Megélhetési válság van Magyarországon?
Külföldön élek, már 10 éve.
A hírekből, online, illetve néhány fórumon hallom/olvasom hogy elég nehéz ma normálisan megélni Magyarországon, köszönhetően az inflációnak, a kőolaj/földgázellátás bizonytalanságának, üzemanyag árak alakulásának, a politikai vezetésnek.
Ritkán járok haza, az otthoniakkal szoktam beszélni. Azt mondják valóban nehezebb mint volt, de így is megoldják valahogy. Kétszer meggondolják mit és hol vesznek meg, de kijönnek.
Namármost, mi az igazság? Amit hallok, olvasok sok helyen mindenféle emberek hozzászólásaiból, beszámolóiból, vagy amit a családtagjaim, ismerőseim adnak elő nekem?
Tényleg annyira nehéz otthon, vagy csak nagyon fel lett fújva ez a dolog, és eltúlozzák néhányan?
Valóban megélhetési válság van Magyarországon?
Igen.
Pont ez a baj, hogy belenyugszik abba, hogy jaj, de hát még meg lehet ezt oldani, lehetne rosszabb is, még nem éhezünk...stb.
Hát basszus!
Meg akarja várni, hogy odáig elérjünk?
Érdemes utánanézni a szekunder szegénységnek (=secundery poverty, érdekes módon magyarul alig találni róla valamit. Vajh?...🤔)
Arra gondoltál már, hoyg nem minden ember él ahonos körülmények között?
Vannak milliomosok, vannak, akik középszinten élnek, meg vannak, akiknek a napi kaja beszerzése is problémás. (Melleslet ez ezelött 10 évvel is így volt, csak idöközben a középszintröl sokan lecsúsztak.)
Másrészt rengeteg az egyedülálló anya (meg apa), akiknek egy fizetésböl kell magukat, a gyerek(ek)et és a lakhatást finanszírozni, nekik egyre nagyobb gond a szinten maradó fizetésböl megoldani.
Gondolom az ismeroseid varosi kozeposztalybeliek.
Termeszetesen van reteg aki ugyanugy él. Egyedulallo, fiatal ferfi vagyok, sajat lakassal, hitel nelkul, ugy hogy a havi bevetelem 1 es 2 millio forint kozott mozog. Szerinted megérint az hogy 50k-val tobbet koltok a sparban? Nem. Szerinted aki 220 nettobol tengodik gyerek mellett, azt megerinti? Igen.
Rossz a helyzet Magyaországon.
Átlag felett keresek, közel fél millió és nehezen jövök ki hó végén. Nem élek nagy lábon. Egyszerű autó, egyszerű albérlet, és hiába van önerő oly annyira felmentek az ingatlan árak és a hitel kamatok, hogy lehetetlen saját otthont venni. Szar a helyzet. Ha a párom nem ragaszkodna ennyire ehhez a rothadó országhoz, és nem lenne 2 kutyánk, már rég hátam mögött hagytam volna Orbániát. Itt nincs se jelen, se jövő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!