Mi az a fenntartható fejlődés?
Ez a fenntartható fejlődésnek a definíciója, jelentése.
Másképp még hogy tudná elmondani, vagy mi benne a kifogásolható?
Amit fent leírtak, az igaz, de szeretném hozzáfűzni a véleményemet.
A fenntartható fejlődés fogalma szerintem egyébként csak egy alibi az állandó növekedésre és profitmaximalizálásra berendezkedett modern világ gazdaságának az olyan felmerülő vádakra, mint a felelőtlen erőforrás-kiaknázás és környezetszennyezés. Ahelyett, hogy felülvizsgálnák a jelenlegi gazdaság működésének hiányosságait a jövőre nézve (például hogy pontosan hogyan gondolják hosszútávon az állandó növekedést), megalkották a fenntartható fejlődés fogalmát, amire hivatkozva lehet folytatni az eddigi hibás gondolkodást, ezzel elnapolva a valódi problémákat.
Ámbár lehet, hogy ha a fenntartható fejlődést tényleg halál komolyan vennék, akkor akár működhetne is a dolog, de én azt látom, hogy ezt csak kibúvóként használják jelenleg mindenütt.
Én tanultam fenntartható fejlődést, de állítom, hogy egy maszlag. Nem mondom, hogy nem kell törekedni a környezetvédelemre, de akik a "fenntartható fejlődés" elvét vallják, azok olyanok, mint a Greenpeace-nél a sötétzöldek. Sokan azt szeretnénk, ha gyertyával világítanánk, stb.
Az egyetlen értelmes tartalma az, hogy a pazarlást tényleg meg kéne szüntetni minden szinten, minden téren, minden szemszögből!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!