Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Grúzia vagy Georgia? Te...

Bbenjoe kérdése:

Grúzia vagy Georgia? Te melyik nevet használod amikor a kaukázusi országról van szó?

Figyelt kérdés
A "Grúzia" talán jobban hangzik magyarul, azonban ők maguk kérték, hogy az országukat nevezzük "Georgiának", mert az oroszok hívják őket grúznak, és számukra az sértő.

2023. márc. 14. 18:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
24%
Nem "vergődöm" szimplán nem értek egyet a primitív, buta proli véleményeddel.
2023. márc. 14. 19:15
 12/19 anonim ***** válasza:
88%
Lehet hogy bunkó vagyok, de nekem jobban a nyelvemre áll, hogy grúzok, mint georgiaiak, és pont lexarom a picsogásukat, mert ami nagyon megfelelt nekik 100 éven keresztül, most azért nem jó, mert éppen fasírtban vannak a ruszkikkal. Nincs a részemről ebben semmi szándékosan bántó, de mi négerezünk is, pedig ezért az USA-ban keresztre feszítenének.
2023. márc. 14. 20:34
 13/19 Sic Semper Tyrannis ***** válasza:
44%
Sakartvelo.
2023. márc. 14. 21:05
 14/19 anonim ***** válasza:
22%
Georgia
2023. márc. 14. 21:19
 15/19 Dzsonszi ***** válasza:
77%
Remélem azok, akik amellett kardoskodnak, hogy hívjuk Kijevet Kiivnek, meg Grúziát Georgiát, azok Pozsonyt is Bratislavának, meg Koppenhágát is København-nak fogják mondani, ha az elnökük éppen megsértődik, hogy nem a saját elnevezésüket használjuk...
2023. márc. 14. 21:23
 16/19 Dzsonszi ***** válasza:
100%
Érdekes amúgy az oroszokat nem hallottam picsogni még, hogy Moszkvát miért Moscow-nak mondják az angolok. Sőt még mi se mondjuk jól, mert ők Maszkvának ejtik. Tök alap, hogy egy külön nyelv más elnevezéseket használ külföldi nevekre, ezen csak az agyhalott idióták sértődnek meg.
2023. márc. 14. 21:27
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Grúziának mondom. Teljesen mindegy, mit gondolnak erről a grúzok, soha eggyel sem beszéltem, és valószínűleg nem is fogok.
2023. márc. 15. 09:14
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

საქართველო, mert én megtehetem!

Guardinho

2023. ápr. 5. 11:35
 19/19 anonim ***** válasza:
Грузззз!
2024. márc. 26. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!