Ez tulajdonképpen egy bújtatott kapitalizmusimádat?
Pl. amikor valaki a bank és az egyszerű proli vitájában a banknak ad igazat, mert az az üzletszabályzat szerint járt el.
Szerintem egy valódi kapitalizmusellenes ember eleve semmisnek tekint egy olyan szerződést, amely abból a kenyszerhelyzetből született, hogy az egyszerű proli nem tudott a tisztességes munkája ellenére jólétben élni, és ami miatt mondjuk hitelt kellett felvennie.
Öhm, nem.
Az, hogy tartjuk magunkat a mindkét fél által aláírt szerződéshez, az a jogállamiság alapja. Ha ez nincs, akkor tulajdonképpen semmi sem kötelez, hogy befizesd a számlákat, fizess az albérletért, betarts bármilyen házirendet stb... Lényegében az anarchia előszobája.
Köteles vagyok betartani, de ha nem tartom be, akkor nekem is adjanak hasonló méretű büntetést, amekkorát az állam hibáiért szoktak adni. (Azaz semmit.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!