,a szülei révén megfelelő kapcsolatokra tehet szert. Erre pedig szüksége van.
A másik "akadály": nem mindenki jófejű,kreatív. Nem mindenki tudja kiaknázni az előtte álló lehetőségeket,nem tud elég gátlástalan lenni,túlságosan szerény stb.
Azt érvényesüléshez pedig ezekre is szükség van.
Nem kell feltétlenül lopni,csalni,tisztességtelennek lenni,de a kiskapukat meg kell találni.
Ha végig gondolod a saját pályádat,erre te is rájössz.
Ami viszont nagyon irritál: amikor egy sikeres ember lenézi,elítélően nyilatkozik a kevésbbé sikeres emberekről,mert a saját munkáját többre becsüli a másikénál.
Pedig mindenkinek a munkájára szükség van. Te sem tudnál hasznos munkát végezni,ha ennek a feltételeit nem biztosítanák a különféle foglalkozású emberek. Még a takarító munkájára is szükséged van.
Te lehet,hogy több hasznot hajtasz az emberiségnek,mint egy takarító,vagy egy villanyszerelő. De nélkülük te sem tudnál dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!