A családotokban és az ismerősi körötökben a nők is hasonló arányban foglalkoznak politikával, mint a férfiak?
Én úgy tapasztaltam, hogy nem, vannak olyan női rokonaim, akik igen, de elsősorban a nagyvárosi, diplomás rétegben. A vidéki, egyszerűbb közegben valahogy mindig úgy alakul ki, hogy csak a férfiak beszélnek politikáról, persze csak az ők szintjükön, de a nők mindig másról, család, főzés, utazás, más rokonok, stb.
Baráti társaságban is, ha szóba kerülnek politikai dolgok a lányok látszik, hogy unják. Van egy néhány kivétel is, akik harciasan hozzászólnak, ők jellemzően progresszív gondolkodásúak, de igazából kevésbé jellemző. Igazából férfiak közt is van, akit nem érdekel a téma, de ott valahogy kevesebb.
Itt a politika csoportban is valamiért alapból azt feltételezem, hogy a hozzászólások 90%-át férfiak írják, a stílus miatt is, meg sokszor a téma miatt is. Nekem volt már, hogy egy kérdésemre azt írták, hogy inkább keressek magamnak egy barátnőt és hanyagoljam a politizálást.
Én inkább azt látom, hogy a fő különbség abban keresendő, hogy a nőknek is megvan a maguk véleménye a politikai témában, csak egyszerűen inkább nem beszélnek róla.
Ha egy nő hozzászól a férfiak politizáló beszélgetéséhezz akkor sokszor a következő történik: vagy figyelmen kívűl hagyják (mivel szerintük a nő hülye, nem érthet hozzá így a véleménye figyelmenkívűl hagyható), vagy lehurrogják a véleménye miatt (gondolom te is észrevetted hogy jelenleg a férfiak általában inkább konzervatívabb, a nők meg liberálisabb nézeteket vallanak).
Szóval mi is foglalkozunk a témával, csak nem beszélünk róla annyit mint ti.
"gondolom te is észrevetted hogy jelenleg a férfiak általában inkább konzervatívabb, a nők meg liberálisabb nézeteket vallanak"
Igen, abszolút így látom. Nőktől például sosem hallottam homofób szövegeket, férfiaktól meg ...
A vidéki, egyszerűbb közegben az emberek úgy szocializálódnak, hogy nagyon mereven leosztottak a nemi szerepek. A férfiaknak való szerintük a foci, autók, politika, a nőknek a gyerek, főzés, divat, sztárpletykák.
Tanult embereknél mások az arányok, ott a nőkben is nagyobb a politikai érdeklődés általában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!