Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Elfér a Halloween?

Elfér a Halloween?

Figyelt kérdés
Már most látom a nálunk mindenszentek van nem Halloween posztokat. Ezeknek mi értelme? Szerintem simán elfér a kettő egymás mellett. Szerintetek?

2022. okt. 17. 10:38
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
76%

#5 "Egyébként az a vicces, hogy maga a halloween inkább mexikói eredetű, ahol vigadva emlékeztek a halottakról, mint amerikai, de, hát, tudjuk, ami Felcsúttól 2m-re nyugatra van, az mind amerika."

na akkor most kérlek nézz rá szépen a térképre és mutasd meg magadnak hol is van Mexikó. Talán rájössz, hogy az bizony "amerika".

2022. okt. 17. 11:03
 12/34 anonim ***** válasza:
72%
Ja és a jelmezesdihez hozzáfüzném a farsangot, ami bár februárban van, de hasonló jelmezes bohóckodás mint a halloween.
2022. okt. 17. 11:05
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

#9 Ebben teljesen igazad van, de kihagyod az egyenletből azt, hogy te vagy annak a gyereknek a szülője én meg a tanára és nekünk kell arról gondoskodnunk, hogy a helyén legyen a Halloween.

Te otthon, mint szülő tanítod meg a gyerekedet arra, hogy Magyarországon nem ünnepeljük a Halloween-t, mi februárban farsangozunk és nem a zombikat köszöntjük, ahogy tavasszal húsvétkor meg a locsolkodás az ami magyar hagyomány - én meg az iskolában teszem ugyanezt. Akkor megmarad a magyar szokás és mellette nyugodtan bulizhatnak Halloween jelmezben ha akarnak, de nem zavarják azokat akik meg maradnak mindenszentek és halottak napja ünneplésénél.

A locsolkodás valóban kivesző "faj", már én sem szerettem 30 évvel ezelőtt, mindig menekültem előle ahogy tudtam, a gyerekeim sem szeretik, nem is volt rájuk erőltetve soha, bár konfliktusunk volt belőle, ezt nem tagadom, hiszen a nagyszülők még várják, bár nem várják el, csak örülnének neki. A kedvükért feléjük még tartjuk ezt a szokást, más felé nem.

A húsvéti ünnepnek is mi adunk tartalmat, ki a tojásgyűjtéssel, ki pedig egyházi ünnepként, ki locsolkodással.

Rajtunk múlik mit magyarázunk el a gyerekeinknek és mire tanítjuk őket.

2022. okt. 17. 11:11
 14/34 anonim ***** válasza:
60%

#11 "Magyarországon semmit nem szabad, ami vidám, felemelö és mosolyt csal az emberek arcára. Az teljesen szembe menne búskomor, szomorkodó, szürke, búvalbaszott önsajnálaton alapuló kultúránkkal. "

Aha. Szóval a farsangi ünnep, a húsvéti vidám locsolkodás hagyománya, a karácsonyi együttlét vagy éppen az augusztus 20-i rendezvények forgataga, a májusi majális, a pünkösdi király választásának vidámsága nem számít, mert van 1 azaz egy ünnepünk ami szomorkás, hiszen a halottainkra emlékszünk közben. Aha.

2022. okt. 17. 11:13
 15/34 anonim ***** válasza:
100%

"te vagy annak a gyereknek a szülője én meg a tanára és nekünk kell arról gondoskodnunk, hogy a helyén legyen a Halloween"

Igen, én elmagyarázom neki, és tisztában is lesz vele, de amíg a halloween egy "menő" szokás, amit élveznek és alig várják már, addig a locsolkodás sokaknál olyan nemszeretem dolog, mint ahogy nálad is az volt. Innentől fogva nem sok esélye van a locsolkodásnak, pedig egyébként a házról házra járás, a csoki meg cukorka mint ajándék, ilyen szempontból nagyon hasonlít a két szokás.

Pár évvel ezelőtt még elmentem a fiammal locsolkodni, de egyre kevésbé volt értelme, sok helyen ajtót sem nyitottak, úgyhogy én is elengedtem a dolgot.

2022. okt. 17. 11:19
 16/34 anonim ***** válasza:
83%

#16 de ebből miért kellene annak következnie, hogy a mindenszentek és halottak napja helyét átvegye a Halloween?

nem értem az összefüggést. Mintha azt mondanád, hogy csak mert nem erőltetem a gyerekemet hogy spenótot egyen már nem is akar majd részt venni egy szüreten.

2022. okt. 17. 11:23
 17/34 A kérdező kommentje:

"Egyébként az a vicces, hogy maga a halloween inkább mexikói eredetű, ahol vigadva emlékeztek a halottakról, mint amerikai, de, hát, tudjuk, ami Felcsúttól 2m-re nyugatra van, az mind amerika."

Lehet rosszul tudom de a Halloween az egy ősi kelta ünnep nem pedig Mexikói. Az 1800-as évek végén lett népszerű Amerikában a dolog . Nyilván nem a mai formájában amiből bizniszt csináltak de ennek is van egy pogány eredete még a katolikus idők előtről.

2022. okt. 17. 11:27
 18/34 anonim ***** válasza:
82%

Nekem nem fér bele a magánéletemben. Ez az időszak nekem a csendről, a halottakról való megemlékezésről és az elmúlásról szól.

Ezen nem változtat az, hogy hivatalosan halloween október 31., tehát halottak napja előtt van. Magyar farsangi beöltözős ökörködés sem férne bele nekem halottak napja előtt 1-2 nappal, de az természetesen nem ekkor van.

Hívtak Halloween buliba november 1-jére, de nem megyek. Mi ekkor megyünk este a temetőbe. Csodálatos szokott lenni a sötétben a temető, a gyertyák fényénél, nem hagynám ki. Aki halloweenezik, tegye. Csak engem és másokat ne zavarjanak, akik másképp ünnepelnek.

2022. okt. 17. 11:43
 19/34 anonim ***** válasza:
9%

Őszintén sajnálom, akiknek Halloween-ről is Felcsút jut eszébe.

Hamarosan lesz ennek a mentális betegségnek egy neve is, mert egyre többen szenvednek benne.

2022. okt. 17. 12:41
 20/34 anonim ***** válasza:
88%

Megfér, persze.

Bár érdekes elgondolkodni a célközönségen. Egy idős ember valószínűleg gyászolna november elején. Egy fiatal meg nyilván bulizna és pont hogy ünnepelné az életet október végén.

2022. okt. 17. 12:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!