Milyen káros hatása lenne a melegházasságoknak?
Mert most az alkotmányban jól lebetonozzák, hogy a házasság csak férfi és nő között történhet meg. És persze valami keresztény egyház külön kérésére.
Nem úgy látom, hogy Hollandiában erkölcsi összeomlás lenne.
abból, hogy hivatalosan is elismert élettársi viszonyuk lehetne, aminek keretein belül könnyebben örökölhetnek, kaphatnak felvilágosítást a másikról a kórházban, stb., tehát olyan könnyebbségeket kapnának, mint a hetero élettársak, abból semmi.
Hogy ezt most házasságnak vagy mondjuk bejegyzett élettársi kapcsolatnak hívjuk, megint teljesen lényegtelen, ha ennyire zavarja a kdnp-seket, hogy házasságnak hívnák, akkor nem kellett volna elkaszálni a bejegyzett élettársi kapcsolatos törvényjavaslatot, ami a fentieket mondta ki, de ha tényleg ennyire zavarja őket a házasság elnevezés, akkor hívják máshogy, nem egy lényeges dolog.
Az egyetlen, ami lényeges és komoly kérdés a témában, az az örökbefogadás.
az első vagyok: az örökbefogadás egy rendkívül bonyolult kérdés, így ebben én nem is szeretnék határozottan állást foglalni, de ott azért nem csak azt kell megvizsgálni, hogy az adott családi légkör milyen hatással lenne egy gyerekre, hanem azt is, hogy a környezet ezt hogy fogadná, és annak milyen hatása lehet a gyerekre.
Tehát pl. itthon én ez utóbbi miatt inkább hajlok arra, hogy ne lehessen, mert itthon a társadalom ezt nem fogadná el, és mindenhol agyonszívatnák szerencsétlen gyereket, ha kiderülne, hogy két apukája vagy anyukája van.
Valóban, ez még itt túl korai lenne. Először azt kell megengedni, hogy 2 férfinek "lehessen" lánya, 2 leszbikusnak pedig fia, mert a másik nem nem(de hülyén hangzik így duplán) szolgálhat alapul a gyereknek.
Egyébként ezért nagyon sokan lepontoznak, de a szabályok azoknak a népeknek kellenek, akik nem tudnak viselkedni. Én például legalizálnám a marihuánát, de várnék vele, mert a magyar társadalomnak még az alkohollal is problémái vannak. Hollandiában ezek a szerek nem jelentenek gondot(hogy a példánál maradjunk: nincs is annyi alkesz). Amelyik népnél egy mondatot úgy kell kezdeni, hogy a "társadalom még nincs felkészülve..."- na ott már bajok vannak. Mondom ezt úgy, hogy reformátusként hiszek Istenben.
A "házasság" mint együttélési forma a mi kulturánkban eleve a valláshoz, a keresztény valláshoz, és a konzervatív "eszméhez" kötődik. A Biblia pedig elítéli a homoszexualitást. Akkor miért akarnak a homoszexuálisok házasodni.
Az is különös, hogy a homoszexuálisok leginkább liberális értékrendet vallanak, és a liberális értékrend a házasság intézményét üres formaságnak, felesleges köteléknek, múltszázadi, konzervatív csökevénynek tartja.
Minek akarnak akkor házasodni?
Nem értem, hogy miért nem érik be egy azonos jogokat biztosító, más nevű együttélési formával.
Szerintem ez egyfajta "virtuskodás". Jelképe az ő egyenlőségfelfogásuknak. Csak azért akarnak házasságot, hogy elmondhassák, hogy nekik is lehet.
Semmiféle gyakorlati funkciója nincs ma már a házasságnak, akárkik házasodnak is össze. Az egész a feszültségkeresésről, politikai érdekekről szól.
Direkt keresik a konfrontáció lehetőségét.
a házasságnak a mi kultúránkban nem sok köze van a valláshoz, hiszen ott a polgári házasság.
De ha csak a nevével van gond, akkor tényleg nem értem, hogy miért kellett elkaszálni a bejegyzett élettársi kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!