Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ez egy hasznos média hack,...

Ez egy hasznos média hack, vagy tudatos gyalázása az LMBTQ embereknek?

Figyelt kérdés

Indiana államban egy megyei képviselő bejelentette hogy ő egy színesbőrű leszbikus nő. A színesbőrű mivoltát abból vezette le hogy vannak indián felmenői, a leszbikust pedig abból hogy szerelmes a feleségébe akivel 6 gyermeket nevelnek. Elmondása szerint elképzelhető hogy később meggondolja magát hiszen " az idetitásunk felfedezése egy össze tett folyamat és gyakran a személyes utunk végén oda érkezünk vissza ahonnan elindultunk"

Szerintem ez az ember egy mestertroll de a kis akciója rávilágít egy nagyon súlyos defektusra, mert az úgy konzekvens hogyha valamit megengedünk valakinek akivel kapcsolatban meg orrontjuk a kisebbségi identitást akkor az álltalános érvényű és bárkire vonatkozhat, az úgy nem játszik hogy megvizsgálják hogy "neked ezt jogod van mondani, annak megfelelően vagy felöltözve, annak megfelelő a családi állapotod, annak megfelelőek az identitás külsőségeid tehát ezzel a joggal rendelkezel akkor téged ez megillet...míg a másik emberre mivel ezek a külsőségek nem érvényesek így rá azt mondják hogy te csak trollkodsz ezzel ezért neked ez nem jár" Viszont ha valamit így meg lehet trollkodni akkor az talán bemondásra nem kellene hogy érvényes legyen, nem kellene hogy járjon.

[link]

2023. jún. 24. 21:05
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

"Az hétköznapi meg az intelligens az egy oximoron. Tudod vagy hétköznapi, vagy intelligens. 🤣 Az intelligencia és a kíváncsiság az pedig kéz a kézben jár egymással. Aki intelligens az kíváncsi is. Nincsenek "intelligens nem kíváncsi emberek"."

Húh ez durva, de ezt is el kell, hogy magyarázzam. Hétköznapi emberek alatt azokat a személyeket értem, akik mondjuk szakácsok, banki recepciósként dolgoznak, pénztárosokstb. Szóval ezek között az emberek között nem lehet senki sem intelligens? Vagy ha intelligensek, akkor tudniuk kell erről a transz témáról alaposan? Elképzelhető, hogy teljesen más érdekli őket a több millió lehetőség közül.

"Az intelligencia és a kíváncsiság az pedig kéz a kézben jár egymással. Aki intelligens az kíváncsi is. Nincsenek "intelligens nem kíváncsi emberek"."

Ezért írtam, hogy az intelligenciát egy spektrumként fogom fel, hiszen lehet hogy egy tanulónak vág az esze, így az órákon jól teljesít, de lusta tanulni és olvasni (így nem lehet kíváncsinak mondani). Az a baj, hogy nem fogod fel, hogy az, hogy kit tekintünk intelligensnek az szubjektív.

2023. jún. 29. 16:43
 22/30 A kérdező kommentje:

"Húh ez durva, de ezt is el kell, hogy magyarázzam. Hétköznapi emberek alatt azokat a személyeket értem, akik mondjuk szakácsok, banki recepciósként dolgoznak, pénztárosokstb. Szóval ezek között az emberek között nem lehet senki sem intelligens? Vagy ha intelligensek, akkor tudniuk kell erről a transz témáról alaposan? Elképzelhető, hogy teljesen más érdekli őket a több millió lehetőség közül."

Miért kérdezed tőlem hogy lehetnek e intelligens emberek a szakácsok és a banki recepciósok? Miért kérdezed azt tőlem hogy szerintem tudniuk kell e a transz témáról alaposan? Mit tudom én... Nekem ez már magas gyermekem, de szerintem már te magad is bele keveredtél.

"Ezért írtam, hogy az intelligenciát egy spektrumként fogom fel, hiszen lehet hogy egy tanulónak vág az esze, így az órákon jól teljesít, de lusta tanulni és olvasni (így nem lehet kíváncsinak mondani). Az a baj, hogy nem fogod fel, hogy az, hogy kit tekintünk intelligensnek az szubjektív."

Na ez már egy másik téma de akor rögtön az elején állj.

Az hogy valamelyik osztálytársad az iskolában "jól teljesít" az én véleményem szerint közel sem jelenti önmagában azt hogy vág az esze.

Nem kell hozzá különösebben okosnak lenni, még egy rosszabb képességű tanuló is lehet csupa ötös mindenről és járhat versenyekre pusztán azért mert szorgalmas. Ellenben szerintem ha arra vagy kíváncsi kinek "vág az esze" az mindig az lesz aki 0 tanulással is hozzá a minimum 2 es vagy jobb esetben 3 as átlagot. Egy alapvetően porosz oktatási rendszerben nem lehet megállapítani ki az okos. De ezekre igazából a tudomány jelenlegi állása szerint sincsen telejsen egyértelmű az egész tudományos közösség álltál elfogadott válasz hogy mitől intelligens valaki illetve mit tekintunk intelligenciának. Ebben még egyet is értettünk. Viszont az már butaság amikor azt mondod hogy "lusta tanulni és olvasni így nem lehet kíváncsinak mondani" Ebben az esetben te a saját érdeklődési köröd alapján akarod felmérni hogy a másik elég kíváncsi e. De azzal nem szamolsz hogy talán őt teljesen más érdekel másra kíváncsi mint te és meglepődnél hogy egy általad ismeretlen témában mennyivel tájékozottabb nálad.

Az nagyon jó ha te szeretsz olvasni és tanulni (bár az itt nem teljesen világos hogy azt e amit eléd tesznek, mert az úgy nem ér akkor max szorgalmas vagy és engedelmes) de ettől még ne gondold magad intelligensebbnek vagy kíváncsibbnak a társaidnál ezzel a "spektrummal" mert könnyen válhat keserűvé a valóság ha egyszer felnősz. Be csak okos legyél hanem alázatos is. Sajnos ez a legtöbb gyerekből hiányzik manapság.

2023. jún. 29. 20:52
 23/30 anonim ***** válasza:

"Miért kérdezed tőlem hogy lehetnek e intelligens emberek a szakácsok és a banki recepciósok? Miért kérdezed azt tőlem hogy szerintem tudniuk kell e a transz témáról alaposan? Mit tudom én... Nekem ez már magas gyermekem, de szerintem már te magad is bele keveredtél."

Itt kettőnk közül csak neked magas.

Te mondtad, hogy a hétköznapi ember és az intelligens ember két külön fogalom, én elmagyaráztam, hogy mit jelent, hogy "hétköznapi ember" (egy szakács, banki recepciós stb.) és megkérdeztem, hogy akkor ők nem lehetnek e intelligensek. Ebben nem tudom hogy mi olyan nehéz. Aztán feltételeztem azt is, hogy közöttük is lehetnek intelligensek, de a transz téma nem hiszem, hogy sokukat érdekli.

2023. jún. 30. 08:19
 24/30 A kérdező kommentje:

"Ebben nem tudom hogy mi olyan nehéz."

Az hogy ennek se füle se farka. Mindenféle munkát végző embernek lehet mindenféle gondolata és érdeklődési köre. Nincsen ilyen amit te mondasz. Értelmerlen gyermeteg a végzett munka alapján következetned az emberek érdeklődési körére.

2023. jún. 30. 09:27
 25/30 anonim ***** válasza:

"Az hogy ennek se füle se farka. Mindenféle munkát végző embernek lehet mindenféle gondolata és érdeklődési köre. Nincsen ilyen amit te mondasz. Értelmerlen gyermeteg a végzett munka alapján következetned az emberek érdeklődési körére."

Megint radikálisan fogod fel amit mondtam. Nem azt állítottam, hogy az általam, példaként felsorolt szakmákat végző emberek egyike sem foglalkozhat a témával, hanem, hogy mivel a nagy részük nem transz, ezért vszinű a többségüket nem foglalkoztatja a dolog.

2023. jún. 30. 12:32
 26/30 A kérdező kommentje:

"Megint radikálisan fogod fel amit mondtam. Nem azt állítottam, hogy az általam, példaként felsorolt szakmákat végző emberek egyike sem foglalkozhat a témával, hanem, hogy mivel a nagy részük nem transz, ezért vszinű a többségüket nem foglalkoztatja a dolog."

Persze hogy radikális fogom fel, mert úgy forgalmazol :D

Nem tudom leesett e már hogy több nem transz embert foglalkoztat a téma mint ahány ténylegesen transzot. Hahó ideje átjönni a csillagkapu ezen oldalára.

Részben ez is az egyik probléma.

2023. jún. 30. 21:48
 27/30 anonim ***** válasza:

"Aztán feltételeztem azt is, hogy közöttük is lehetnek intelligensek, de a transz téma nem hiszem, hogy sokukat érdekli."

Hú ez aztán tényleg radikális 😱

"nem hiszem, hogy sokukat érdekli", még oda is írtam, hogy ez az én hitem.

"Részben ez is az egyik probléma."

Ha a transzneműség önmagában egy semleges dolog, akkor miért probléma erről beszélni...

2023. jún. 30. 22:27
 28/30 A kérdező kommentje:

"Hú ez aztán tényleg radikális 😱"

Most úgy csinálsz, mintha önmagában a nyelvtani megfogalmazás lenne az ami radikális a nézetedben, nem így van, nem ettől hanem attól a sudribunkó egyszerűségből és cinizmusból ami árad belőled gyerek létedre ahogyan implicit módon kijelented hogy a transzokon kívül nem érdekel másokat a téma.

"Ha a transzneműség önmagában egy semleges dolog, akkor miért probléma erről beszélni..."

Nem beszélni róla ami probléma önmagában..hanem politikai tőke kovácsolására felhasználni, na az a probléma.

2023. jún. 30. 23:05
 29/30 anonim ***** válasza:

"Most úgy csinálsz, mintha önmagában a nyelvtani megfogalmazás lenne az ami radikális a nézetedben, nem így van, nem ettől hanem attól a sudribunkó egyszerűségből és cinizmusból ami árad belőled gyerek létedre ahogyan implicit módon kijelented hogy a transzokon kívül nem érdekel másokat a téma"

Már megint kitaláltad, hogy azt írtam, amit nem is, gratula 👍

Nem tudom, hogy honnan szeded, hogy gyerek vagyok, mikor a te szövegértéseddel sokkal nagyobb gondok vannak.

"Nem beszélni róla ami probléma önmagában..hanem politikai tőke kovácsolására felhasználni, na az a probléma"

Igen, az biztos, hogy idegesítő, hogy a jobboldal állandóan róluk beszél. Itt az oldalon is az LMBTQ kérdések nagyrésze, uszítás és Trump is transzfóbiával akart kapányolni, hogy újra megválasszák.

Na mind1, semmi olyat nem tudtál mondani, ami megváltoztatta volna a világképemet, csak idegesítő volt, hogy folyton kiforgattad a szavaimat, de már rád untam.

2023. júl. 1. 07:58
 30/30 A kérdező kommentje:

Kösz hogy megelőztél vele hogy te is ráuntál mert épp akartam mondani hogy unalmas már a veled folytatott diskurzus.

Milyen világképedet? Nem vettem észre hogy lenne. De ha van is akkor is csak a közönséges szekértábor identitáshoz tartozol mert te is ezt a jobb-bal polarizált erőltetett felosztást büfögöd vissza. Továbbá forrást kritizálsz és kijelented hogy azt milyen emberek olvassák és az alapján jelented ki hogy ez nem is ügy mert senkit nem erdkel igazából, de amikor meg kérlek hogy sorolj fel számodra komolyan vehető hírportálokat azt természetesen megtagadod 🤣

"Már megint kitaláltad, hogy azt írtam, amit nem is, gratula 👍

Nem tudom, hogy honnan szeded, hogy gyerek vagyok, mikor a te szövegértéseddel sokkal nagyobb gondok vannak."

Természetes hogy nekem sem tökéletes a szöveg értésem de azokat amiket írtál bennem így csapódnak le, nagyon konnyelmeuen fogalmazol meg markáns véleményt arról hogy kit mi érdekel(het) a semmire alapozva hivatkozol rá. Amit a transz sportolókkal kapcsolatban állítottál a magad felületes ismeretei alapján az már annál is ki veri a biztosítékot aki az általános iskolai biológia órán figyelt és bejárt tesi órára. Magadat járattad le. Másik témában ha valamire rá világítottam hogy szerintem az nem úgy van ahogy írod, akkor pedig gyerekes módon hátráltál ki abból amit mondtál és még egy kicsit ide-oda tekeregettél rajta hogy ki forgasd a saját szavaidat. Ebből gondolom hogy gyerek vagy. Mert azok csinálják ezt amikor valami stiklivel lebuknak és számon kérik őket akkor vigyorogva hazudoznak.

2023. júl. 1. 08:39
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!