Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Tényleg olyan nagy az országba...

Tényleg olyan nagy az országban a szegénység?

Figyelt kérdés
Az én ismerőseimnek sincs ezüstkanál a s*ggében, de nem látom azt a nagy szegénységet. Azért mindenkinek van kocsija, abba benzin, élhető lakás, meg úgy általában azok a dolgok, ami egy európai országban nem meglepő. Viszont itt az oldalon mindenki szegénységben él, sokan arról írnak, hogy az ország 80%-a éhbérért dolgozik. Én ezt kicsit soknak tartom, nekem van ismerősöm szinte minden társadalmi rétegből, de azért ott még nem tart senki. Egyébként ugyanígy vagyok azokkal, akik nem adóznak. Elvileg 7 millió ember "adómentes", de én csak egy ilyen embert ismerek
2011. márc. 14. 13:29
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
77%

Kérdés, hogy ki mit nevez szegénységnek.

Elmondom az én estem: 17 éves koromig nem volt fürdőszobánk, azaz kútról kellett hordanom a vizet fürdéshez, mosáshoz, mosogatáshoz és mindenhez. A melegítése nyáron palackos gázzal télen a kandallón történt. A település ahol éltem 6 km-re volt a "várostól" körülötte erdő és erdő van.Nincs ott bolt se semmi, azaz kell az autó, hogy tudjunk élelmiszert venni. Viszont mindig volt ruhám, igaz kínais, de sose voltam szakadt, sose voltam retkes vagy koszos. Ps2-m is volt és amit akartam valahogy megszereztem, igaz nem új volt, de megvolt. Vásárolni kell, ez elkerülhetetlen, az autó kell, mert ha nincs nem tudunk vásárolni sőt még az alkalmi fekete munkákat se tudta volna elvállalni anyum (varrónő), mert munka nincs. Viszont egy fürdőszoba, egy vízbevezetés már olyan vagyon, amit nem tudunk megengedni magunknak, se a gázt. Szóval ez attól mélyebb dolog, minthogy te körülnézel és látod az autókat jönni menni és az embereket vásárolni. Vajon a sofőrök közül hányan imádkoznak azon, hogy elég legyen a benzin és hazaérjenek, vagy a Tescoba hányan számolják át a fizetendő összeget, hogy nehogy kevés legyen a pénzük...Ezeket gondold el.

2011. márc. 14. 22:34
 22/23 anonim ***** válasza:
52%

ma 22:34

Amit leírtál, az pl. konkrétan nem szegénység.

Persze a legtöbb gyk-s azt hiszi, hogy az, mivel nem nagyon tudnak semmit arról, hogyan élnek az emberek a valóságban. Ugyanis a tévésorozatokból próbálják ezt kitalálni, ezért tévesztik össze a nyugati felső-középosztály (a tévésorozatokban ez látszik) életstílusát az átlagos vagy a minimálisan elvárható életszínvonallal.

2011. márc. 14. 23:22
 23/23 anonim válasza:

Én vállalkozói családban élek és úgy látom iszonyatos nagy a társadalmi olló. Néha én is "szegénynek" érzem magam egy kp kat. autóval ,mert annyi bmv-t, audit, lexust stb lehet látáni .Hangsúlyozom Budapesten,itt élek .Ja és partner jött Német o-ból és elcsodálkozott hogy jéé milyen jó lehet a gazdaság, ha ennyi luxusautóval járkálnak. Frankfurtban azt mondta, nem lát ennyit. Nehéz ez,mert van mikor én is úgy csomagolom a kidobandó kaját hogy lehet az másnak ételül szolgál. És akkor még vidékről nem is beszéltünk.

Amúgy a pénztáraknál sorban állók, és láthatóan tehetősebben élők között is sok a hiteles ,de szerintem tényleg van itt egy erős olyan réteg aki a privatizációkból szedte meg magát 'urambátyám' módon ,és a szívességi háló meg az összefonódások ereje még mindig markáns,és jól jövedelmező.Ebből ered szerintem az igazán tehetős %. Hm..nem hiába még mindig a "kapcsolatok" országa vagyunk..

:S

2011. márc. 18. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!