Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ez tulajdonképpen egy bújtatot...

Ez tulajdonképpen egy bújtatott kapitalizmusimádat?

Figyelt kérdés

Pl. amikor valaki a bank és az egyszerű proli vitájában a banknak ad igazat, mert az az üzletszabályzat szerint járt el.

Szerintem egy valódi kapitalizmusellenes ember eleve semmisnek tekint egy olyan szerződést, amely abból a kenyszerhelyzetből született, hogy az egyszerű proli nem tudott a tisztességes munkája ellenére jólétben élni, és ami miatt mondjuk hitelt kellett felvennie.

2023. jan. 18. 00:05
1 2 3 4 5 6
 51/59 A kérdező kommentje:
Nem, csak felesleges nektek erkölcsről magyarázni. Úgyse értenétek.
2023. jan. 18. 23:37
 52/59 anonim ***** válasza:
100%

Nézd

Eddig amit cisnáltál az az, hgoy hoztál egy hlye példát mindneféle érdemi kifejtés nélkül és lefszoztál félszáz embert.

Egyelőre eléggé úgy tűnik, hogy te mész a forgalommal szemben.

Nem állítom, hogy mindneki, de többen is nyitottak vagyunk a párbeszédre, értelmes diskurzusra, vitára. Ha jók az érveid, nyitottak vagyunk rá. De eddig csak fszozni meg erkölcstelenezni tudtál, konkrétan semmi állítást nem hoztál.

2023. jan. 18. 23:48
 53/59 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ha felvázolod, hogy hogyan gondoltad az erkölcsösséget megvalósítani mint gazdasági berendezkedést, akkor lehet érdemben beszélni róla, érvelni és ellenérvelni, kiegészíteni, módosítani, akármit. De amíg nem tudjuk, hogy ezt pontosabban hogyan gondoltad, addig úgy érdemesebb kezelni, mint nem létező (hiszen jelenleg nem létezik ilyen gazdasági szerkezet) opciót.

Én nem mondom rá csípőből, hogy értelmetlen az ötleted, hiszen azt sem tudom, miféle forma lenne egy ilyen. Valahogy próbáld meg vázolni, hogy miként működnének a gazdaság szereplői egy erkölcsön alapuló gazdasági rendszerben, mert amíg ezt nem teszed meg, addig értelmetlen ezzel kapcsolatban bármit is írni.

Aztán lehet, hogy kiderül, hogy te vagy a következő "Marx&Lenin" (a szó jó értelmében), aki kidolgoz egy teljesen új alapokon nyugvó gazdasági működési modellt.

Szóval hajrá, a szó a tiéd.

2023. jan. 19. 00:33
 54/59 anonim ***** válasza:
53%
Teljes mértékben egyetértek veled, csak példának hoztam fel ezt a kiragadott részletet. Az ipar erőszakos, áldozatot követelő fejlesztéért önmagában el lehetett volna ítélni ha lett volna az az igazsagos hatalom ami ezt megteszi de nem volt. De ha ugyanez az igazságos hatalom a háború után kerül hatalomra akkor el kellett volna ismernie hogy az erőszakos iparfejleszt S helyes lépés volt S csak a többi bűneiért kell elítélni. Sztálin iparilag felzárkóztatta a Szovjetuniót. Inkább olyasmi bűnei voltak hogy nem foglalkozott hatékonysággal ha ember életek felaldozasa árán elég hatékony volt. Ha az egészet úgy tette volna hogy az emberi tudást jobban kihasználja és nem veszi semmibe az emberi jogokat akár nobel dijat is kaphatott volna
2023. jan. 19. 06:39
 55/59 anonim ***** válasza:
100%
Ne vitatkozzatok vele tovább, kretén. Kétféle ember létezik neki: aki egyetért vele, meg a f.szok. És persze az sem bizonytalanítja el, hogy f.szból sok van, vele egyetértőből meg elég kevés.
2023. jan. 19. 06:47
 56/59 anonim ***** válasza:
100%
De maga a téma amit felvetett, érdekes.
2023. jan. 19. 07:27
 57/59 anonim ***** válasza:
100%

"De maga a téma amit felvetett, érdekes."

Igen, szerintem is az, elég aktív voltam én is. Csak picit azért zavar, amikor folyamatosan f.szozik valaki, ha nem értenek vele egyet :)

2023. jan. 19. 07:42
 58/59 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az a fura itt amikor nem fszoznak
2023. jan. 19. 07:52
 59/59 anonim ***** válasza:
100%

"De maga a téma amit felvetett, érdekes."

Hát... jó lett volna, ha felvet valamit, de igazából csak böfögött egyet, ténylegesen nem vetett fel semmit:S

2023. jan. 19. 11:27
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!