Van egy buta kérdésem: ha nincs pénze az országnak, akkor miért nem gyárt többet? Miért nem nyomtatunk és kész?
Találtam egy oldalt ahol ezt a kérdést boncolgatják, de annyira bonyolult volt, hogy nem értettem. ( még csak 13 éves vagyok)
El tudná valaki konyhanyelven magyarázni nekem?
Mert pénzt teremteni nem ilyen egyszerű te buta!
Van bankszámlapénz: Sajna itt nem lehet bűvészkedni, mert minden forrás és eredet nyilván van tartva. Így sikkasztanak, ki több kevesebb szerencsével.
Másrészt készpénz nyomtatásnak is van önköltsége, húszezresnek kb 2000 forint, annyival kevesebbet ér. Másfelől van nemesfém tartalék az MNB-ben, arra ad zálogot a pénzünk. Most ha egyre többet nyomnak, ugyanannyi fedezetre, akkor a pénz kevesebbet fog érni, beindul az infláció.
tömören ennyit, a nyelveden.
"Másfelől van nemesfém tartalék az MNB-ben, arra ad zálogot a pénzünk."
Bruhahahaha!!!
Mennyi Magyarország aranytartaléka és mennyi pénz van forgalomban? Nagyon le vagy maradva!
12:07
pontosan EZÉRT a világ legrosszabb árfolyamú pénze a Forint!
Az IMF által közzétett lista szerint, 2009. szeptember 18.-án a Magyar Nemzeti Bank által nyilvántartott arany eszközök értéke 94,2 millió USD volt. Ez a kb. 1000 dolláros unciánkénti árral számítva mintegy 2,9 tonna aranynak felel meg. Összehasonlításul néhány egyéb európai ország aranytartaléka: Görögország: 112 tonna, Horvátország: 0 tonna, Ausztria:279 tonna, Csehország: 12,75 tonna, Írország: 5,6 tonna, Lengyelország: 102,9 tonna, Románia: 103 tonna, Szlovákia: 31,7 tonna, Svájc: 1040 tonna.
Az <i>Európai Központi Bank</i> 501 tonna aranytartalékkal rendelkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!