Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ez tulajdonképpen egy bújtatot...

Ez tulajdonképpen egy bújtatott kapitalizmusimádat?

Figyelt kérdés

Pl. amikor valaki a bank és az egyszerű proli vitájában a banknak ad igazat, mert az az üzletszabályzat szerint járt el.

Szerintem egy valódi kapitalizmusellenes ember eleve semmisnek tekint egy olyan szerződést, amely abból a kenyszerhelyzetből született, hogy az egyszerű proli nem tudott a tisztességes munkája ellenére jólétben élni, és ami miatt mondjuk hitelt kellett felvennie.

2023. jan. 18. 00:05
1 2 3 4 5 6
 11/59 A kérdező kommentje:
Ennyi kapitalizmusimádó faszt. Ilyenkor jön rá az ember, hogy legjobb szarni az elesettekre, hisz ők is ugyanazok a szar emberek.
2023. jan. 18. 08:08
 12/59 anonim ***** válasza:
100%

A kapitalizmusnak van jó és rossz oldala.

Ugyanez igaz például a szocializmusra is.

Nagyjából igaz hogy nem az számít hogy jó vagy vagy rossz hanem hogy nyersz e vagy vesztesz

2023. jan. 18. 08:25
 13/59 A kérdező kommentje:

Nektek legfeljebb. Nekem sokkal jobban tetszene egy olyan rendszer, ahol habár rosszabbul élek, mégsincsenek jelentős mértékben nélkülöző emberek.

De a válaszolók miatt egyre inkább azt érzem, hogy magasból le kellene szarni, hogy nélkûlöznek, hisz nekik se lenne semmi kifogásuk a jelenlegi rendszer ellen, ha gazdagabbak letek volna.

2023. jan. 18. 08:33
 14/59 anonim ***** válasza:
Az elhiszem hogy jobban tetszene de olyanok még a szocializmusban sem voltak. Csak ott elrejtették őket.
2023. jan. 18. 08:40
 15/59 anonim ***** válasza:
60%
Vannak jolleti államok, Svájc asszem ujzeland is esetleg Svédország, ha neked ez ennyire fontos javaslom költözz at oda.
2023. jan. 18. 08:41
 16/59 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, egy kicsit higgadj le, és ne nézd a dolgokat ennyire feketén-fehéren. Kezdjük ott, hogy nem csak kapitalizmus-imádat és kapitalizmus-ellenesség létezik. Én nem is imádom a kapitalizmust, de nem is gyűlölöm. A kapitalizmus az van, és ennyi. Van egy csomó előnye és egy csomó hátránya.

Másrészt fogadd el az ellenvéleményt is: te szívesebben élnél "rosszabbul", csak ne legyenek nélkülőzők? Én mondjuk nem. Akkor már kapitalizmus-imádó f.sz lennék? Egy szart! Valahol én is úgy gondolom, hogy több hely kellene a szociálisabb szemléletnek, de ettől még nem őrjöngök.

Harmadrészt igazad van abban, hogy a bankkal szerződni aránytalan, te sokkal jobban ki vagy szolgáltatva a banknak, mint fordítva. Ugyanakkor azt állítani, hogy kötelező hatalmas hiteleket felvenni, az nettó felelősséghárítás. Én pl nagyon félek a bankoktól, ezért 34 éves koromban vettem fel először hitelt, és minden fillért félretettem, ameddig ki nem fizettem. A feltételek adottak, nem kötelező élni vele.

Negyedszer: kevesen tudják, hogy a bankkal szinte mindig meg lehet egyezni. Bemégy, elmondod, hogy elvesztetted a munkád, és nem, vagy kevesebbet tudsz most törleszteni. Ilyenkor szüneteltetik a hiteledet, kitolják a törlesztést, valamit mindig ki lehet találni. Általában a házadat akkor viszik el, amikor már vagy egy éve nem tudtak veled semmilyen formában dűlőre jutni.

Ötödször azt állítod, hogy a kapitalizmusban a bankoknak és a politikusoknak nem jár a büntetés, csak a nélkülöző kisembernek. Ezt nem kapitalizmusnak, hanem korrupciónak nevezik, ne keverjük. A korrupt rendszer nem szükségszerűen kapitalista.

Hatodszor pedig érdemes az alternatívákat megvizsgálni: ha nincsenek bankok, akkor te kevésbé nélkülöznél? Egy fenét... Tény, hogy nem vinnék el a házadat, mert bank nélkül nem is tudnál venni házat.

2023. jan. 18. 09:06
 17/59 anonim ***** válasza:
100%

14/16 A te válaszod:

Az elhiszem hogy jobban tetszene de olyanok még a szocializmusban is voltak. Csak ott elrejtették őket.

2023. jan. 18. 09:09
 18/59 anonim ***** válasza:
0%

"Negyedszer: kevesen tudják, hogy a bankkal szinte mindig meg lehet egyezni. Bemégy, elmondod, hogy elvesztetted a munkád, és nem, vagy kevesebbet tudsz most törleszteni. Ilyenkor szüneteltetik a hiteledet, kitolják a törlesztést, valamit mindig ki lehet találni. Általában a házadat akkor viszik el, amikor már vagy egy éve nem tudtak veled semmilyen formában dűlőre jutni."

Ez mondjuk mese, bementem s szó nélkül elhajtottak

2023. jan. 18. 09:11
 19/59 anonim ***** válasza:
100%

18, akkor valamit kvára nem tudtál megfogalmazni. Vagy vasárnap mentél.

Kb évente jelennek meg új hitelek amiket pont azért találnak ki, hogy az előzőeket kiválthatasd jobb feltételekkel. Konkrétan még spórolsz is némelyikkel egy csomót, ha odafigyelsz.

2023. jan. 18. 09:17
 20/59 anonim ***** válasza:
100%

"Ez mondjuk mese, bementem s szó nélkül elhajtottak"

A családomban is tudok példát, akik bementek, és megegyeztek egy szerződésmódosításban. Amikor a lakáshitelt vettük fel, el is mondta az ügyintéző, hogy bármi van, hívjuk fel, kitalálunk valamit.

2023. jan. 18. 09:33
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!