Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Feministák, ti felfogjátok...

Feministák, ti felfogjátok azt, hogy baromira idegesítőek vagytok?!!

Figyelt kérdés

Sok, nem feminista személy a véleményeitek többségében még egyet is ért veletek...

De a zsibbasztó, provokatív, érzelmekkel túlpumpált stílusototokkal risztjátok el és ábrándítjátok ki az embereket azokból az egyébként fontos társadalmi kérdésekből! Kár érte, mert vannak témák, amikről sokkal többet kéne beszélnünk, nekünk mint társadalomnak!

Mai feministák, nem csodálja senki, amikor panaszkodtok, hogy senki nem akar egyetérteni veletek. Azt kap az ember, amit ad.

A rábeszélés, a bűntudatkeltés, bűnbak keresés!, meg a kényszer mint eszköz nem működik, és soha nem is működött. Legalább latnátok egyszer be miközben keménykedtek a ,,Nagy Elveiteket'' szónokolva...

#veszekedés #idegesítő #fárasztó #feminista #feminizmust #reménytelenek
2023. szept. 7. 07:18
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
59%

"Nálam nem volt még ilyen ugyanis még nem igen vagyok benne a munka világában, viszont anyum és apum munkahelyén is nyílt titok.... Plusz statisztikák... Nagyon xarul teljesít Magyarország ezen a téren is."

De hiába dobálod vissza a labdát. Ha te állítasz valamit akkor mutasd be mi alapján jutottál erre a következtetésre. Azt mondod nem túl jó érv holott még mindig életszerűbb érv az hogy azonos idő alatt azonos munkakörben férfi és nő is ugyan azt kapja szemben azzal amikor a te állításod bizonyítására kéred meg a vita partnered. Ez egy érvelési hiba: A bizonyítási kényszer áthárítása.

"Itt nincsen sehol víz, a sivatagban vagyok nem találok vizet mivel olyan forróság van hogy minden elpárolog azonnal és csak száraz homok amerre a szem ellát.."

Mire te: Dehogy nincsen víz, igenis van víz! Keresd meg és akkor meglátod hogy van és hogy te tévedtél!

Ehelyett az értelmes válasz az hogy: "Van víz csak nem nappal fogod megtalálni hanem hajnalban a sziklákra rengeteg pára csapódik le amit a ruháddal olyan mennyiségben tudsz össze gyűjteni hogy liter szám tudod belőle kicsavarni a vizet."

2023. nov. 3. 22:55
 22/60 anonim ***** válasza:
60%

A nők jogegyenlősége stb. mégis Magyarországon a második legrosszabb az EU-ban. Ez nagyon gáz.

[link]

2023. nov. 4. 05:50
 23/60 anonim ***** válasza:
16%

De ezek is ilyen alátámasztás nélküli, meg szabadidőt, hatalmat meg egészséget mérnek össze.

Ez nem ad teljes tiszta képet.

Akik folyamatosan mondják, hogy a nők azonos munkáért kevesebbet kapnak azok honnan tudják ezt? Ők is csak onnan tudják, mert valakitől ezt hallották.

Kéne csinálni pár kísérletet ahol mondjuk 5-5 férfi és nő elmennek több helyre felvételt nyerni, vagy legalábbis eljutni az interjúig ahol már szóba kerül a fizetés. Általános munkakéne ami nem annyira férfi, vagy nő orientált munka és mindegyiknek legyen ugyanaz a végzettsége.

Nehezen hiszem el, hogy szignifikáns különbség lenne.

Azt elhiszem, hogy a férfiak többet keresnek egy nőnél, de nem azonos munkakörben.

Nekem is van nő ismerősöm, egyetemi végzettséggel, de beéri az önkormányzatban a melójával amiért kap olyan 250-300-at heti öt napban, míg ezt Én is megkapom heti 3 nap melóval aminél sokszor délben kész vagyok, csak egy nő nem fog elmenni ablakosnak, nem fogja a malteros vödröt cipelni, téglákat pakolni, 10-en redőnyözni az ablakban lógva, ritkábban jut eszébe a gondolat, hogy valami vállalkozást, maszekot kéne csinálnia. A férfiban van benne ösztönösen, hogy Ő a családfentartó, Neki kell tepernie, hogy legyen minél több az asztalon, ezért sűrűbben hajlandó munkát váltani, kockázatosabb, nehezebb munkákat is elvégez, ezért nem csoda, hogy egy férfi összességében többet keres, de NEM azonos munkakörben.

Ha mellém jönne egy csaj ablakozni és tudná csinálni a melót ahogy az el van várva, biztos, hogy ugyanannyi pénzt kapna, mint ha pasi lenne. De a nők inkább keresnek kevesebbet, de kényelmesebb munkával, mint többet nehezebben.

2023. nov. 4. 07:10
 24/60 anonim ***** válasza:

Csak kettőt kellett volna klikkelni a cikken, de hát nem érdekel téged nagyon az igazság, és eljutottál volna ide:

[link]

Tehát láthatod, hogy sokkal több szempontot vesznek figyelembe.

Nyilván ezeket tudományosan, statisztikák alapján mérik le, nem egy-egy eset alapján, amit javasolsz, pont az lenne a hiteltelen, és sokszor kivitelezhetetlen is egyben, hiszen nem vesznek fel egyszerre egy férfit és egy nőt.

De nyisd meg még egyszer a cikket, kattints a linkekre, és az azt követő linkekre, már ha komolyan érdekel a dolog.

2023. nov. 4. 07:23
 25/60 anonim ***** válasza:

Egyébként érdemes azon is elgondolkodni itt, mert az is idetartozik, hogy a kapcsolaton belüli erőszakban kik az áldozatok inkább, a nők, vagy a férfiak. És milyen szinten, pl. férfiak, vagy nők az áldozatok inkább kapcsolaton belüli gyilkosságok miatt. Mennyire képes az állam megvédeni őket?

Mit tett a kormány, ratifikálták-e már az Isztambuli-egyezményt? A szövegét itt találhatod [link]

2023. nov. 4. 07:30
 26/60 anonim ***** válasza:
23%

Sajnos nem tudok angolul, legalábbis olyan minőségben, hogy normálisan tudjam értelmezni a további oldalakat.

De akkor hogyan készítették a statisztikákat?

Sok egyéni esetet kellett hozzá alapul venni, de azok az esetek hogy néztek ki? Azonos munkát végző emberek fizetését mérték össze mindig azonos munkahely mellett? Mert lehet A munkahelyen ugyanabban a munkában egy férfi többet keres, míg B munkahelyen szintén ugyanabban a munkakörben meg a nő keres többet a pasinál, viszont A és B munkahely fizetése között is lehet eltérő, és A helyen dolgozó férfi meg többet keres, mint a B helyen dolgozó nő, ha meg nem, akkor 1-1 az állás. Meg ezeknél a statisztikáknál milyen munkákat vizsgáltak?

A nők elleni erőszakot sosem vitattam, vagy kérdőjeleztem meg. Aki megerőszakol egy Nőt, azt instant kasztráltatni kéne. Nem is értem, hogy ez miért nem így van. Illetve van egy sejtésem, mégpedig az, hogy nem olyan ritka esetben előfordul, hogy a Nő hamisan vádolja meg sérelemből, vagy valamilyen haszonvágyból a férfit azzal, hogy megerőszakolta Őt. Nem egy esetről hallani, és ciki lenne valakit kiherélni, majd pár hónap-év múlva rádöbbenni, hogy ártatlan volt. A halálos ítélettel is ez a baj.

2023. nov. 4. 07:53
 27/60 anonim ***** válasza:

26

"Illetve van egy sejtésem, mégpedig az, hogy nem olyan ritka esetben előfordul, hogy a Nő hamisan vádolja meg sérelemből, vagy valamilyen haszonvágyból a férfit azzal, hogy megerőszakolta Őt. Nem egy esetről hallani, és ciki lenne valakit kiherélni, majd pár hónap-év múlva rádöbbenni, hogy ártatlan volt. A halálos ítélettel is ez a baj "

A férfiak félnek kevesebb, mint egy 1% miatt, a nők meg legalább 40%-tól, csak mondom.

Tehát de, ritka eset, és azt még figyelembe se vettük, hogy a valós százalék jóval negyven felett van, mert rengeteg nő nem mer feljelentést tenni, és ebben az egészben nincsenek benne a kisgyerekek sem. Személy szerint engem is használtak már ki ilyen módon (szerencsére nem konkrét aktusra használtak) 4 éves koromban, nem lett jelentve, mert meg lettem fenyegetve, hogy bántani fognak, ha megteszem, és akkor nem is értettem, hogy mi ez az egész, mára pedig már jócskán elévült....Jah és ha a már itt tartunk, az a kevesebb, mint egy százalék sem tisztán kamuzás, hanem nem tudják rábizonyítani a férfira. Ha nem vette fel biztonsági kamera, nem voltak szemtanúk, akkor csak az esetleges sperma minta az, amivel bizonyítani lehet, hogy aktus történt, illetve a női külső nemiszerven található apró sérüléséből. Ez utóbbi kettőt csak Akkor találják meg, ha az erőszak után egyből rendőrségre ment az áldozat, a folyamatos áldozathibáztatás ellenére nagy nehezen sikerül feljelentést tenni...több rendőrnek el kell mondania az egész történetet és egy nőgyógyász is meg kell, hogy vizsgálja. Ez már csak azért is baromi traumatikus ez az eset után, mert a rendőrök és a nőgyógyászok nagy része férfi.

2023. nov. 4. 08:22
 28/60 anonim ***** válasza:

Sok esetben a politikusok is erőszaktevők, lásd a "Vak komondor"-t, de még sok mást is, érdemes lett volna meghallgatni azt az országgyűlési vitát, amin azt mondják a bölcs és jámbor keresztény fideszesek, hogy ha a nők szülnének 5-6 gyereket, akkor érdemes lenne őket tisztelni, stb. és akkor nem vernék őket. Ilyen hozzáállás mellett nem lehet csodálkozni rajta.

Az azonos munkánál nyilván nem egy-egy munkahely férfi és nő jövedelmét kutatják, hanem gondolom, megnézik az országos átlagot egy konkrét beosztásnál, vagy munkánál, Megnézik, hogy a konkrét munkakörben ÁTLAGBAN mennyit keres egy férfi, mennyit egy nő. Ha úgy lenne, hogy KONKRTAN "Éhumcimru Kft"-nél (rácsaptam a billentyűzetre, és az első betűt nagyra cseréltem) hogy van ez, akkor az nem lenne tudományos, hiszen elszigetelt eset is lehet, sokat kell összevetni.

Ha nem tudsz angolul, akkor is lefordítja neked a böngésző egy pillanat alatt, ha akarod egy gombnyomásra, van erre bővítmény.

Egyébként pont azért küldtem el az Isztambuli egyezmény magyar szövegét, mert a Fidesz összevissza hazudozik róla, hogy az milyen galád dolog, és azért nem írják alá, mert sokan lusták utána nézni, elolvasni, vagy nem is értenek angolul. Ha a magyart se olvassák el, akkor az már csak a lustaság.

2023. nov. 4. 08:23
 29/60 anonim ***** válasza:
Lehet igazatok van.
2023. nov. 4. 11:27
 30/60 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy így látod, és méltatom, hogy leírtad. Kevesek képesek erre, szóval példaértékű.

Amúgy az Isztambuli Egyezmény nem aláírására 2-3 kifogást hallottam a leggyakrabban:

1. Ez csak a nőkre vonatkozik

2. Csak házasságon belüli kapcsolatra vonatkozik

3. Ez már mind benne van a magyar jogszabályokban, csak nem egymás mellett, szóval tök felesleges megbolygatni azt.

Erre én csak azt tudom mondani, hogy kifogás kifogás hátán, ahogy az is, hogy nem írjuk alá Svédország NATO csatlakozását, aminek megtagadásáért semmilyen észérv nem szól, az aláírás mellett viszont több is, de ez egy másik kérdés, ne térjünk el.

1., 2. Az Isztambuli Egyezmény nem tiltja, hogy másokra is kiterjesztve legyenek az áldozatvédő jogszabályok.

3. Senki nem mondta, hogy az Isztambuli Egyezményt egy az egyben bele kell másolni a törvénykönyvbe. Az van benne, hogy milyen jogszabályok megalkotására vállalnak kötelezettséget. Ráadásul azon belül is elég nagy mozgástér van, az államoknak megmarad az önállóságuk, továbbá ha már eleve meg van, és tök mindegy, hogy hol, akkor az a pont ki van pipálva.

Ha nálunk elvileg minden megvan, akkor az összes pipa, és az aláírás után semmi teendő nincs, szóval nincs miért megtagadni az aláírást, lehetne ezzel bizonyítani, hogy Magyarország valóban mindent megtesz az áldozatok védelmében, de nem így van.

Miért?

És érdemes figyelembe venni, hogy a kormányon valamint az ellenzékben milyenek a nemek aránya.

Persze férfi képviselők is képviselhetnék tisztességgel a nőket, de valamiért mégsem teszik.

És a nők képviselésében nem csak olyasmire kell gondolni, hogy mi van a szexuális bűncselekményekkel, stb. ill. azok megelőzésében, hanem akár olyan kis apróságokkal is, hogy mi újság van az ápolási díj alakulásával, hiszen többnyire a nőkre hárul ez a munka.

Érdemes arra is odafigyelni, hogy a szülésnél, amikor a nők igen kiszolgáltatottak, mennyire van védve a méltóságuk. És még ezer más.

2023. nov. 5. 09:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!