Hallgattam az autóba híradót és mondták hogy most szállítják az atomhulladékot, és mekkora rendőri felhajtás van, kommandósok, helikopter stb. De azt nem értem ki ellen féltik ennyire?
Azért, mert néhány értelmi fogyatékos tiltakozik az ellen, hogy szállítgassák a hulladékot, mert félnek, hogy akkor a környezetbe jut. Igaz, hogy pont az ilyenek miatt van az, hogy a radioaktív hulladékokat messze túlbiztosították a védelem szempontjából, de van akinek ez sem elég, és a sínekre fekszik, hogy ő akár az élete árán is megakadályozza ezt. Bár az egész csak képmutatás, mert ha ezek a töketlenek tényleg komolyan gondolnák ezt, akkor kanyarban feküdnének a sínek elé, ahol a vonat már nem tud megállni.
Bátaapátiban van a lerakóhely a Dunától 40km-re
18/F
"De azt nem értem ki ellen féltik ennyire?"
Mindenki elől, aki el akarná lopni. Erősen radioaktív anyag. Mérgező, halálos stb.
A robbanószereket kik elől féltik? A fegyvereket kik elől féltik?
Egyrészt az elvakult környezetvédőktől féltik, akik mindent a sátán találmányának tulajdonítanak, aminek csak kis köze is van a nukleáris technológiához. Attól félnek, hogy ők próbálnak meg valami olyan módon demonstrálni, aminek baleset lehet a vége és akkor beteljesedik a jóslatuk, miszerint az atomerőművek fűtőelemei és a bennük keletkező hulladék katasztrófát okoz.
Másrészt egy "atomhulladékot" szállító vonat potenciális célpont a terroristáknak is: nem kell nagy erejű saját fegyvert bevetniük, a radioaktív kiszóródás biztosítja a megfelelő károkozást. Ha ehhez még társul némi túlzott aggodalom is az illetékes szervek részéről, akkor ilyen nagy felhajtás lesz a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!