13.40 Ertem ezek szerint bedolhet a dollar is a sok hitele miatt es mint nagyhatalom azert tehette meg hogy a Fitch meg egyebb sz@rrago hitelminosito intezetek ne ertekeljek le a sajat penzet hogy ne doljon be igaz.Azt nem ertem hogy MO miert nem gyartja agyra fore a forintot mivel konvertibilis kiadna jo kamatra oszt abbol megadna az adossagat? Csak tan nem azert mert mivel Mo nem nagyhatalom nincs tekintelye ezert egy ilyen lepes miatt korberohognek???? Na latod azert irtam hogy olyan nagyhatalom kell legyel akinek nagyon jo beleszolasa van a vilagpolitikaba es ez jelenleg az Usa.Ezert vedi magat a bukastol ha kell inflaciot gerjesz (most belepompalnak penz a gazdasagb viszavasarolvan a konyvenyeket) megadvan az adossagot majd gerjesztunk inflaciot hogy je sok a penz nem is er annyit, akinel meg van az vagy eros es az asztalra csak hogy ne tolj ki velem vagy marad a karaval....:))).Csak akkor lehet megbuktatni ha a vilagon egysegesen lepneke fel ellene es kernek a tartozasukat VALOS (alahuzas) ertekben.....De nem lehet mert qrva eros nagyhatalom.....Egyit akartam kihozni remelem ertheto es apenz gyartasat leirtam fentebb a hitelekkel.Amugy elgondolkoztato ha nem votl penz megis mivel noveltek a bankok a tartalekjaijat csak nem a FED jatekpenzevel.....Na ezaz latod de MO ezt nem teheti meg mert incs tekintelye azaz nem akkora vilaghatalom.
2010. nov. 19. 14:19
22/27 anonim válasza:
"A virtuális pénz pedig,amit az ember nem is birtokol,sőt, igazából sehol sincs, az pedig az évezred legnagyobb baromsága."
Bocsanat ezt nem ertem....Ha abanknak a fentebbi peldabol mar 35 dollarja van es mid kiadja de sajnos abba az esetbe kerul hogy mindenki ki szeretne venni a kezebe akkor....gazdasagi valsag....a hitelekbol is indult ha jol tudom....mert az emberek nem fizettek a lakasreszletet a bank penze meg a lakasokban es azt a hasznot meg befektette a bank mar jo elore garancia alapokba es...az allatt meg.... NEM VOLT VALOS PENZ (alahuzva mert nem kiabalok csak alahuzom a mondanialom) es igy a virtualis penz generalta a valsoagot.....
2010. nov. 19. 14:31
23/27 anonim válasza:
Ilyen alapon Mariska néni is nyomtathatna pénzt ha kevesli a nyugdíját.
2010. nov. 19. 14:43
24/27 anonim válasza:
Lenyegeben igazad van.Igy van csak Mariska neni nem az allam marpedig csak az allam nyomtathat hivatalosan penzt, es annyit amenyi neki kell csak a szuperhatalmak.
2010. nov. 19. 14:50
25/27 anonim válasza:
Ezt ne itt akard megtudni, mert itt túl sokan befolyásolnak!
kb. az első leírta a lényeget!
2010. nov. 19. 19:53
26/27 anonim válasza:
"Mennyi Magyarország aranytartaléka"
3 tonna
" és mennyi pénz van forgalomban? "
Több ezer tonna arany értékű.
2012. júl. 22. 09:28
27/27 anonim válasza:
"OMG, az aranyfedezet a 70-es években megszűnt..."
De mi magyarok vagyunk. Nálunk Magyarországon 1982. -ben szűnt meg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!