Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Egyetértettek velem? Szerintem...

Egyetértettek velem? Szerintem állati nagy a szegénység Mo-on. Köki úgy néz ki mint India és akkor még nem voltál az ország keleti részén. Miért van ez így?! Miért haggyuk?

Figyelt kérdés

Az emberek túlnyomó nagy többsége alulöltözött. a metron úgy nézzünk ki hogy lassan alig lehet megállapítani ki a hajléktalan és ki a munkás. feszültek vagyunk mert dolgozzunk mint az állatok és éppen csak hogy meg tudunk élni.

az EU-ban vagyunk na de hogy? Albánia mellett csatlakoztunk tulajdonképp.... az EU-nak is kell felmosó rongy.

az a bizonyos olló meg csak tágul. ÉS MÉGIS ÚGY TŰNIK MINTHA MI, MAGYAROK, EBBE BELENYUGODNÁNK. MIÉRT?!!! bármilyen alacsonyra is leveszik a bért, hiába halljuk h xy ilyen végkielégítést kapott meg olyan fizetést, nem lázadozunk. természetesnek vesszük és belenyugszunk. mi meg örülünk ha a buszunk nem robban le félúton....

2010. ápr. 18. 18:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
38%

kérdező voltál már indiában?

légyszíves ne írj baromságokat.

2010. ápr. 18. 18:15
 2/16 anonim ***** válasza:
38%
Ugyaaan! Ahogy itt sokan mondják, örülj, hogy van mit enned, örülj, hogy van fűtés, internet stb. Ez a lényeg! Örülj annak ami van! Nevetséges hülye szöveg. Igen az ilyeneket elküldeném Szabolcsba, 8.kerület gettósabb részére, Illatos útra, mert valószínűleg nem láttak még ilyet. Szánalmas hogy ez megy itthon, de azt nevelik beléd, meg azt szajkózzák az okosok, hogy örülj annak ami van.
2010. ápr. 18. 18:15
 3/16 A kérdező kommentje:
nem voltam Indiába (tudod én is magyar vok: miből lettem volna?!!!) de láttam sok sok dokumentum filmet meg term.filmet
2010. ápr. 18. 18:18
 4/16 anonim ***** válasza:
73%

Relatív és abszolút szegénység...Ismerős ez a két fogalom valakinek?

Tény,hogy sz@rok a keresetek,de a pélád,miszerint az emberek többsége "alulöltözött" ne is haragudj meg,de béna...Nem ez mutatja meg,hogy ki szegény és kinek megy jobban....

Amúgy az emberek nem belenyugszanak,hanem tudják értékelni,azt a keveset is,ami van,1-2 gyerek mellett pedig nem nagyon kockáztatnak....

2010. ápr. 18. 18:24
 5/16 anonim ***** válasza:
80%

"Szerintem állati nagy a szegénység Mo-on."

Az "állati nagy" és a "szegénység" relatív fogalmak. Mihez képest van szegénység, és mihez képest állati nagy?

"Köki úgy néz ki mint India"

India egy másfél milliárd lakosú szubkontinens, a Köki pedig egy vasúti/metró megálló. Indiának van olyan része, ami olyan, mint Manhattan, meg olyan része is, ami olyan, mint Ouagadougou külvárosa. Magyarországon belül a Rózsadomb vagy Máriaremete olyan, mint Connecticut, a Határ út vidéke olyan, mint Bukarest óvárosa, Ózd külvárosa olyan, mint Kalkutta vagy Freetown. A New York állambeli Buffalo pont olyan, mint Ózd.

"Az emberek túlnyomó nagy többsége alulöltözött. a metron úgy nézzünk ki hogy lassan alig lehet megállapítani ki a hajléktalan és ki a munkás."

Aki munkás (fizikai munkát végez), az nem a legszebb ruhájában megy dolgozni. És mivel megizzad, délután hazafelé menet büdös is. Ez nyugaton is így van, nem magyar sajátosság. Mondjuk ha nem tudsz megkülönböztetni egy munkást és egy hajléktalant, az inkább a te tudatlanságodat jellemzi.

2010. ápr. 18. 19:17
 6/16 anonim ***** válasza:
38%

Kedves Kérdező!

Teljesen egyetértek veled! Akik nem azok jó móduak, nem tudják milyen az mikor minden hónap közepén elfogy a fizetésed. Nem tudják mi az hogy hátrányos helyzet, amikor valakinek nincs lehetősége, mert nincs pénze tanulni, örül, ha a számlákat kifizeti, az h egészségére, megjelenésére költsön, az luxus! De ez nemcsak a Kökin van így! Én Debrecenben is látom, a villamoson, meg az utcán a sok szegény embert kopott ruhába, volt mikor én is közéjük tartoztam, kellett is neki 2 év mire lecseréltem a ruhatáram. De a belvárosban is a hajléktalanokba buksz bele, meg a 14 es villamoson.

amit még látsz az arcokon, h letsrtapáltak az emberek. Ami idegesitő h nem fognak össze egy közös ügyért. Csak azt a szót ismerik, h ugyse lesz jó. Ami a legidegesitőbb az a pesszimizmusuk!!! Nem tudom miért nem csapnak az asztalra, ha vki megteszi a többi nem áll mellé. Ostobák. Szégyen az egész. Egy ázsiai ország gyorsan el tudta kergetni a kormányt, mi meg ilyen bamba nép vagyunk. Én nagyon sokat csalódtam a lakosságban, és ki vagyok ábrándulva az emberekből. Süllyedünk lefelé. Sokszor ugy érzem meg fog szünni ez az ország. Mindenki csak panaszkodni tud, cselekedni nem. Le van amortizálódva, egy "szemétdombon élünk"

Persze tudom h vannak egyenes jellemű emberek, akik megállják a helyüket, csak kevés. Nem tudom honnan kéne erőt meriteni, mert úgy el van adósodva az ország, házról meg álmodni se mer sok ember.

2010. ápr. 19. 00:04
 7/16 anonim ***** válasza:
29%

ma 00:04

A New York-i metró tele van rosszul öltözött szegényekkel, a tokiói villamosok esténként tele vannak hullafáradt, gyűrött emberekkel.

Ami viszont magyar sajátosság: az emberekben nincs szolidaritás, a másikat eleve ellenségnek tekintik, nem működnek együtt, túlságosan individualisták. Ez persze így van Kínában és Oroszországban is, de Európában máshol kevésbé divat.

2010. ápr. 19. 00:23
 8/16 anonim ***** válasza:
63%

Még valami:

"mert úgy el van adósodva az ország, házról meg álmodni se mer sok ember."

Az USA-ban alig fordul elő, hogy valakinek saját háza van. Majdnem mindenkinek 20-30-40 éves lakáshitel van a házán, vagyis a ház a banké. Mivel az egyetemek általában tandíjasak, gyakran tandíjhitelt vesznek fel. Általában az amerikai, amikor elvégzi az egyetemet, 50-100 ezer dollár adóssággal indul neki az életnek, és a következő lépése az, hogy felvesz egy 40 éves lakáshitelt. A legtöbb amerikai egész életében adósságot törleszt, bizonyos értelemben rabszolgák. Szóval ne gondoljuk, hogy máshol nem léteznek ugyanazok a problémák, mint itt.

2010. ápr. 19. 00:26
 9/16 anonim ***** válasza:
79%

Nem az előző vagyok,de tetszett amit írt.Ehhez kapcsolódnék: Európai,sőt világviszonylatban is "gazdag" országnak számítunk,ugyanis MO-n nagyon magas a saját tulajdonban lévő lakások,házak aránya.

A meloban mindenki megfárad,gyűrött lesz,hacsak nem olyan szerencsés,hogy a hobbija a munkája...

Még annyi kérdésem lenne,hogy ha ennyire zavar titeket az emberek hozzáállása,akkor ti mit tennétek?Milyen stratégiával állnátok elő?Mit kellene tenni az embereknek szerintetek?ha már mindenki bárgyú és ostoba,és beletörődik a rossz sorsába?

2010. ápr. 19. 00:35
 10/16 anonim ***** válasza:
Jó, de ne mondjátok már h ezzel meg kell elégednünk! Milyen megalkuvó nép vagytok! Pont azért nem viszi semmire az ország mert nem hisz magában, a képességeiben. Szánalmas h ti ezzel elégeddettek vagytok! Én mindig a nyugatoz, meg az arab, néger ambiciózus emberekhez hasonlitom az országot, és azokhoz képest szörnyű ami itt van. Na meg ahoz is h mire lettünk volna képesek ha az emberek nem ilyen hülyén gondolkodnak, meg cselekszenek!
2010. ápr. 19. 00:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!