Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A kínai webshopok általában...

A kínai webshopok általában miért jóval ügyfélközpontúbbak, mint az EU-s, USA-ban levők?

Figyelt kérdés

Én elég ritkán Temuzok.Ruhákat nem rendelek onnan, viszont hasznos kiegészítőket, dekor elemeket szoktam.

A héten rendeltem kozmetikai szert az USA-ból.Nem ügyfélbarátok, nekem kellett a vámmal szórakozni meg a NAV-nál hozzá azonosítót igényelni, nyomtatványokat kitölteni.

Nem figyelmeztettek,hogy nekem kell a vámmal szórakozni.Pontosabban, mivel 150 euro alatti volt, csak ÁFÁT kellett fizetni, de akkor is.

A kínaiak meg úgy szerződnek,hogy ők mindent megcsinálnak, az ügyfélnek

semmi dolga.

Illetve, ha egy termék rossz vagy kicsi elég gyorsan visszatérítik, szinte már naiv módon, amint feladtad a csomagot már jön is vissza a pénz, teljesen megbíznak benned.

A korai Aliexspresshez képest, hatalmasat fejlődtek.

Meg valahogyan sokkal fejlettebb AI-t használnak ügyfélszolgálathoz, mint a legtöbb webáruház.

febr. 15. 21:59
 1/2 anonim ***** válasza:
19%
Alapjáraton a Temun ócska kacatok vannak. Teljesen felesleges onnan bármit is venni.
febr. 15. 22:49
 2/2 Justinianus ***** válasza:

"ha egy termék rossz vagy kicsi elég gyorsan visszatérítik, szinte már naiv módon, amint feladtad a csomagot már jön is vissza a pénz, teljesen megbíznak benned."

Nyilván a költséghatékonyság miatt.

Olyan hatalmas forgalom mellett az egyes esetek elbírálására szolgáló ügyfélszolgálat működtetése 1 milliárd forint lenne havonta.

Ha meg van egy gomb, amit megnyomva visszakapod a pénzed, akkor csak 600 milliót fognak havonta visszatéríttetni, mert nyilván nincs az embereknek pofája minden alkalommal megnyomni.

febr. 16. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!