Mit gondoltak az "ésszerű fejlődés" elméletemről?
Szerintem nem rossz ahogy fejlődik a technika, de túlhajszolttá és túlbonyolítottá teszi az életünket ezért pár dologban korlátozni kéne:
-Ne legyen túlzott városiasodás, 50.000 lakos feletti települések ne legyenek
-Az emberek amit tudnak, azt termeljék meg otthon a kertben. Gerinces állatok elfogyasztásáról lassan kezdjünk el áttérni a különféle ízeltlábúak elfogyasztására, amiket otthon is lehet könnyen tenyészteni, sokkal gazdaságosabban, mint gerinceseket.
-Egyszerű ételeket együnk és nem alkoholos italok közül csak vizet igyunk. Alkoholos italokat mértékkel fogyasszunk, és otthon termeljük őket.
-Ne legyenek multik, plázák és bevásárlóközpontok. Legyenek gazdapiacok ahol más emberek által termelt élelmiszert lehet venni és legyenek bolhapiacok ahol egyéb termékekhez lehet hozzájutni
-Ne legyenek hatalmas szórakozóhelyek, vidámparkok, klubbok, csak kocsmák, strandok, kisebb sportpályák és játszóterek
-Legyen vallás, de ne legyen egyház, a vallásnak szabad dolognak kell lennie. Aki elég sokat tud egy vallásról az nevezze ki magát papnak és tarthasson ő maga miséket
-A gyerekeket tanítsuk a kinti szórakozási lehetőségek szépségeire a gép előtti kockulás helyett, tanítsunk nekik erős anti-materializmust, hogy a barátság, a bizalom, a szeretet számítson nekik a korai életükben is, ne az, hogy kinek van több kisautója, vagy jobb számítógépe
-A gyerekek agyát ne terheljük túl felesleges tanulnivalókkal. Tanítsuk meg neki a legfontosabb dolgokat, aztán az internetről tanulja tovább ami érdekli
De én NEM AKAROK a Mennyek Országába kerülni!!! Minden jó haverom odalent lakik a pokolban :-D
Ha akarsz, egyél bogarat. De ugyan már ne akard ezt rám kényszeríteni... Meg a családomra se, mert személyes támadásnak fogom venni.
Én az általad lenézett úgynevezett "normális világrend"-ben akarok élni, még akkor is, ha rengeteg ellentmondás és logikai hiba van benne. És ha elkárhozom, akkor így jártam.
Pedro
"Ugyan csak és csakis Krisztuson keresztül juthatunk a Mennyek Országába, a papnak, egy gyarló halandónak kell mediálnia köztünk és Isten/Jézus között, aki felett egy szintén halandó császár, a Pápa uralkodik"
Nem mindenki hívő, és ma vallásszabadság van, így ez a kijelentés értelmét veszti...
"-Bár az alkohol is egy drog és a marijuána is egy drog és az alkohol károsabb a marijuana meg nem olyan káros, mégis a marijuana van betiltva, egyszerűen azért, mert ez így szokás"
Hu, ebbe ne menjünk bele, mert te jössz ki rosszul :D Gyere el hozzánk a toxikológiára, és szépen elmesélem neked, miért is butaság ez, miközben megnézzük azokat a fiatalokat, akik CSAK a marihuána miatt kerültek be. Nem szép élmény...
"-A benzinmotoros autó előtt sok évvel feltalálták az elektromos autót és megfelelő odafigyelés után már régen elektromos kocsikkal járhatnánk, mégis még a XXI. században is benzinesekkel pöfögünk, mert az olajcégek ezt kívánják meg, hogy ne menjenek csődbe"
Ez az első normális gondolatod. Igen, én is sokkal szívesebben járnék elektromos kocsival, csak legyen végre megoldva a helyzet ez ügyben.
"-Az egyház nélküli vallásokat hiteltelenebbnek tartjuk az egyházas vallásoknál pusztán olyan anyagias dolgok szerint ítélve, hogy az egyházasokat támogatja egy nagy és befolyásos szervezet, az már nem számít, hogy a vallás tanai mennyire abszurdak"
Mivel vallásszabadság van, ennek megint csak nincs értelme. Viszont elítélek mindenfajta egyházi vagyonszerzést...
"Tudtátok például, hogy az anarchia és a sátánizmus eszméi nem a rombolásról, a gyilkolásról és a pusztításról szólnak? Amennyiben azt válaszoljátok, hogy "de igen, arról!" sikeresen agymosott titeket a mainstream politika."
Tudtam. Na most mit szólsz? Mégis a világ legnagyobb butaságának tartom az anarchizmust.
Nem értem, ez most vicc? Vagy ez komoly? Csak vizet? Mi teát sem? Meg gyümölcslevet sem? Ízeltlábúakat? Mi ne legyen több hurka, meg kolbász?
Ne legyen strand?
Noooormális?
Pedro a számból vette ki a szót, lehet hogy a mennyországban jobb a klíma, de a pokolban több az ismerős :D
"-Bár az alkohol is egy drog és a marijuána is egy drog és az alkohol károsabb a marijuana meg nem olyan káros, mégis a marijuana van betiltva, egyszerűen azért, mert ez így szokás "
Talán mert még az alkoholról is könnyebb lejönni mint a marihuánáról.
"Észre kéne már venni, hogy az úgynevezett "normális világrend"-nek nevezett cuccban is rengeteg ellentmondás és logikai hiba van, amiket vagy nem veszünk, vagy nem vagyunk hajlandóak észrevenni."
De az rendben lenne hogy bizonyos számú népesség fölött ne lehessen gyereke az embernek, hogy bogarakat egyen mindenki, hogy marijuánát lehessen fogyasztani (ha már az alkoholt is lehet), hogy ne lehessen hatalmas koncerteket rendezni csak mert neked nem tetszene ("Ne legyenek hatalmas szórakozóhelyek, vidámparkok, klubbok, csak kocsmák, strandok, kisebb sportpályák és játszóterek"), hogy önjelölt papok prédikáljanak a hívő embereknek azt amit éppen kitalálnak ("Aki elég sokat tud egy vallásról az nevezze ki magát papnak és tarthasson ő maga miséket ") (manapság is vannak ilyenek de őket csalóknak hívják...).
És megint csak Pedro szavaival élve:
"Én az általad lenézett úgynevezett "normális világrend"-ben akarok élni, még akkor is, ha rengeteg ellentmondás és logikai hiba van benne. És ha elkárhozom, akkor így jártam."
És most gondolkozz el azon hogy te személy szerint miért neheztelsz a "normális világrend"-re. TE személy szerint miért nem tudsz ebben a világban élni? Miért érzed úgy hogy a világnak kéne változnia ahhoz hogy boldog legyél és nem neked? Talán munkanélküli lettél? Túl idős vagy és úgy érzed sehova nem kellesz már? Vagy talán megoldhatatlannak tűnő magánéleti gondjaidról a világ bajaival való foglalkozással tereled el a figyelmedet?
Hidd el itt van a kutya elásva, nem az ilyen képtelen ötletekben. Csak gondolkozz el ezeken...
"Észre kéne már venni, hogy az úgynevezett "normális világrend"-nek nevezett cuccban is rengeteg ellentmondás és logikai hiba van, amiket vagy nem veszünk, vagy nem vagyunk hajlandóak észrevenni."
Észre kéne már venni, hogy ami nem tetszik a normális világrendben, az nem automatikusan rossz.
Észre kéne már venni, hogy ha valamit nem tartunk jónak, akkor nem találunk ki még nagyobb gyökérségeket helyette!
"Tudtátok például, hogy az anarchia és a sátánizmus eszméi nem a rombolásról, a gyilkolásról és a pusztításról szólnak? Amennyiben azt válaszoljátok, hogy "de igen, arról!""
nem válaszoltam volna ezt. Inkább azt válaszolom, hogy te ezek szerint egy anarchista sátánista new age p*csfej vagy!
"te ezek szerint egy anarchista sátánista new age p*csfej vagy!"
Te meg egy 50-es évekbeli McCarthyista republikánus! :D
"És most gondolkozz el azon hogy te személy szerint miért neheztelsz a "normális világrend"-re. TE személy szerint miért nem tudsz ebben a világban élni? Miért érzed úgy hogy a világnak kéne változnia ahhoz hogy boldog legyél és nem neked? Talán munkanélküli lettél? Túl idős vagy és úgy érzed sehova nem kellesz már? Vagy talán megoldhatatlannak tűnő magánéleti gondjaidról a világ bajaival való foglalkozással tereled el a figyelmedet?
Hidd el itt van a kutya elásva, nem az ilyen képtelen ötletekben. Csak gondolkozz el ezeken..."
Totális demagógia! Mint amit a média nyomat! Persze, ha valaki nem úgy gondolkozik, mint mások az biztos egyből munkanélküli/öreg/magánéleti gondjai vannak stb...
Arról hallottál, hogy valaki meggyőződésből tart ki valamilyen ideológia mellett, akkor is, hogyha materialista szemlélettel az nem vezet el könnyű és kényelmes élethez és az "árral szemben úszik"?
" Smith:It's pointless to keep fighting! Why, Mr. Anderson, why?! Why do you persist?!
Neo: Because I choose to."
Pontosan: "because I choose to"
Egyébként meg nem vagyok sátánista, csak pár dologban egyetértek velük. "New age" (bár ez elég tág fogalom) se igazán vagyok. Az ezotériában pl. nem hiszek és a klasszikus értelemben vett hippikkel se értek egyet.
Én szélsőbaloldali anarchista vagyok. Anti-kapitalista és anti-marxista.
"miért nem "visszafejlődésnek" hívod fejlődés helyett."
Azért, mert a technikát, tudományt attól még fejlesztenénk, csak ilyen kikötések mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!