Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A segélyszervezetek akarnak...

A segélyszervezetek akarnak valójában segíteni a rászorulókon?

Figyelt kérdés

Egyszer jött nálunk egy ilyen házaló képekkel, hogy beteg gyerekeket támogatnak, tudnék-r adományozni?

Mondtam, ha segíteni szeretne, adja meg az egyik család elérhetőségét, és szemályesen elmegyek és adományozok nekik.

Egyből mindenféle személyiségi jogokra hivatkozott, hogy ők nem adhatják ki meg stb.

Ezek valójában segítenek, vagy csak a saját zsebüket tömik ki?

Az is lehet, hjogy csalók próbálkoznak ilyen módszerrel?

febr. 16. 12:33
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet, hanem biztos.

Tudtommal a segélyszervezetek nem házalnak így.

febr. 16. 12:52
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A múltkor kopogtatott itt az ajtón egy asszony egy segélyszervezettől, aki adományokat gyűjtött. Én nem hittem neki, így nem adtam neki pénzt.

Egyébként itt nálunk az utcán szoktak állni, akik a járókelőket leszólítják, azzal, hogy adják nekik a matricát. Te meg azt hiszed, ingyen van. Aztán mikor megállsz, kiderül, hogy az nem ingyen van, hanem fizetni kell, aminek a bevétele elvileg a beteg gyerekeknek megy. Egyszer fizettem nekik, amit a tesóm távolról látott, mivel éppen arra dolgozott

Mikor beszéltünk erről, azt mondta, hogy ezek legutóbb a kutyáknak gyűjtöttek...

Az egész full manipulatív, pl. a matricával való trükközés ijesztő. Aztán meg ez, hogy egyszer állítólag a kutyáknak, máskor a gyerekeknek gyűjtenek. Aha.

Na, én ignorálom az összes ilyen házazló/leszólítgató csalót.

febr. 16. 13:01
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha a neten, vagy máshol utánuk lehet nézni, az adott címen megtalálhatóak, akkor többnyire igen.
febr. 16. 14:31
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Sok az ilyen kamu. Én büntetném szigorúbban az ilyen házalásokat.

De vannak valódi segélyszervezetek.

febr. 16. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!