Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A családotokban és az ismerősi...

A családotokban és az ismerősi körötökben a nők is hasonló arányban foglalkoznak politikával, mint a férfiak?

Figyelt kérdés

Én úgy tapasztaltam, hogy nem, vannak olyan női rokonaim, akik igen, de elsősorban a nagyvárosi, diplomás rétegben. A vidéki, egyszerűbb közegben valahogy mindig úgy alakul ki, hogy csak a férfiak beszélnek politikáról, persze csak az ők szintjükön, de a nők mindig másról, család, főzés, utazás, más rokonok, stb.

Baráti társaságban is, ha szóba kerülnek politikai dolgok a lányok látszik, hogy unják. Van egy néhány kivétel is, akik harciasan hozzászólnak, ők jellemzően progresszív gondolkodásúak, de igazából kevésbé jellemző. Igazából férfiak közt is van, akit nem érdekel a téma, de ott valahogy kevesebb.

Itt a politika csoportban is valamiért alapból azt feltételezem, hogy a hozzászólások 90%-át férfiak írják, a stílus miatt is, meg sokszor a téma miatt is. Nekem volt már, hogy egy kérdésemre azt írták, hogy inkább keressek magamnak egy barátnőt és hanyagoljam a politizálást.

aug. 30. 12:40
 1/6 anonim ***** válasza:

Én inkább azt látom, hogy a fő különbség abban keresendő, hogy a nőknek is megvan a maguk véleménye a politikai témában, csak egyszerűen inkább nem beszélnek róla.

Ha egy nő hozzászól a férfiak politizáló beszélgetéséhezz akkor sokszor a következő történik: vagy figyelmen kívűl hagyják (mivel szerintük a nő hülye, nem érthet hozzá így a véleménye figyelmenkívűl hagyható), vagy lehurrogják a véleménye miatt (gondolom te is észrevetted hogy jelenleg a férfiak általában inkább konzervatívabb, a nők meg liberálisabb nézeteket vallanak).

Szóval mi is foglalkozunk a témával, csak nem beszélünk róla annyit mint ti.

aug. 30. 13:04
 2/6 A kérdező kommentje:

"gondolom te is észrevetted hogy jelenleg a férfiak általában inkább konzervatívabb, a nők meg liberálisabb nézeteket vallanak"

Igen, abszolút így látom. Nőktől például sosem hallottam homofób szövegeket, férfiaktól meg ...

aug. 30. 13:10
 3/6 anonim ***** válasza:
45%
Azt látom környezetemben hardcore Fideszes szavazó többsége férfiak. Nők inkább ellenzéki vagy nem foglalkoznak politikával.
aug. 30. 13:13
 4/6 anonim ***** válasza:
Honnan tudod, kérdező, hogy a politikai kérdésekhez nagyrészt férfiak szólnak hozzá? Egy anonim fórumon sokszor nem derül ez ki, ha nem árulja el valaki.
szept. 4. 21:32
 5/6 anonim ***** válasza:
3.: Én ismertem fideszes nőket is.
szept. 4. 21:32
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

A vidéki, egyszerűbb közegben az emberek úgy szocializálódnak, hogy nagyon mereven leosztottak a nemi szerepek. A férfiaknak való szerintük a foci, autók, politika, a nőknek a gyerek, főzés, divat, sztárpletykák.

Tanult embereknél mások az arányok, ott a nőkben is nagyobb a politikai érdeklődés általában.

szept. 4. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!