A balkánt mennyire veszi komolyan az EU?
Gondolok itt a következő országokra: Macedónia, Montenegró, Koszovó, Albánia és Szerbia.
NATO-ba felakarják őket venni és az EU-ba is?
a törököket pl nem akarják felvenni több okból, az egyik hogy nagy része Ázsiában van.
Amúgy nincs miért komolyan venni őket, olyannyira elmaradottak hogy a tárgyalást is fel szokták függeszteni, vagy el sem kezdik ilyen országok esetében. Látod mi már évek óta próbáljuk az eurót bevezetni de még mindig alkalmatlannak tartanak minket rá, ergo a balkániakat pedig arra tartják alkalmatlannak egyelőre hogy felvegyék őket az Euba. Majd ha teljesítik a koppenhágai kritériumokat akkor beszélhetnek a tárgyalásról, de még akkor is jó pár év mire felveszik őket. Ott van Izland egy fejlett gazdag ország, még így is gyorsítottan bele tellik jó pár évbe míg csatlakozhat, akkor egy Koszovó mire csatlakozhat pff...
A NATO pedig más tészta. Régen ez volt az egyik nagy katonai tömb(a másik a Varsói szerződés volt) de mostanra egyre több volt szoci ország csatlakozott hozzá, pl Magyaro. a csehekkel és a lengyelekkel együtt lettek 99ben tagok. 2005 körül volt olyan amikor egy pár ország bekerült, szerintem a NATO törekszik arra hogy minél több szövetséges legyen, mert egy nagy háború esetén ez a tömb egymásért harcolna, vagy lásd a tagok rengeteg katonát kiküldtek a közel-keletre.
Szerbia viszont nem hiszem hogy tag lesz, 99ben a NATO bombázta a szerbeket, és akkor meg is szállta Koszovót, Szerbiának pedig partnerséget ajánlott a NATO. Meg azt hiszem a Szerbeknél nem is cél a NATO tagság.
"Szerbia viszont nem hiszem hogy tag lesz, 99ben a NATO bombázta a szerbeket, és akkor meg is szállta Koszovót, Szerbiának pedig partnerséget ajánlott a NATO. Meg azt hiszem a Szerbeknél nem is cél a NATO tagság."
Én szerbiai vagyok, és elhiheted, hogy igenis cél a NATO tagság.
"már a románok is jobban állnak nálunk sajnos. "
Ez abszolút nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!