A jobboldaliak egy része miért tartja hazaárulónak azokat, akik a jobb megélhetés miatt külföldre költöznek és soha többet nem térnek vissza Magyarországra?
Én annyira "hazaáruló" vagyok, gyereket sem szültem ( más hobbim van ami sokkal olcsóbb és akkor csinálom, amikor épp olyan a kedvem😬) meg több, mint húsz éve el is jöttem onnan örökre.
Ha az állampolgárság megváltoztatását nézem, akkor nem vagyok "hazaáruló". Ausztriában találtam olyan hazára, ahol otthon érezhetem magam.
Tehát velem minden rendben.😊😊
Először is nem vagyok Fideszes.
Azért mert ez nem így működik, hogy jaj most itt nem jó ezért elmegyek máshova. Ha a szomszéd háza szebb átköltözöl hozzá? Tudjátok vannak nemesebb és fontosabb dolgok mint az hogy többet keress. Igen, ez most egy szar időszaka az országnak, mindig is volt, mindig is lesz. De nem körülöttetek folyik a világ. Ez egy 1000 éves nemzet, ezer évnyi történelemmel és nem fogom csak így itt hagyni. Egy nemes és fényévekkel fontosabb cél érdekében. Mi egy jobb hazát akarunk, és mi is alig várjuk, hogy eltakarodjon ez a szar fertő az országunkból. De egyelőre nincsen olyan karizmatikus és erős vezető aki ezt meg tudná dönteni és uralkodni tudna. De egy nap el fog jönni és eljön még Magyarország virágkora. Manapság nagyon kevesen foglalkoznak egy ilyen fontos dologgal. Mindenki süti a saját pecsenyéjét és elmegy külföldre mert ott jobb a kereset meg kolbászból van a kerítés. De tudjátok meg, hogy ez az érzés sem örök, meg fog ölni a honvágy, mert a lelketeket ez a hely élteti. Majd ha kiéltétek a hedonizmusotokat rájöttök.
17/F
"Mit érdekel téged a primitív barmok véleménye ? Nem te fogsz sírni nyugdíjasként, hogy nem telik gyógyszerre és ételre a nyugdíjnak nevezett alamizsnából. Már ha lesz egyáltalán a mi generációnknak."
És? Nyugaton meg meg se éred a nyugdíjaskort...
#14., #15.:
'Azért mert ez nem így működik, hogy jaj most itt nem jó ezért elmegyek máshova.'
Pontosan, ez így megy, ha mérgező, és undorító a társadalmi légkőr; és nem jó itt lenni, akkor fogom magam és elmegyek világgá.
'Tudjátok vannak nemesebb és fontosabb dolgok mint az hogy többet keress.' Tényleg? Kérlek mesélj! Meg tudsz élni hazafiasságból?
'Igen, ez most egy szar időszaka az országnak, mindig is volt, mindig is lesz. De nem körülöttetek folyik a világ.'
— Így van ez, amióta az első magyar leszállt a lóról. Nem, ez nem egy rossz időszak, hanem egy több, mint ezer éve tartó nyomor, ami soha nem volt máskép; jó időszak soha nem létezett ennek az országnak a történelmében.
— "De nem körülöttetek folyik a világ." Mármint kik körül, és egyáltalán hogy jön ez ide??? (Amúgy helyesen *forog és nem *folyik.)
'Ez egy 1000 éves nemzet, ezer évnyi történelemmel és nem fogom csak így itt hagyni.' Szived joga, de a magamrészéről én úgy itt hagyom ezt az országot, mint a huzat.
'Egy nemes és fényévekkel fontosabb cél érdekében. Mi egy jobb hazát akarunk, és mi is alig várjuk, hogy eltakarodjon ez a szar fertő az országunkból. De egyelőre nincsen olyan karizmatikus és erős vezető aki ezt meg tudná dönteni és uralkodni tudna.'
—1. "mi is alig várjuk, hogy eltakarodjon ez a szar fertő az országunkból." Mármint kiknek és/vagy minek is kéne pontosan elhagynia az országot??? Mi az, hogy "mi is"; ti, meg még ki?
—2. "uralkodni" Visszatér a monarchia?
'De egy nap el fog jönni és eljön még Magyarország virágkora. Manapság nagyon kevesen foglalkoznak egy ilyen fontos dologgal. Mindenki süti a saját pecsenyéjét és elmegy külföldre mert ott jobb a kereset meg kolbászból van a kerítés.'
— Kérlek szépen sorolj már föl egy párat ezekből a "fontos dolgokból"? Érdekelne.
— Igen mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti, mivel minden épeszű embernek az a célja, hogy saját maga és/vagy a saját családja számára stabil, szilárd jövedelmet és életkörülményeket teremtsen, biztosítson; és ezt a hazai bérekből, még úgy is, hogy ha két kereset van egy családban elég nehéz előteremteni.
— Nem, nyugaton nincs kolbászból a kerítés, odakint is meg kell és meg is lehet dolgozni a megélhetésért, de viszont nem alamizsnával fogják kiszúrni a szemedet.
'De tudjátok meg, hogy ez az érzés sem örök, meg fog ölni a honvágy, mert a lelketeket ez a hely élteti. Majd ha kiéltétek a hedonizmusotokat rájöttök.'
— Engem német (osztrák) származásúként nem "éltet ez a hely", sőt soha nem is éreztem semmi kötődést ehhez az országhoz.
'Ja meg még valami. Szerintetek az elmúlt évszázadokban ha nem tetszett a rendszer vagy szar időszak volt akkor csak gondoltak egyet és elmentek? Igen, volt ilyen is de a többség küzdött és tűrte a szart. Pedig nem mintha '48ban nem nyalhattak volna be az osztrákoknak, vagy mehettek volna ki Amerikába. Mégis küzdöttek sokan az életük áráért. Pedig nem volt ám szar élet a Habsburgok alatt, főleg ha benyaltál. Na ők nem nyaltak be, a nemzetért haltak meg, mert ők bátrak voltak és tudták hogy vannak fontosabb dolgok mint a saját problémáik.'
Ez mind szép és jó, csak annyi a szépséghiba, hogy '48 közel 200 éve volt és nagyon nagy aktualitása nincs, max. annyi a közös '48 és napjaink Mo.-a közt, hogy a nép akkor is nyomorban élt, és ma is. Mo. része a Schengeni övezetnek - hála annak a magasságosnak -, így bárki előtt nyitva áll a lehetőség, hogy belépjen egy jobb életbe, mint amit ez az ország kínál.
'170 éve több önzetlenség volt az emberekbe mint ott.'
Mi? Hol? Mintha nem fejezted volna be a gondolatot.
'Pedig Petőfi liberális volt. Mégis bármikor készen állt, hogy életét adja a hazájáért.'
Ez megtörtént, és ettől kinek lett jobb!? Már bocsánat.
'Most nem azt mondom, hogy haljon meg mindenki a hazáért, hanem azt, hogy éljetek érte, és próbáljatok meg minél többet tenni ezért a szép Magyarországért.'
Akkor most felteszem a mindenkit irritáló kérdést/kérdéseket:
— Miből? Hogyan? Mivel? Kikkel? — vagy inkább Kikből —; kivánod/kívánjátok megteremteni ezt a "szép Magyarországot"?
— Mert olyan nagyon, nagy konkrétumokat nem hallottunk.
#14: a 17 éveddel akár már gondolkodhatnál is ( lerohasztott magyar oktatás ide vagy oda).
Gyönyörű lózungokat hánytál ide tiszteletreméltó vehemenciával,de még semmit sem tudsz az életről.
Kerek perec leírtam, hogy a magyar mentalitás miatt jöttem el onnan több, mint húsz éve. Mert mérgező, beteg és a végtelenségig hazug.
Ha csak a negyede igaz lenne a sokat emlegetett keresztény konzervatív értékrendnek, már régen elérte volna Magyarország a 20. század végét.
De mert minden ilyen felsőbbséges értékrend mondva csinált,ezért nem is lehet komolyan venni.
Az, hogy anyagilag is sokkal jobb idekint, csak a" bónusz".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!