"Aki nem erti miert koltozik barki is haza, annak csak annyit mondanek, hogy meg nem erte el azt a szellemi szintet, amivel megertheti, hogy o csak egy szaros kulfoldi lesz orok eleteben, hiaba is keres barmennyit."
Vannak olyan emberek, akik nagy ívben tesznek rá, hogy egyesek milyennek látják őket. Ők nem kívánnak olyan szellemi magasságokba emelkedni, ahol az ember "csak egy szaros külföldinek" látja önmagát.
Szia,
megtehetném, de nem teszek ekkorra szívességet ennek a népbutító bűnszervezetnek!
Kitartást kívánok mindenkinek.
21/Itt aki azt leírja,hogy bármi oknál fogva hazajön,mert valamiért nem érzi jól magát a bőrében azt miért kell lepontozni./?/
Ez egyéni döntés,van akinek bejön,de van akinek nem jó kinn élni.
Miféle hülyeség már ez?
26/Igen. Hasonló véleményem van. Szerintem is igazán hosszú távon kevesek érzik jól odakinn magukat a bőrükben. Ez itt a bibi.
Nekem is van olyan ismerősöm aki hazajönne, de anyagi okok miatt nem tud, mert be van lőve a családi helyzete miatt a kiadások szintjén arra,amit ott keres.
Itt nem kapná meg, pedig már többször is próbálkozott hazajönni, úgyhogy marad a heti ingázás. Élet a vágyak és a realítás között.
Az a legnagyobb baj, ha a kettő szétszakad.
Kedves 27-es!
Annyi még eszembe jutott, hogy pár évvel ezelőtt láttam, hogy rendőröket toboroznak, valami vicces 6-8 hónapos "gyorstalpaló" tanfolyamot kellett elvégezni hozzá. Igaz első körben csak járőrnek (lehet gyalogos), a későbbiekben autót is kap, aztán egy szintig fel lehet kerülni. Pl. ez is régen kihalásos volt...ki lehetett rendőr? Aki elvégezte a rendőrtiszti középiskolát, (nem ártott, ha a Apuka párttag is volt, volt egy kis hátszél, stb.) ahová 5000-ből vettek fel 30-at, 60-at, aki (ha) el is végezte, aztán utána gyakorlati idő, szakosodás, stb. Ma meg már akár rendőr is lehet szinte bárki. A kutya sem akar elmenni. De láttam mozdonyvezetői képzést-állással, ami a régi időkben szintén kihalásos volt, mostanában még titkosszolg.-i ügynök hirdetést is láttam. A régi világban ezek a dolgok úgy mentek, hogy Apáról Fiúra, Fiúról Unokára szálltak ezek a pozíciók, (vagy Sógor-Koma alapon) (ezért írtam, hogy kihalásos volt), külsősként esély sem volt bekerülni. Bár az is igaz, hogy ha ma esetleg be is kerülsz ilyen helyekre, ha nem tetszik a pofád, holnap már nem kell menned, míg régen tudta az illető, hogy, ha a pofája nem tetszik, akkor is onnan fog nyugdíjba menni. Így változott a világ.
Hát igen, az anyagiakat mindenkinek mérlegelni kell, bár én sok esetben láttam olyant is, hogy nincs különösebben ráutalva az illető mégis kijár külföldre, mert nem akarja lejjebb adni az életszínvonalát, vagy csak mert úgy érzi hogy 200-250 ezerért Ő nem fog dolgozni, inkább vállal sokkal több munkát-ingázást vagy alantasabb munkát, hogy a dupláját keresse. Ezt mindenki maga tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!