Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mit szólsz ahoz hogy Magyar...

Mit szólsz ahoz hogy Magyar Péter hazudott?

Figyelt kérdés

Anno azt mondta nem megy EP-be.

Most ott tart hogy szavazzanak a szavazói,hogy menjen-e.

Miközben, először csak azt osztotta meg ami pozitív abban ha megy, illetve fekete fehér képet rakott ki.

Szóval, valószínű hogy már eldontotte.

Szóval, akkor igazam volt hogy a Fidesz embere és azért csináltál ezt az egészet, hogy kiejtsék a két momentumost, hogy ne legyen aki panaszkodik, majd jojjenek újra a pénzek.

Szépen atvertek mindenkit. Nem véletlenül politikusok 🤣

jún. 17. 09:39
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
72%

Saját magatokban kellene hinni, nem önjelölt messiásokban.

Szavazó több van, mint hazug politikus, csak felelősséget kell vállalni magunkért, a jövőnk rajtunk múlik:

[link]

jún. 17. 10:32
 12/24 anonim ***** válasza:
32%

"Én itt is leírtam már a választások előtt, hogy ez a csávó csak egy zsíros állást akar az ep-ben. Persze le lettem pontozva a vérbe.."

Ezzel csak az a baj, hogy a zsíros állásai már megvoltak a NER-ben.

Csak azért nem hagyja ott őket, hogy hátha bejut az EP-be.

jún. 17. 10:36
 13/24 anonim ***** válasza:
41%

"Most ott tart hogy szavazzanak a szavazói,hogy menjen-e"

Hogy szavazzon? Interneten?

Szerintem menjen ki. Ott ráboríthatja az asztalt Véberre🤣

jún. 17. 10:39
 14/24 anonim ***** válasza:
64%
#10 És azt is mondta hogy ő nem messiás és nem fog atombombákat dobálni mint Simicska. Ő azt igérte hogy tégláról téglára kell lebontani ezt a rendszert.
jún. 17. 10:51
 15/24 anonim ***** válasza:
36%
Semmi hazugság nincs abban, hogy egy alapelképzelés később megváltozik, pláne ha az az alapelképzelés eleve csak a pillanat hevében született meg. Az, hogy egyesek még sima hívószavakat is állításnak vesznek, az pedig nevetséges, lásd #10-es válaszoló.
jún. 17. 10:55
 16/24 A kérdező kommentje:

15

10-esnek igaza van.

jún. 17. 10:56
 17/24 D-Mano ***** válasza:
70%

Magyar Péter hazugságaival kapcsolatban egy filmes idézettel válaszolnék:

"A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. Amikor egyetértenek veled, holott a szívük mélyén tudják, nem igaz, akkor nyert ügyed van." (Sin City- A bűn városa)

Nagyon nem vagyok ez az idézetes típus, de ez az idézet rendkívül jól megragadja a lényeget.

1) Első hazugság: Magyar Péter első felszólalása arról szólt, hogy mennyire aggódik a volt feleségéért és a gyerekeiért, amikor beáldozta a Fidesz Varga Juditot a pedofil ügy miatt.

-Erre Magyar Péter a hangfelvételeivel még nagyobb botrányba keverte a volt feleségét, miatta még több negatív figyelem és támadás érte őt, ez a felfordulás nyilván a gyerekeinek sem tett jót

2) Második hazugság: Túl azon, hogy a hangfelvételek általi kormánybuktatási fenyegetőzéseinek első narratívája az volt, hogy ezt a volt felesége és gyerekei érdekében IS teszi (ami eleve egy agyfa..., mert a saját feleségét rossz színben feltüntető hangfelvételekkel ez hogyan is sikerülhetne?...) Magyar Péter megígérte, hogy a hangfelvételeivel megbuktatja a kormányt. (Tóni meg a magánhelikopterével menekül el az országból...)

NEM azt ígérte, hogy "megpróbálja" megbuktatni a kormányt, hanem azt, hogy ezt meg is teszi. És NEM más úton, hanem azokkal a hangfelvételekkel.

Én viszont nem látom, hogy megbukott volna a kormány. AZT viszont látom, hogy Magyar Péter híveinek többsége már jótékonyan meg is feledkezett a hangfelvételekről és az azokkal való kormánybuktatás ígéretéről.

(Akkoriban kezdődött igazán "A Tónizás" és egy kis Polt Péterezés Magyar Péter kimagyarázkodásai nyomán...)

3) Harmadik hazugság: Kinyilatkoztatta, hogy nem akar pártot alapítani és nem akar politikus lenni. Azóta: egy (új?) párt élére került és politikus lett.

4) Negyedik hazugság: A felbukkanása elején még a közéleti, politikai viták fontosságáról beszélt, Vona Gábor vitafelkérését is elfogadta. Azóta: egyetlen vitán vett részt, Vona Gáborral azóta sem ült le vitázni. Az az egy vita is nagyon nehezen jött össze, mert az már a szimpatizánsainak is ellenszenves volt, hogy nem megy el a köztévés vitába, miután ő is egy ilyen vita mellett kardoskodott. De pont a szinte csak monológok elmondására alkalmas köztévés "vita" volt a legkevésbé kockázatos Magyar Péter számára, mert ott volt a legkisebb esély hogy lesz idő és mód nekiszegezni számára kényes keresztkérdéseket.

5) Ötödik hazugság: Nem jelenhetett meg az ATV-ben. Többször is szerepelhetett az ATV-ben, és még többször hívták is szerepelni, mint amennyiszer elment.

-Plot twist: Magyar Péter az eredményváró rendezvényén, mikor azzal vádolta az ATV-t is, hogy ő nem jelenhet meg ott, pont az volt a baja a NER-hez köthető médiumokkal, hogy nem szerepelhet bennük. Majd az ATV-s incidens után elkezdett azzal érvelni, hogy ő azért nem kíván bizonyos médiumokban szerepelni, mert azok a NER-hez köthetőek... 🙃

6) Hatodik hazugság: Amikor már látszott, hogy a hangfelvételei nem fognak kormányt buktatni, akkor visszább vett az ígéretéből: már csak "atombombáknak" nevezte a hangfelvételeit, amivel súlyos károkat okoz a NERben. Június 9-én kiderült, hogy azok az atombombák éppen, hogy csak megpörkölték a NER hatalmának peremét. Viszont az ellenzéket telibekapták.

7) Hetedik hazugság??: Én még nem láttam hírt arról, hogy akkor most Magyar Péter fontolgatja az EU parlamenti mandátumának felvételét, de ha így van, az gáz, mert azt ígérte, hogy nem fogja felvenni az EU-s mandátumát.

Nyilván sok más hazugsága is volt, de most ennyi jutott eszembe a fontosabbak közül. (És mindez röpke 4 hónap alatt... 😅 )

Ahányszor megváltoztatta a szavát Magyar Péter az elmúlt kb. 4 hónapban, az még talán a Fideszt is beelőzi.

A Magyar Péter hívek meg nyilván tisztában vannak vele, hogy Magyar Péter már számtalanszor megmásította a szavát, és amit ma mond, annak simán mondja másnap majd az ellenkezőjét is... ENNEK ELLENÉRE hisznek tovább Magyar Péternek.

Ezek után nyilvánvaló, hogy nem azért hisznek neki, mert hiteles, hanem mert hinni akarnak benne! És ennek 2 oka van:

1) remélik, hogyha kitartanak mellette, akkor megbukhat a NER. És van ez a rögeszme régóta az ellenzéki oldalon, hogy a Fidesz helyett csakis jobb jöhet.

2) szeretnének már végre ők is a nyertes oldalon állni. Olyannyira, hogy még Magyar Péter rongyrázós drága autóval való pózolását is kifejezetten ünneplik, amely rongyrázástól ha a NERtagoktól jön, undorodnak régóta.

A Magyar Péter hívek most sokkal elvakultabbak lettek, mint az ősfideszesek (ami nagy szó!): amikor Magyar Péter kínos helyzetbe kerül vagy épp hazugságon kapják, akkor a híveinek az az első reakciója, hogy mentséget kreáljanak Magyar Péter számára és kimagyarázzák őt, nem pedig az, hogy elgondolkodjanak Magyar Péter hitelességéről megbízhatóságáról...

jún. 17. 11:05
 18/24 anonim ***** válasza:
77%

Én sosem hittem neki, semmiben!

Egy áruló, nárcisztikus populista demagóg.

Csak saját maga érdekli, a sok barmot meg megugrasztja, hogy itt mekkora földindulás lesz, és veletek visszavesszük!!!

Mit, ő a nagy lóvét fel!

Egy hazug, áruló.

jún. 17. 11:06
 19/24 anonim ***** válasza:
27%

Hazug narratívákat vázoltok fel.

"1) Első hazugság: Magyar Péter első felszólalása arról szólt, hogy mennyire aggódik a volt feleségéért és a gyerekeiért, amikor beáldozta a Fidesz Varga Juditot a pedofil ügy miatt."

Egyáltalán nem ez volt a felszólalása. Az volt a felszólalása, hogy le gyáva sz*rozta a fideszt és ő erről végre elmondhatja a véleményét, mert az exfelesége kiesett a prixisből. Varga Judit az élete végéig fogja kapni a köztársasági elnököknek járó luxust. A gyerekeket pedig inkább szóba se hozzuk, azok után, ahogy Varga Judit bulvárt csinált a családi életükből.

"2) Második hazugság: Túl azon, hogy a hangfelvételek általi kormánybuktatási fenyegetőzéseinek első narratívája az volt, hogy ezt a volt felesége és gyerekei érdekében IS teszi (ami eleve egy agyfa..., mert a saját feleségét rossz színben feltüntető hangfelvételekkel ez hogyan is sikerülhetne?...) "

Mert azt hiszed, hogy a feleséged ellen (nagyhatalmú politikus, akitől éppen elválsz) nem kell védelem? Vagy hogy a hangfelvételen ne hangoztak volna el olyanok, ami úgy általában a kormánytól védhet meg?

"Magyar Péter megígérte, hogy a hangfelvételeivel megbuktatja a kormányt....Én viszont nem látom, hogy megbukott volna a kormány."

Meg kellett volna buknia. De ez egy olyan ígéret, amit hülyeség felróni neki ebben a formában, mert ez nem 1 személytől függ és nem ilyen rövid idő alatt. De egyébként is, miért nem inkább kudarcnak fogjuk ezt fel, mintsem hazugságnak? Az ígéret nem egy garancia, hanem egy elköteleződés.

"3) Harmadik hazugság: Kinyilatkoztatta, hogy nem akar pártot alapítani és nem akar politikus lenni. Azóta: egy (új?) párt élére került és politikus lett."

Megintcsak egy piszlicsáré hülyeség. Az ember miért ne változtathatná meg a véleményét, pláne ha az arról szól, hogy mégis elköteleződik egy ügy mellett?

"4) Negyedik hazugság: A felbukkanása elején még a közéleti, politikai viták fontosságáról beszélt,"

Szerintem úgy általában a kommunikáció fontosságáról is beszélt, aminek viszont tüzetesen eleget is tett. A vitákban valóban keveset vett részt és nem fogadta Vona Gábort ezidáig, de ez egy stratégiai döntés volt, ami így helyes is volt. Most konkrétan azt mondod, hogy miután Magyar Péter megfogalmazott egy általános véleményt, nem válogathatja meg, hogy kivel és mikor üljön le vitázni. Szerintem nem hazudott, csak utána stratégiailag is végig gondolta.

"5) Ötödik hazugság: Nem jelenhetett meg az ATV-ben. "

Az április 8-ai szereplésének tényével tényleg befürdött.

"6) Hatodik hazugság: Amikor már látszott, hogy a hangfelvételei nem fognak kormányt buktatni, akkor visszább vett az ígéretéből: már csak "atombombáknak" nevezte a hangfelvételeit,"

Ez inkább egy kritika a részedről, mintsem egy hazugság MP-től. Megpróbálta, nem jött össze. Ez kudarc, nem pedig hazugság. Másik szempontból viszont győzelem is, mert 30%-kal a háta mögött reális esélyt adott annak, hogy az ígéreteit be tudja majd váltani.

"7) Hetedik hazugság??: Én még nem láttam hírt arról, hogy akkor most Magyar Péter fontolgatja az EU parlamenti mandátumának felvételét, de ha így van, az gáz, mert azt ígérte, hogy nem fogja felvenni az EU-s mandátumát."

Éppen meg akarja szavaztatni. Gondolom felmerült a kérdés, hogy mivel járnának a legjobban stratégiailag. Egyébként itt is van egy csúsztatásod, mert nem azt mondta, hogy ígéri, hogy nem lesz EP képviselő, hanem azt mondta, hogy nem tervez az lenni. Az, hogy valami mellett nem köteleződöm el, mert más az elképzelésem, az nem egyenértékű egy ígérettel, hogy eltiltom magamat tőle. Elvileg mások próbálják meggyőzni, hogy vegye fel a mandátumát, szóval inkább a közösségre hagyja a döntést.

"A Magyar Péter hívek most sokkal elvakultabbak lettek,"

Ez nem elvakultság, egyszerűen emberi hozzáállás és logika. Senki nem vette garanciának, hogy majd a hangfelvételtől megbukik egy kormány, hinni valamiben pedig nem egy olyan ígéret, amit a másik ellen tartanék. Emberileg megértem azt is, hogy egy eseménysorozat elején még más elképzeléseid vannak a jövővel kapcsolatban és nem 100%-osan köteleződsz el, mint a közepén, vagy a végén a folyamatnak.

Majd ha a vagyonnyilatkozatában hazudik, vagy a pártjának a programjában, vagy hasonlókban, akkor majd beszélhetünk. De abból az időszakból hozni "hazugsákokat" amikor éppen átalakul egy magánszemélyből egy új politikai erő vezetőjévé, ilyen rövid idő alatt, akkor értelemszerű, hogy lesznek hívószavak (amik nem garanciák), lesznek stratégiai döntések, amik felülírják az egyéni meglátást és lesznek olyan helyzetek, amik megkérdőjelezik az előző elképzeléseket. Egyből a legmagasabb elvárásokkal traktálni egy új társaságot, miközben a jelenlegi palettát (Orbán-Gyurcsány rendszer) pont azért utáljuk, mert a legalacsonyabb elvárásoknak sem tudnak megfelelni, egyszerűen visszás és egy másfajta "elvakultságra" utal.

Most van 2 éve MP-nek és a pártjának, hogy megszilárdítsák magukat, engem ez az időszak sokkal jobban érdekel. Itt mostmár megvan a bázis, megvan az elköteleződés, megvannak az eszközök, megvan a nyugalom a kampányidőszakhoz képest stb. Szerintem most van itt az ideje, hogy értelmes elvárások elé állítsuk őket.

jún. 17. 11:49
 20/24 D-Mano ***** válasza:
87%

19-es,

szóval szerinted a hitelesség és a következetesség túl nagy elvárások még az elején?... 😅😅

Magyar Péter született politukus: bármit ki tud magyarázni ÉS ki tud magyaráztatni a híveivel.

Magyar Pétert el kellene nevezni Magyar "Szuperpozíciós" Péternek szerintem... 😅

jún. 17. 12:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!