Magyarországon hány no go zónát ismertek? Össze lehet hasonlítani a mi no go zonaink a Nyugat europaiakkal ?
En komarom esztergom megyei vagyok .
Nálunk van a Tatabányai mesztelep meg 6 os telep
Oroszlanyon Petőfi udvar
Tudom hogy Miskolcon van az Avas lakótelep pedig nem jártak sose Miskolcon az olyan híres.
Pesten a 8 ker egyes részeirol tudok de utcát nemtudok mondani gondolom nem egész Józsefváros gáz. Csak egyes részei
Tudtok mondani gondolom még pár ilyen helyet.
Ahol este egyedül nem ajánlatos sétálni?
Valamilyen szinten helyes a szegregáció.
Ok más igények és más célok szerint élnek akor pl az iskolákban nem ertem miért kell erőltetni hogy keverten járjanak velünk.
Nekik és nekünk is jobb a szegregált oktatás.
Kéne egy külön roma iskola meg magyar iskola nincs ebben semmi rossz.
Az sokkal rosszabb ha pl lenne egy magyar gyerek akinek komolyabb tanulmányi céljai vannak foiskola egyetem st de 45 perces tanorabol 35 percet fegyelmezni kell egy tanárnak a romakat és nemtud felkészülni aki tanulni akar.
De a romának is rossz minek eroltetik rá a rengeteg ő életében felesleges tudást.
És miért eroltetik rá a magyar szokásokat szabályokat?
Ilyen szempontból a no go zónák is jók ott azt csinálnak amit akarnak kivéve a súlyos bűnöket és kész.
Mi is elvagyunk magunk között meg ők is.
Nem szeretem a magyar mentalitást kedves Kérdező. Mérgező az a tömör gyűlölet,megvetés (???), meg irigység ami húsz méterre a határtól már szó szerint fojtogat.
Ez már elég ok arra, hogy sehol ne érezzem jól és biztonságban magam.
Van egy leányvállalata a cégünknek Magyarországon. Úgy három éve húzták fel. Néhány hónapig itt volt egy pár főböl álló csapat.
A műszaki személyzet, vagy valami ilyesmi.
Én voltam a nem hivatalos tolmács.
Aranyosak és szorgalmasak voltak.
Igaz, majdnem egy hónapomba telt, hogy az otthonról hozott kisebbségi komplexust ami miatt hol az egyik,hol a másik érezte magát "lenézve", kikedveskedjem belőlük. Sikerült. Elmentek, vitték a gépeket amire szükségük volt.
Természetesen ennyivel nem ért véget a történet.
Egyik probléma a másik után,ez sem akar sikerülni,az sem akar működni.
Mind a mai napig minden hónapban elutazik tőlünk valaki, hogy megnézze,mi a baj.
Az első alkalommal én is mentem, hogy segítsek,ha tudok.
Ahogy távolodtunk az osztrák határtól,úgy lettem egyre csendesebb.
Tatabányánál már potyogtak a könnyeim. Kérdezték,mi a bajom, én meg mondtam, hogy honvágyam van már most. Nem értették, hogy érezhetem magam ilyen cefetül, megmagyarázni meg nem lett volna értelme. Pedig próbálkoztam. Megmondtam, hogy Ausztriában vagyok otthon, itt meg nem. Hümmögtek egy sort.Mire célba értünk már összekapartam a lelkemet.
Erre mi történt? Három napig órákra össze voltam zárva a magyar meg az osztrák illetékesekkel.
Teljesen "leszívták" az összes energiámat.
A mieink (20 éves gyakorlattal) hiába próbálkoztak megmagyarázni, hogy egyetlen dolgozó nem tud egyszerre három gépet működtetni.
Egyszerűen képtelenség pláne úgy, hogy az egyetlen dolgozónak gyakorlatilag négy/hat ember munkáját kell elvégezni,mert a magyarok azt találták ki, hogy "megspórolják" a minőségellenőröket IS. Csinálja a gépkezelő. Ez nem működik.
Veszekedtek a mieinkkel.
Majd ők megmutatják. Na, tényleg "megmutatták". Se mennyiség,se minőség.Sehova nem haladnak.Nem csoda...
Már eleve a padló amire a gépeket helyzték soha nem lenne Ausztriában elfogadott. Mondták már a tervezés során, hogy nem lehet a sima betonra helyezni.
Mittomén mivel kell bevonni,mert a vibrálás miatt nagyon gyorsan szét fog a beton repedni és ez már csak a stabilitás ( hiánya) miatt is veszélyes.
Hát ők csak azért is "okosban" csinálták meg. Az alig néhány hónapos csarnok úgy nézett ki máris, mintha ötven éve üzemben lenne. A gépek egy része máris elkezdett elmozdulni.
Mondja a Meister nekem mi nem tetszik neki,én meg mondtam a főnöknek magyarul. Teljesen kiakadt.
Jóformán elküldött minket az "anyánkba". Természetesen nem szó szerint értendő.
Nehogy már mi akarjuk nekik elmagyarázni ( a húsz éves praxissal), hogy merre lohol a nyuszi. És különben is: az osztrákok a hülyék, hogy annyi embert fizetnek, amikor sokat lehet ezen is spórolni. Csak éppen egy emberrel kell hatét elvégeztetni. Szorgalom kérdése az egész. Egyszerűen nem tudtunk semmit sem segíteni,mert nem is akartak változtatni.
Elkeserítő volt. A dolgozók is nagyon ellenségesek voltak velem. Leginkább velem,mert mégiscsak magyar vagyok,aki " kitakarodott nyugatra mosogatni". Igen, mosogatni. Ezt mondták. Pedig mi csak segíteni akartunk.Egyébként a hazautazásunk után egy héttel kirúgták az akkori dolgozók felét, mert " nem produktívak".
Egy hónappal később kérdezték itthon, hogy elkísérném-e őket újra.
Én meg azt kérdeztem, hogy mégis hogyan kommunikálnak egymással napi szinten, hiszen nem szoktak utánam futkosni.
Angolul. Na, mondtam ez remek.
Ha ez így működik, akkor teljesen felesleges nekem is menni.
Ha nagyon muszáj, írjanak egy email-t,vagy hívjanak fel. Még egyszer nem hagyom magam sértegetni pláne úgy nem, hogy eredménye sem lesz.
Ennyiben maradtunk.
A "főnökség" olyan arrogáns, meg ellenséges volt, hogy nagyon nagy önuralomra volt szükségem ahhoz, hogy ne mondjam ki amit gondolok.
És arra is oda kellett figyelni, hogy ne fordítsak le mindent,ami elhangzott. Abból csak nekem lett volna bajom, a magyarok meg nem érnek annyit, hogy nekem legyen problémám miattuk. Tehát "cenzúráztam" magamat.
A melósok meg egyszerűen csak iszonyatosan ellenségesek voltak velem.
Nincs nekem erre szükségem. Jól érzem magam ebben a társadalomban ahol élek. Semmi okát nem látom, hogy átmenjek Magyarországra.
Szerencsére messze is van, meg már bevásárolni is olcsóbb itthon.
19-es voltam.
Köszönöm a figyelmet.😊
23# sok dolog ismerős amit írsz nekem is vannak kint ismerősök pont nálatok Ausztriában azt mesélik hogy a légkör nagyon más barátságosak az emberek kedvesek és mosolyognak.És ez elege érezhető minden nap.
A magyar vezetők meg pont ilyenek amit leírsz van egy elképzelésük hogy ők majd megmutatjak ki a Jani.
Aztán mindig valami műszaki apróság miatt csúszik el az egész
Valamit kihagynak aztán borul minden és akor oldja meg a dolgozó tulorazzon éjjel nappal meg dolgozon 3 helyet.
Mert a magyar szorgalommal dolgozik nem ésszel.
Ez a meggondolatlan tervezés nagyon nem egyedi esett .
Egy magyar vezető sose ismeri be a hibáit ez is a baj.
És akinek egy kis hatalma van már lenezi a többit mint egy nemes földesúr ez is nagyon jellemző ránk.
Szeretjük ezt a kiraly földesúr jobbágy társadalmi rendszert.
Mi nekünk ez a polgári demokrácia nem megy.
Inkább választunk 1 vezért és pártot önként 20 30 évre mert úgy érezzük magunkat biztonságban
Utalunk váltani.
😀 ez a Gyurcsány valami mitikus gonosz.
Nem kell elhini a nepbutitast
Annak az embernek már semmi hatalma nincs.
Ebben az országban Gyurcsanyozassal Sorosozasal migransozasal meg pedofilozasal lehet választást nyerni .
Sose akarunk szembesülni az igazi problémával mindig hazudunk magunknak mi magyarok .
Az a baj itt mindenki piszkosul büszke és piszkosul makacs.
Nincs önkritika és nem javitjuk ki a hibáink.
Szerintem nincs azzal baj ha egy vezető hibázik.ha utána őszintén megbanja és kijavitja .
De itthon nálunk inkább el van mindenki csendesitve vagy karaktergyilkolva hibákat meg fanatikusan letagad mindenki .
Ez megy az itteni cégeknél de úgy tágabban az egész országban kormányban is.
A magyar népnek az önkritika hiányzik.
Ja csak az a baj a mi hazánkal hogy nemzetközileg nem lenne szövetségesunk.
Toroczkai ek nem barátai se orosznak se nyugatnak se Kínának
Es összes szomszédos országgal ausztria kivetelevel félig meddig hadban alnank.
Egy ilyen kis ország ennyire nem lehet nacionalista
27#
És meg is oldódna az ország minden baja? Neked biztos.
De nem csak a cigány falvad létezik.
Én elhiszem hogy akinek cigányok a szomszedai ez az élete fő problémája.
A mulatós zene üvöltetese a szemét és a folyamatos betörés veszély sokkal jobban zavar mint bármi ami az országban megy mert nem tudsz tőlük élni.
Ha társashazba 1 roma család bekoltozik a magyarok onnan menekülni fognak
Ingatlanod értéke meg több millió forinttal csökken ha romák költöznek melléd.
Amikor ilyen lakasfoglalok vannak akik erővel elfoglaljak a lakásod és évekig nem tudsz velük mit csinálni akor olyan szívesen segitenek.
Név nélkül alarcban simán igazságot lehetne szolgáltatni ha a rendőrség nem teszi.
Persze nem nagyon bántani őket csak kilakoltatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!