Ez egy hasznos média hack, vagy tudatos gyalázása az LMBTQ embereknek?
Indiana államban egy megyei képviselő bejelentette hogy ő egy színesbőrű leszbikus nő. A színesbőrű mivoltát abból vezette le hogy vannak indián felmenői, a leszbikust pedig abból hogy szerelmes a feleségébe akivel 6 gyermeket nevelnek. Elmondása szerint elképzelhető hogy később meggondolja magát hiszen " az idetitásunk felfedezése egy össze tett folyamat és gyakran a személyes utunk végén oda érkezünk vissza ahonnan elindultunk"
Szerintem ez az ember egy mestertroll de a kis akciója rávilágít egy nagyon súlyos defektusra, mert az úgy konzekvens hogyha valamit megengedünk valakinek akivel kapcsolatban meg orrontjuk a kisebbségi identitást akkor az álltalános érvényű és bárkire vonatkozhat, az úgy nem játszik hogy megvizsgálják hogy "neked ezt jogod van mondani, annak megfelelően vagy felöltözve, annak megfelelő a családi állapotod, annak megfelelőek az identitás külsőségeid tehát ezzel a joggal rendelkezel akkor téged ez megillet...míg a másik emberre mivel ezek a külsőségek nem érvényesek így rá azt mondják hogy te csak trollkodsz ezzel ezért neked ez nem jár" Viszont ha valamit így meg lehet trollkodni akkor az talán bemondásra nem kellene hogy érvényes legyen, nem kellene hogy járjon.
"És? Férfiak között is lehetnek ilyen különbségek és még sem választják őket szét ezek szerint a kritériumok szerint. Ugyanúgy tudnak a férfiak egymás ellen teniszezni, vívni stb. pedig nemeken belül is fennállnak ezek a különbségek."
Már miért ne választanák szét? Szét vannak választva hogy a nemeken belüli túl nagy különbségek ne okozzanak problémát. Ez most személyes és nem bántásból kérdezem, de sportoltál te valaha legalább amatőr szinten? Mert ha soha nem, és soha nem is érdekelt különösebben a sport akkor teljesen érthető ha ennyire nem vagy képben és no offense. Csak így miért alkotsz markáns véleményt olyan témában ami neked gyakorlatilag tök mindegy mert soha nem érzeted sajátodnak, soha nem versenyeztél (sportban).
"Boccs, de aki Dailymail-el akar bizonyítan egy ilyen dolgot az szerintem beletartozik az "egyes emberek" kategóriájába. Vajon miért lehet az, hogy ők a legnépszerűbbek a UK-ban? Mert úgy írnak meg cikkeket, hogy a lehető legkönnyebben emészthető, elfogadható legyen a hétköznapi emberek számára. Ez azt jelenti, hogy csak egy felületes jelentést fognak adni egy komplex témával kapcsolatban is."
Boccs, de elég izzadság szagú amikor valaki a forrást anélkül kritizálja hogy pontosan megmutatná mi az ami szerinte nem úgy van, vagy hamis az abban állítottakban. Ez a "mindenki tudja" érvelés akkor hasznos ha ilyen módon próbálod el hitelteleníteni a másikat. Maga a cikk is a facebook bejegyzése mentén született, nem az a fontos hogy a cikk írója mit állít róla, hanem hogy ő konkrétan mit írt. Ha annyira nem tetszik a szájízednek az általam linkelt médium akkor kérlek sorolj fel pár darabot, 4-et minimum akik szerinted hitelesek. Ha ezt nem teszed meg akkor logikusan arra tudok csak gondolni hogy nem az érdekel hogy mi igaz és mi nem hanem pusztán az érzelmeid által vezérelten próbálsz valamiről véleményt alkotni, nem pedig tények alapján.
"Már miért ne választanák szét? Szét vannak választva hogy a nemeken belüli túl nagy különbségek ne okozzanak problémát. Ez most személyes és nem bántásból kérdezem, de sportoltál te valaha legalább amatőr szinten? Mert ha soha nem, és soha nem is érdekelt különösebben a sport akkor teljesen érthető ha ennyire nem vagy képben és no offense. Csak így miért alkotsz markáns véleményt olyan témában ami neked gyakorlatilag tök mindegy mert soha nem érzeted sajátodnak, soha nem versenyeztél (sportban)."
Tudsz erről valami forrást küldeni, mert valóban nem vagyok otthon annyira a sportok terén.
"Boccs, de elég izzadság szagú amikor valaki a forrást anélkül kritizálja hogy pontosan megmutatná mi az ami szerinte nem úgy van, vagy hamis az abban állítottakban."
Nekem úgy tűnt a kérdésedből, mintha arra akartál utalni, hogy ő hivatalosan is nőként lett elkönyvelve. Ahogy mondtama Dailymail-t egyszerű embereknek írják, így semmi egetrengetőt nem olvastam benne, de még el sem gondolkodtatott. Itt nem az a lényeg, hogy a leírtak igazak e vagy sem, hanem, hogy mennyire nothing burger az egész.
Az ilyen hírek csakis felhergelik a jobb és baloldaliakat (mármint a két oldalon lévő radikális nézetűeket).
"neked ezt jogod van mondani, annak megfelelően vagy felöltözve, annak megfelelő a családi állapotod, annak megfelelőek az identitás külsőségeid tehát ezzel a joggal rendelkezel akkor téged ez megillet...míg a másik emberre mivel ezek a külsőségek nem érvényesek így rá azt mondják hogy te csak trollkodsz ezzel ezért neked ez nem jár" Viszont ha valamit így meg lehet trollkodni akkor az talán bemondásra nem kellene hogy érvényes legyen, nem kellene hogy járjon."
Azt meg aztán nem is értem, hogy honnan szeded ezt, pontosan mikor jut a cikk írója erre a konklúzióra?
Mivel lett ennek az embernek több joga vmihez is, mikor kijelentette, hogy ő is az LGBTQ tagja?
"Tudsz erről valami forrást küldeni, mert valóban nem vagyok otthon annyira a sportok terén."
Miről küldjek forrást? Hogy nem/kor/testtömeg/magasság stb szerint versenyeztetik egymással a sportolókat? Google a barátod, beírod ott lesz pontosan leírva hogyan működik és miért pont úgy van kitalálva ahogyan. Ennyire lusta ne legyél.
"Nekem úgy tűnt a kérdésedből, mintha arra akartál utalni, hogy ő hivatalosan is nőként lett elkönyvelve. Ahogy mondtama Dailymail-t egyszerű embereknek írják, így semmi egetrengetőt nem olvastam benne, de még el sem gondolkodtatott. Itt nem az a lényeg, hogy a leírtak igazak e vagy sem, hanem, hogy mennyire nothing burger az egész."
Hát akkor nagyon rosszul tűnt, vagy nem olvastad el a leírásomat mielőtt válaszoltál. Pont ez a lényeg hogy nem ismerték el..
Mi az "nem az a lényeg hogy a leírtak igazak e vagy nem"?? Ha csak szórakozni akarsz mint egy egyszeri fogyasztó akkor valóban nem az érdekel téged hogy igaz e vagy sem. Ha viszont a kérdésre érdemben válaszolni szeretnél akkor természetesen érdekel hogy a leírtak igazak e vagy sem, hiszen csak az alapján tudod elmondani az érveidet. Persze anélkül is megteheted csak azzal én nem tudok mit kezdeni hiszen téged alapvetően nem érdekel mi igaz és mi nem és nem is akarsz ezen gondolkozni.
"Azt meg aztán nem is értem, hogy honnan szeded ezt, pontosan mikor jut a cikk írója erre a konklúzióra?"
Nem a cikk írója jut erre a konklúzióra drága..
"Mivel lett ennek az embernek több joga vmihez is, mikor kijelentette, hogy ő is az LGBTQ tagja?"
Semmivel nem lett több joga, de nem is ez a dilemma, hanem hogy elvitatják tőle hogy ő az aminek mondja magát és szánalmasnak/gyerekesnek tartják. Mintha nem lenne erkölcsi joga annak tartania magát aminek akarja.
De még mindig nem osztottad meg azt a pár darab médiumot amit hitelesnek tartasz, azóta is azokat várom.
"Hogy nem/kor/testtömeg/magasság stb szerint versenyeztetik egymással a sportolókat? Google a barátod, beírod ott lesz pontosan leírva hogyan működik és miért pont úgy van kitalálva ahogyan. Ennyire lusta ne legyél."
"A izomzata a csontjai, a tüdőkapacitása, a szíve attól még olyan változásokon ment keresztül"
Eddig még csontozatról, tüdő kapacitásról stb-ről volt szó. Szóval akkor még sem választanak szét, a te általad említett kritériumok szerint sportolókat egy nemen belül sem. Tudod vissza tudok lapozni és el tudom olvasni, hogy miket írtál, nem tudsz félrevezetni. Ahogy említettem ezek a különbségek nemeken belül is fenállnak!
"Semmivel nem lett több joga, de nem is ez a dilemma, hanem hogy elvitatják tőle hogy ő az aminek mondja magát és szánalmasnak/gyerekesnek tartják. Mintha nem lenne erkölcsi joga annak tartania magát aminek akarja."
Mivel a transz emberek, akik pl. hivatalosan nemet váltanak, nem a Facebook-ra írják ki, hogy "mostantól nő/férfi vagyok", hanem hosszú vizsgálat sorozaton mennek át.
Ahogy már többször is mondtam a Dailymail-el az a problémám, hogy nagyon felületesen kezeli az egész dolgot, nem az hogy nem igazat ír. Tehát egy csomó Nuance kimarad a vitából.
"Eddig még csontozatról, tüdő kapacitásról stb-ről volt szó. Szóval akkor még sem választanak szét, a te általad említett kritériumok szerint sportolókat egy nemen belül sem. Tudod vissza tudok lapozni és el tudom olvasni, hogy miket írtál, nem tudsz félrevezetni. Ahogy említettem ezek a különbségek nemeken belül is fenállnak!"
Jézusom.... Ugye ezt most nem mondod komolyan? Szerinted egy 2 méteres embernek ugyan annyi izomzata van mint egy 175cm esnek? Ugyan olyan erősen fog ütni mint a másik? Nyugodtan vissza lapozhatsz és el olvashatod miket írtam. Az hogy te nem érted a súly/magasság/kor/nem és az izomzat/csont/tüdő stb közötti fiziológiai összefuggest és ezek verseny eredményre gyakorolt hatását (jelzem én sem teljesen de azért kapizsgálom hogy nem véletlenül fontos) az nem jelenti azt hogy ninvsen. De innentől kezdve elvesztettem az érdeklődésem arról hogy meggyőzzelek mert olyan szinten vagy tájékozott mint egy teenager. Nem akarlak én félre vezetni téged megteszed magad is. De ha nagyon kitartó vagy írd le mégegyszer mert nem zárom ki annak a lehetőségét hogy abból a perspektívából ahonnan te nezed te tényleg valami féle ellentmondást véltél felfedezni mert nem igazán vágod a biológiát alap szinten sem, ezért szívesen el magyarázom neked ha kérdezel. És igen, nemeken belül is fennállnak további különbségek de nem is állítottam olyant hogy nem, emiatt nem elég önmagában két versenyző párosításánál csak a nemeket figyelembe venni, további szűrésre van szükség hogy megfelelő sportszerű játék legyen.
"Mivel a transz emberek, akik pl. hivatalosan nemet váltanak, nem a Facebook-ra írják ki, hogy "mostantól nő/férfi vagyok", hanem hosszú vizsgálat sorozaton mennek át."
De most félre beszélsz mert itt nem művi úton nemet váltott emberről van szó hanem önmagában arról hogy ki hogyan identifikálja magát és hogy ennek milyen társadalmi megerősítése illetve elítéltsége van.
"Ahogy már többször is mondtam a Dailymail-el az a problémám, hogy nagyon felületesen kezeli az egész dolgot, nem az hogy nem igazat ír. Tehát egy csomó Nuance kimarad a vitából"
Értem de akkor írd le szerinted mi hiányzik belőle. Az úgy kevés hogy "nem tetszik nem hiteles nekem" mivel itt még mindig fenn áll annak a lehetősége hogy te keresel más forrást ami számodra hiteles módon számol be vagy akkor az érveidbe bele szövöd pontosan mivel nem értesz egyet.
Egyébkent a lényeg az csak a ki fényképezett Facebook bejegyzés amit Ryan Webb írt az outcomingjárol.
Harmadszor kérem hogy sorolj fel számodra hiteles forrásokat.
"Jézusom.... Ugye ezt most nem mondod komolyan? Szerinted egy 2 méteres embernek ugyan annyi izomzata van mint egy 175cm esnek?"
Ki mondta ezt lol? Ezért vannak szétválasztva a sportolók NEMEKEN BELÜL IS!
"Az hogy te nem érted a súly/magasság/kor/nem és az izomzat/csont/tüdő stb közötti fiziológiai összefuggest és ezek verseny eredményre gyakorolt hatását"
Pont, hogy te nem fogod fel, hogy mit mondtam. Ki nem tudja, hogy pl. súly szerint szeparálják a versenyzőket? Ez nemek belül is fennáll! De vhogy olyanról még nem halottam, hogy a szervek nagysága szerint is szortírozzák őket. Pedig gyanítom, hogy egy ázsiai és egy afro származású versenyző között ebben, általában nagy az eltérés, mégis együtt futnak, úsznak, kerékpároznak stb.
"De most félre beszélsz mert itt nem művi úton nemet váltott emberről van szó hanem önmagában arról hogy ki hogyan identifikálja magát és hogy ennek milyen társadalmi megerősítése illetve elítéltsége van."
De már a kérdésedben leírtad, hogy ő csak trollkodik, mert egyértelműen látszik a szándéka.
"Értem de akkor írd le szerinted mi hiányzik belőle. Az úgy kevés hogy "nem tetszik nem hiteles nekem" mivel itt még mindig fenn áll annak a lehetősége hogy te keresel más forrást ami számodra hiteles módon számol be vagy akkor az érveidbe bele szövöd pontosan mivel nem értesz egyet."
Te mondtad, hogy milyen elgondolkodtató a cikk nem én. Nem azt mondtam, hogy "nem hiteles", hanem hogy túl egyszerű.
"Harmadszor kérem hogy sorolj fel számodra hiteles forrásokat."
Megint nem a hitelességről van itt szó. Neked kellene inkább vmit találni, mert te tetted fel a kérdést. Én se tudok erről sok mindent, ezért kellene egy tényleg elgondolkodtató cikket találj a témában.
"Ki mondta ezt lol? Ezért vannak szétválasztva a sportolók NEMEKEN BELÜL IS!"
LOL? Én mondtam hogy ezért vannak szét választva súlycsoport és nemek szerint. Nyilván nem merik meg külön a szerveket, ettől még azok teljesítőképesség többnyire egyenesen arányosak a súllyal magassággal életkorral. Ebben én nem látok ellentmondást ha a segged a földhöz vered sem.
"Pont, hogy te nem fogod fel, hogy mit mondtam. Ki nem tudja, hogy pl. súly szerint szeparálják a versenyzőket? Ez nemek belül is fennáll! De vhogy olyanról még nem halottam, hogy a szervek nagysága szerint is szortírozzák őket. Pedig gyanítom, hogy egy ázsiai és egy afro származású versenyző között ebben, általában nagy az eltérés, mégis együtt futnak, úsznak, kerékpároznak stb."
Hát erről így ebben a formában nem is fogsz hallani :D
Mivel arra csak következtetnek az előbb említett módon.
"De már a kérdésedben leírtad, hogy ő csak trollkodik, mert egyértelműen látszik a szándéka."
Igen trollkodik. De nem a rossz értelemben. A kérdés erről szólt.
"Te mondtad, hogy milyen elgondolkodtató a cikk nem én. Nem azt mondtam, hogy "nem hiteles", hanem hogy túl egyszerű."
Nem a cikk elgondolkodtató az csak közli hogy ez és ez az ember ezt és ezt nyilatkozta. Te tudsz rajta elgondolkozni ha akarsz. Persze hogy egyszerű. Mivel a cikk alapvetően semmit nem állít csak eseményt közöl.
" Megint nem a hitelességről van itt szó. Neked kellene inkább vmit találni, mert te tetted fel a kérdést. Én se tudok erről sok mindent, ezért kellene egy tényleg elgondolkodtató cikket találj a témában."
Én a te preferenciadnak is megfelelőt szerettem volna találni. Nem a hitelességről van szó? Hiszen te mondtad hogy ez csak nagyon buta embereknek szól így nem is lehet komolyan venni. Az én szótáramban ez szinonimája a hitelességnek.
Úgy tartasz tőle mint ördög a tömjén füstől hogy felsorolj végre pár hiteles forrást nekem?
"LOL? Én mondtam hogy ezért vannak szét választva súlycsoport és nemek szerint. Nyilván nem merik meg külön a szerveket, ettől még azok teljesítőképesség többnyire egyenesen arányosak a súllyal magassággal életkorral. Ebben én nem látok ellentmondást ha a segged a földhöz vered sem."
Aha, mert 2 méteres transz versenyzőket biztos összetesznek majd biológiai nőkkel, akik mondjuk 175 cm-esek. Hát nem fogod fel, hogy nemeken belül is ugyanaz a szabály? Tehát ha egy transz nő egy bizonyos versenyszámban indul, akkor ezek szerint a kritériumok szerint fogják engedélyezni, hogy versenyezhessen. Persze vannak olyan sportágak is, ahol nem számítanak ezek pl. futás, úszás stb. ott férfiak/nők között se nézik a súlyt, se meg a magasságot se ha jól tudom.
"Hiszen te mondtad hogy ez csak nagyon buta embereknek szól így nem is lehet komolyan venni."
Wtf? Azt mondtam, hogy hétköznapi embereknek írták, akik lehetnek ugyan intelligensek, de nem fognak belemélyülni ebbe a témába (az intelligencia nálam egy spektrum és a kíváncsiság sokkal többet ér pl. a felfógóképességnél imo).
"Úgy tartasz tőle mint ördög a tömjén füstől hogy felsorolj végre pár hiteles forrást nekem?"
Már mondtam, hogy nem vagyok jártas a témában és ez nem zárja ki azt, hogy a Dailymail-t nem tartom túl pontosnak. Megpróbálom így: A Dailymail semmi olyan információt nem adott a témával kapcsolatban, amit számomra megeröltető lett volna megérteni, ezért arra jutottam, hogy valószínűleg csak egy egyszerű hírközlést tettek meg.
"Aha, mert 2 méteres transz versenyzőket biztos összetesznek majd biológiai nőkkel, akik mondjuk 175 cm-esek. Hát nem fogod fel, hogy nemeken belül is ugyanaz a szabály? Tehát ha egy transz nő egy bizonyos versenyszámban indul, akkor ezek szerint a kritériumok szerint fogják engedélyezni, hogy versenyezhessen. Persze vannak olyan sportágak is, ahol nem számítanak ezek pl. futás, úszás stb. ott férfiak/nők között se nézik a súlyt, se meg a magasságot se ha jól tudom."
Nemeken belül mérvadó amit mondasz. De nemeket össze hasonlítva hiába állítasz szembe férfit és nőt súly és magasság meg kor szerint akkor is a férfi telibe fogja verni a nőt minden sportban. Ezt kellene felfognod. Ezért van értelme először nemek és utána a többi alapján csoportosítani, csak azt nem értem ha magad is beismered hogy nulla rálátásod van akkor hogyan vonogathatod a vállad és állíthatsz ilyen blődségeket ekkora magabiztossággal számomra egyértelmű hogy egy gyerek lehetsz a megnyilvánulásaid alapján.
"Wtf? Azt mondtam, hogy hétköznapi embereknek írták, akik lehetnek ugyan intelligensek, de nem fognak belemélyülni ebbe a témába (az intelligencia nálam egy spektrum és a kíváncsiság sokkal többet ér pl. a felfógóképességnél imo)."
Szerintem épp elég ha hétköznapi intelligens embereknek írták. Azért az az én meglátásom szerint igencsak messze van az egyszerű embertől mivel ők többen vannak. Nagyon izzadság szagú és gyerekes ez a kapálózás amit leművelsz. Az hétköznapi meg az intelligens az egy oximoron. Tudod vagy hétköznapi, vagy intelligens. 🤣 Az intelligencia és a kíváncsiság az pedig kéz a kézben jár egymással. Aki intelligens az kíváncsi is. Nincsenek "intelligens nem kíváncsi emberek".
"Már mondtam, hogy nem vagyok jártas a témában és ez nem zárja ki azt, hogy a Dailymail-t nem tartom túl pontosnak. Megpróbálom így: A Dailymail semmi olyan információt nem adott a témával kapcsolatban, amit számomra megeröltető lett volna megérteni, ezért arra jutottam, hogy valószínűleg csak egy egyszerű hírközlést tettek meg."
Ezzel már agyzárat okoztál nálam, de valami furcsa oknál fogva szórakoztató. 😂
De most már beszélhetnél valami olyanról is amiben "jártas vagy" hátha van amiben közös nevezőre tudunk jutni. Pár évnek el kell még telnie de nagyon aranyos vagy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!