Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ez tulajdonképpen egy bújtatot...

Ez tulajdonképpen egy bújtatott kapitalizmusimádat?

Figyelt kérdés

Pl. amikor valaki a bank és az egyszerű proli vitájában a banknak ad igazat, mert az az üzletszabályzat szerint járt el.

Szerintem egy valódi kapitalizmusellenes ember eleve semmisnek tekint egy olyan szerződést, amely abból a kenyszerhelyzetből született, hogy az egyszerű proli nem tudott a tisztességes munkája ellenére jólétben élni, és ami miatt mondjuk hitelt kellett felvennie.

2023. jan. 18. 00:05
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:
22%
Példák mindenre vannak s annak az ellenkezőjére is de ettől még nem segít azon aki nem ismeri a rendszert s elhajták. Annak az ellenpélda csak mese lesz ami őt nem érinti
2023. jan. 18. 09:52
 22/59 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ez felveti a kérdést, hogy ha fogalmatlan vagy, miért veszel fel hitelt.
2023. jan. 18. 09:57
 23/59 anonim ***** válasza:
100%

"Annak az ellenpélda csak mese lesz ami őt nem érinti"

Akkor bizony nekem csak mese, hogy téged elhajtottak. :)

2023. jan. 18. 10:01
 24/59 anonim ***** válasza:
0%
22 mert elhiszem a bank hazugságait pl. hogy adnak tanácsokat stb.
2023. jan. 18. 10:23
 25/59 anonim ***** válasza:
100%

24, hát ez gyenge érv.

A hitel nem egy rossz dolog. Ha pénzre vna szükséged. De a "ne nyújtózkodj tovább mint ameddig a takaród ér" szabály továbbra is érvényes. Ezt felmérni meg kell némi tudatosság.

Ha elhiszel mindent ami szembe jön, az nem a bank hibája. Ennyi erővel az összes boltost is vádolhatnánk rosszindulattal pusztán azért, mert el akarja adni a portékáját, te meg megveszed, pedig nincs is rá szükséged.

2023. jan. 18. 10:29
 26/59 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudtam előre hogy a miniszterelnökünk felveszi a százmillios fizetest utana pedig meló helyett elkurja az orszagot.

Ha én így dolgoznék kirúgnának de őt egy egész ország népe se tudta kirugni egy ilyen horderejű szerződésszegésért se.

Nem volt rövid az a takaró, később vágtak le belole

2023. jan. 18. 10:46
 27/59 IV. KecskeShajt ***** válasza:
30%

"Nektek legfeljebb. Nekem sokkal jobban tetszene egy olyan rendszer, ahol habár rosszabbul élek, mégsincsenek jelentős mértékben nélkülöző emberek."

Feudalizmus.

2023. jan. 18. 15:23
 28/59 anonim ***** válasza:
27, kicsit el vagy tévedve a feudalizmust illetően:D
2023. jan. 18. 15:29
 29/59 anonim ***** válasza:
100%

"Feudalizmus."

Nem, szerintem ő a szocializmusra gondol. Szerintem a kérdező dilemmája, hogy nem érti, miért tartják jobbnak a kapitalizmust, amikor a gazdagságért cserébe sokan nélkülöznek. Neki szimpatikusabb lenne egy kevésbé szabad, kevésbé jólléti rendszer, ha cserébe nem lennének lecsúszott emberek.

Feltéve, hogy jól értettem.

2023. jan. 18. 15:32
 30/59 anonim ***** válasza:
A kapitalizmus sem feltétlen okoz nagyra nyitott társadalmi ollót. Csak gy normális kormány kellene mellé, ami dolgozik ezen.
2023. jan. 18. 15:34
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!