Szükségesnek tartanád, hogy a biciklistákat
szabályozzák?
Figyelt kérdés
KRESZ-vizsgára nem kötelezettek. A bicikliutakat nem használják, hanem a járdán közlekednek, s ha balesetet okoznak, utolérhetetlenek, azonosíthatatlanok.
azért sztem nem olyan sok és ha van is, nem durva egy ilyen járdás baleset közel sem, mintha az úton csapná el őt az autó, úgyhogy nem hiszem h ez olyan égető probléma lenne
2010. dec. 1. 09:46
2/21 anonim válasza:
Pedig én kötelezném őket a KRESZ-re! Bajuk nem lehet belőle, ha megtanulják, és talán másnak se :D
2010. dec. 1. 09:51
3/21 anonim válasza:
Szabályozva vannak, csak nem foglalkoznak vele. Gyakrabban kellene őket büntetni, akkor ők is komolyan vennék a szabályokat.
2010. dec. 1. 09:52
4/21 anonim válasza:
Ahol én lakom (Budapest egyik külvárosi része), itt nincs bicikliút, vagy a járdán vagy az úton közlekednek, mert más alternatíva nincs biztosítva.
Igen, jó lenne a szabályozás, mert én is szeretnék biztonságosan biciklire ülni, de nem elég a szabályozás, biztonságos körülményeket is kell teremteni a biciklisek számára (pl. biztonságos tárolók, biztonságos kerékpárutak... stb. - érdekesség, külföldön több helyen is láttam, hogy az utcán tudják tárolni a kerékpárokat szépen sorban, és nem kell félni, hogy ellopják, nekem még a zárt tárolóból is elvitték). Sajnos, amíg ez nincs meg, én nem merek felülni kétkerekűre.
2010. dec. 1. 09:55
5/21 anonim válasza:
ne aggódj, büntetik őket bőven, sokszor teljesen idióta dolgok miatt is, de amelyik normálsiabb rendőr, az meg úgy áll hozz (volt már sok ilyen esetem), hogy inkább még mondja is, h maradjak a járdán, és ne menjek be az őrült forgalomba, mert csak elcsapnak, és hát be kell vallanom, volt már pár cikis helyzetem, amit éppen csak megúsztam, és nem sokon múlt a kivasalás
2010. dec. 1. 09:55
6/21 anonim válasza:
A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 09:55
Azért én már láttam külvárosban biciklitárolót és új bicikliutakat is, amelyeket egyáltalán nem használnak ki!
2010. dec. 1. 10:10
7/21 anonim válasza:
10:10 - Jó, de itt akkor sincs, mert máshol van. Ezt nekem hiába mondod, varázsolni nem tudok, hogy legyen.
2010. dec. 1. 10:16
8/21 A kérdező kommentje:
Szerintem egy "világvárosba" nem való a bicikli. Persze, ez alól kivételt képeznek a "külvárosi" kisebb utcák, ahol senkit sem zavarnak, s más közlekedési lehetőség nincs. Az azért mégsem jó, hogy vagy a járdán mennek, vagy az út közepén, elfoglalnak egy sávot, de az sem ritka, hogy a sávok között cikáznak, akadályozva ezzel az autók közlekedését az amúgyis zsúfolt utakon.
2010. dec. 1. 15:28
9/21 anonim válasza:
Miért nem való? Olcsó, környezetkímélő, és viszonylag kényelmes megoldás. Kínában mindenki biciklivel jár, nem csak a vidéki kis falukban, de a hatalmas világvárosokban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!