Ez egy hasznos média hack, vagy tudatos gyalázása az LMBTQ embereknek?
Indiana államban egy megyei képviselő bejelentette hogy ő egy színesbőrű leszbikus nő. A színesbőrű mivoltát abból vezette le hogy vannak indián felmenői, a leszbikust pedig abból hogy szerelmes a feleségébe akivel 6 gyermeket nevelnek. Elmondása szerint elképzelhető hogy később meggondolja magát hiszen " az idetitásunk felfedezése egy össze tett folyamat és gyakran a személyes utunk végén oda érkezünk vissza ahonnan elindultunk"
Szerintem ez az ember egy mestertroll de a kis akciója rávilágít egy nagyon súlyos defektusra, mert az úgy konzekvens hogyha valamit megengedünk valakinek akivel kapcsolatban meg orrontjuk a kisebbségi identitást akkor az álltalános érvényű és bárkire vonatkozhat, az úgy nem játszik hogy megvizsgálják hogy "neked ezt jogod van mondani, annak megfelelően vagy felöltözve, annak megfelelő a családi állapotod, annak megfelelőek az identitás külsőségeid tehát ezzel a joggal rendelkezel akkor téged ez megillet...míg a másik emberre mivel ezek a külsőségek nem érvényesek így rá azt mondják hogy te csak trollkodsz ezzel ezért neked ez nem jár" Viszont ha valamit így meg lehet trollkodni akkor az talán bemondásra nem kellene hogy érvényes legyen, nem kellene hogy járjon.
"Ez az érvelés kb. olyan, mint ha azt mondanám "minek bűntetjük a gyilkosokat, úgy is lesznek gyilkosok". Arra akarok ravilágítani, hogy te egy extrém, ritka példát hozol fel, hogy ez alapján megtagadhasd mások identitását."
Valóban nem értem az analógiádat, nem értem hogyan menti ezt a szitut. Ha valakinek bemondásra kell elhinni a nemi identitását és tilos vizsgálni hogy igazat mond-e vagy csak kitalálta magáról, akkor mondhassa bárki, pontosan ugyan úgy. A gyilkosság vagy egyéb bűncselekmény pont rossz példa hiszen nem az a dilemma hogy rossz-e gyilkolni=(hazudni/képmutatni) hiszen ebben konszenzus van hogy nyilván legyünk egyenesek. De ez legyen egyetemesen igaz mindenkire. A te analógiáddal élve az hogy én gyilkoltam e vagy sem az megalapozott gyanú esetén legyen már vizsgálva, ellenőrizve hogy én igazat mondok e. Ha velem így bánnak ez nem probléma hiszen az igazságszolgáltatás és a büntetőjogi felelősségem megállapítása a cél.
De ebben viszont olybá tűnik hogy nincsen egyenlőség. Egyes embereknek pusztán a szavára alapozva kötelező elhinni a másságát, tilos vizsgálni, tilos utána járni, mert ha megteszed, ha felteszed a kérdést hogy "vajon igazat mond vagy csak kitalálja?" akkor te egy gyűlölködő vagy aki ezeket az embereket az ő másságukban és annak megélésében üldözöd, megfosztva őket emberi mivoltuktól és igen is minden sérelmi kredit az övék és neked nincs jogod ezt neki megkérdőjelzni mivel viseli azokat a külsőségeket amiket a kérdésben írtam. Szerintem ha ebben a felállásban nincs joga valakinek visszakérdezni és vizsgálni hogy igaz e amit mond, akkor más esetben sem igazságos.
Senki sem "bemondásra" identifikálja magát. A gyilkosság analógiát elmagyarázom.
Az a lényeg, hogy ezzel a dologgal csak extrém esetekben tudnak visszaélni. Magyarán több hasznot hoz mint kárt csinál, csak úgy mint az, hogy vkit gyilkosságért elítélnek. Lehet hogy egy pár embert besároznak, de ez ritka.
De ne haragudj de szeritnem te nem akarod érteni. Az ellenőrzésen van a hangsúly. Én úgy gondolom egy férfi esetében aki nőnek vallja magát és egy nő esetében aki férfinak vallja magát se bemondásra menjen a dolog. Vagy, ha bemondásra megy akkor az egyformán legyen igaz mindenkire és tényleg bárki mondhassa magát bármelyik nemnek anélkül hogy az sjw harcosok és woke örültek neki mennének. Szerintem ez így korrekt.
Nem lehet vele vissza élni? 🤣
Hát már dehogyis nem. Amikor a magát nőnek valló férfi pofánveri, lefutja, leússza, le vívja, le dobja a nőket. Ez csak egy kis szelete az egésznek abból a tortából ahol másik nemi identitást hazudbak magukról annak az előnyeiért cserébe.
"Senki sem "bemondásra" identifikálja magát"
Hogy hogy nem? Hogy érted ezt?
Nem kérdőjelezheted meg valakinek a nemi identitását vagy ha mégis igen akkor voltaképpen nincs is értelme vitatkoznunk hiszen egyet értünk.
"Hát már dehogyis nem. Amikor a magát nőnek valló férfi pofánveri, lefutja, leússza, le vívja, le dobja a nőket."
Bírom hogy egyes embereket ilyen egyszerű kamu szövegekkel be lehet csapni. Utána kellene olvasni, hogy milyen feltételekkel indulhatnak transz nők biológiai nők között. Ha ez meg van, akkor lehet azon vitázni, hogy ez egy fer dolog e vagy sem.
"Bírom hogy egyes embereket ilyen egyszerű kamu szövegekkel be lehet csapni. Utána kellene olvasni, hogy milyen feltételekkel indulhatnak transz nők biológiai nők között. Ha ez meg van, akkor lehet azon vitázni, hogy ez egy fer dolog e vagy sem."
Ha arra célzol hogy esetleg már nincsenek meg ugyan azok a nemi szervei és hormonokat szed, akkor ki kell hogy ábrándítsalak de a férfi nemi érés olyan visszafordíthatatlan változásokat okoz egy férfi szervezetében ami miatt mindig is előnnyel fog indulni egy nővel szemben. A izomzata a csontjai, a tüdőkapacitása, a szíve attól még olyan változásokon ment keresztül ami miatt mindig is előnnyel fog indulni. Elég csak megnézned hogy verik végig a nőket mindenben már abból is láthatod hogy itt van valami előny. Persze homokba dughatod a fejed és csinálhatsz úgy hogy ennek semmi köze ahhoz hogy ők férfiaknak születtek attól még egy hazugság.
"ami miatt mindig is előnnyel fog indulni egy nővel szemben. A izomzata a csontjai, a tüdőkapacitása, a szíve attól még olyan változásokon ment keresztül ami miatt mindig is előnnyel fog indulni."
És? Férfiak között is lehetnek ilyen különbségek és még sem választják őket szét ezek szerint a kritériumok szerint. Ugyanúgy tudnak a férfiak egymás ellen teniszezni, vívni stb. pedig nemeken belül is fennállnak ezek a különbségek.
"Egyebkent meg leszállhatnál a magas lóról, ezzel az "egyes emberekkel" mert onnantól kezdve hogy nem a konkrét témával kapcsolatban érvelsz hanem kihúzod magad és "egyes emberezel" ahova magadat nyilván nem sorolod be mert úgy te nem vagy olyan mint "egyes emberek" csak annyit érsz el hogy közönségessé válsz."
Boccs, de aki Dailymail-el akar bizonyítan egy ilyen dolgot az szerintem beletartozik az "egyes emberek" kategóriájába. Vajon miért lehet az, hogy ők a legnépszerűbbek a UK-ban? Mert úgy írnak meg cikkeket, hogy a lehető legkönnyebben emészthető, elfogadható legyen a hétköznapi emberek számára. Ez azt jelenti, hogy csak egy felületes jelentést fognak adni egy komplex témával kapcsolatban is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!