Van egy buta kérdésem: ha nincs pénze az országnak, akkor miért nem gyárt többet? Miért nem nyomtatunk és kész?
Találtam egy oldalt ahol ezt a kérdést boncolgatják, de annyira bonyolult volt, hogy nem értettem. ( még csak 13 éves vagyok)
El tudná valaki konyhanyelven magyarázni nekem?
persze, de azt a pénzt be is kell gyűjteni a megtakarítóktól, hogy kiadhassák hitelbe!
Ez csak kvázi pénzteremtés!
Jol latod 48%.Igen igy csinalnak penzt meghozza virtualis penzt aminek meg papripenz fedezete sincs.Elmagyarazom: Legyen 100 dollar az USa penze (csak igy kepletesen hogy ertheto legyen ).Abool 30 egy banke mig 70 az embereke ber gyanant.Namamrmost egy ember felvesz 10 dollart es viszafizewt 15 ev utan 15 dollart.A korforgas miatt ha 5 dollar a fizetese mindig tud fizetni ergo a bankba 35 dollar kellene legyen.De csak 30 lesz mert a tobbi ujbol kimeny fizetesekre de a banknak van 5 dollar plusza mar amire sem penz sem aranyfedezet nincs!!!!
Ezet bevezettek a szamlapenzt ami arra jo hogy abank manipulalja a penzt egyik szamlarol a masikra mert virtualisan van neki mig te garantalsz a fizikai valos javaiddal:))).Persze ha volna aranyfedezet pappir szerint kellene inflacio is legyen ezert nem jo tobb szempontbol is az aranyfedezet mert megkoti a becsuletesseg a kezed.Nem jo ha visz kell fizetni adosssagot mert eros penzed van, nem lehet elinflalni az adossag felet:)) nem termel javakat mert a buta aranny al mint lo.asz a hideg vizben :)) es a papir penz erteket sem lehet tartani ha sokat nyomatok belole ergo le kell venni a polcrol az egesz aranyfedezet dolgot.Ennyire egyszeru az egesz.Persze ez csak az en velemenyem nem akarok senkivel sem vitaba szalni csak leirtam.
12.52
Az aranyfedezet azt jelenti, hogy ha 100 tonna fedezeti aranya van az országnak, akkor nem bocsáthat ki 101 tonna aranyat érő pénzt. Akkor pedig nem hitel a fedezete, hanem arany. És akkor nincs ám olyan, hogy hitel miatt bedől egy pénznem. Akkor nem annyit ér a papírpénz, amennyit rámondanak, hanem annyit, amennyi aranyfedezet mögötte van. Természetesen a boltos néni akkor is mondhatja, hogy bocs, Magyarországon a forint a törvényes fizetőeszköz, dollárt nem fogadunk el. De nem azért nem fogadja el, mert nem ismeri el a dollár értékét, hanem azért, mert a dollár neki kényelmetlen (itthon nem tud vele mit kezdeni, csak átváltani, ahhoz viszont el kell mennie a pénzváltóba stb.).
Na, mert így aztán nincs infláció...csak lassan háromszor annyiba kerül minden.
A virtuális pénz pedig,amit az ember nem is birtokol,sőt, igazából sehol sincs, az pedig az évezred legnagyobb baromsága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!